Prisjakt

Tolv spill vi vil spille i 2021 – her er favorittene våre

FarCry 6, Resident Evil Village, God of War Ragnarok og mange flere

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
31 mars 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

1. Little Nightmares II

Little Nightmares II ble lansert tidligere i februar og er etterfølgeren til Little Nightmares, som kom i 2017. Som i det første spillet følger vi jenten Six på hennes eventyr, denne gangen i selskap med gutten Mono. Sammen skal de krysse en skummel verden med innbyggere som vil sette tennene i begge barna. Unngå innbyggerne, løs oppgavene og finn spillets protagonist The Tin Man før det er for sent.

Les mer om Little Nightmares II her.

«Med Little Nightmares vil vi skape en verden og karakterer som spillerne bryr seg om, uansett hvor ubehagelig det blir,og gi dem noe som kryper under huden og forblir i tankene lenge etter at spillet er slutt.» – Dave Mervik, Tarsier Studios

2. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Bowser har kidnappet Sprixie, landets prinsesse, og du må redde henne. Super Mario 3D World er en omarbeidet versjon av spillet som opprinnelig ble lansert for Wii U. Med bedre grafikk og forbedrede funksjoner må du hoppe, klatre, fly og svømme deg gjennom alle de finurlige banene for å finne prinsessen. Du kan spille alene eller sammen med opptil tre venner.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury finner du på Prisjakt her.

3. Mass Effect Legendary Edition

Våre forhåpninger om at Mass Effect Legendary Edition virkelig blir legendarisk er så store at vi har planer om å bruke to uker av ferien på spillserien i mai. De tre spillene har fått mye bedre grafikk, støtter oppløsning opptil 4K og er optimalisert for de nyeste kontrollerne. I tillegg er nesten alle ekspansjonspakkene som har blitt lansert gjennom årene, inkludert. Kan det bli mer legendarisk enn dette?

Mass Effect Legendary Edition finner du på Prisjakt her.

4. Far Cry 6

I Far Cry 6 har vi forlatt den amerikanske landsbygda og forflyttet oss til den fiktive øyen Yara i Karibia. Her styrer diktatoren Antón Castillo med jernhånd. Du spiller geriljakrigeren Dani Rojas, og målet ditt er å styrte Antón og knuse regimet. For å lykkes må du bygge relasjoner med innbyggerne, skaffe deg kraftige våpen og mestre den største spillverdenen noensinne i et Far Cry-spill. Snart på en PC eller konsoll nær deg.

Far Cry 6 finner du på Prisjakt her.

5. Total War: Warhammer 3

Total War Warhammer III er den tredje og siste delen av serien. Endelig kan vi ta de første skrittene inn i Realm of Chaos for å en gang for alle kjempe mot demonene som bor der. Du kan velge mellom seks spillbare raser – Kislev, Cathay, Korne, Nurlge, Slaanesh og Tzeencth – og slagmarken er dobbelt så stor sammenlignet med kampanjen i Total War: Warhammer II.

Total War: Warhammer 3 finner du på Steam her.

Tips til spill for avkobling

Koble av med våre sju tips til fantastiske spill som du kan spille i ditt eget tempo. Bli med ned i de mørkeste havdypene, utforsk gamle ruiner og legg ut på vandring i glohete ørkener. Disse spillene kan fint spilles i noen minutter om gangen – eller flere timer i strekk.

Her kan du lese om våre sju favorittspill når man vil koble av.

6. Resident Evil Village

Resident Evil Village er det åttende spillet i serien og gjenintroduserer to kjente navn fra tidligere spill – Ethan Winters og Cris Redfield. Akkurat som navnet antyder, utspiller Resident Evil seg på sted i en mildt sagt ubehagelig landsby, med alle de farene som kjennetegner Resident Evil-serien i dag. Fokuset i spillet er på kampsystemet og muligheten til å utforske mer, noe som skiller det nye spillet fra Resident Evil 7 fra 2017.

Resident Evil Village finner du på Prisjakt her.

7. God of War: Ragnarok

Vi vet ikke mye om God of War: Ragnarok. Men vi vet at vi fortsetter på den episke fortellingen om halvguden Kratos og hans sønn Atreyus fra det første God of War-spillet. Vi vil ikke avsløre hvordan det første spillet sluttet (hvis du ikke har spilt det ennå, er det på høy tid!), men forhistorien til Ragnarok er helt fantastisk.

God of War: Ragnarok finner du på Prisjakt her.

8. Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West er den offisielle oppfølgeren til det populære storspillet Horizon Zero Dawn. Som i det første spillet følger vi Aloy på hennes farefulle reise gjennom vakre landskaper og de mange farene som skjuler seg der. Guerilla Games har utviklet begge spillene, og vi håper de lykkes like bra med oppfølgeren som de gjorde med det første spillet.

Horizon Forbidden West finner du på Prisjakt her.

9. Halo Infinite

Halo Infinite er det nyeste spillet i Halo-serien, og det er utviklet av 343 Industries. På det store Xbox-arrangementet ble det presentert en flere minutter lang video som foregår et stykke inn i historien til spillet. Du får igjen rollen som Master Chief, lenge etter der Halo 5: Guardians ble avsluttet. Halo Infinite inneholder nye områder du kan besøke, flere karakterer du kan samhandle med og mye ny spillmekanikk (som en kastekrok). Halo Infinite skulle opprinnelig lanseres samtidig med Xbox Series X, men lanseringen ble utsatt, og spillet kommer ikke før i løpet av 2021.

Halo Infinite finner du på Prisjakt her.

10. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Det har kommet mange nye LEGO-spill de siste årene. Det siste i rekken er LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, med fem hovedoppdrag og totalt 45 baner. Hver episode består av seks baner, og du kan samle totalt 300 LEGO-figurer som du kan spille med. Kampsystemet er nytt, du har flere muligheter til å utforske forskjellige områder fritt, og du kan til og med hoppe mellom planeter som Tatooine og Naboo.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga finner du på Prisjakt her.

11. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart er den neste store lanseringen i Ratchet & Clank-serien, og spillet kommer til Playstation 5. I forbindelse med Sonys store PS5-arrangement, ble det vist en demo av spillet som indikerer at vi ikke bare kan spille den ikoniske duoen igjen, men muligens også en helt ny lombax-figur. Andre detaljer er at duoen hopper mellom ulike dimensjoner via ormehull i en verden der du ikke trenger å vente på at ting må lastes ned. Det ser også ut som at spillerne kan ri på drager, og bare det er spennende nok til at vi gleder oss til å spille.

Ratchet & Clank: Rift Apart finner du på Prisjakt her.

G-Man er en luring som dukker ut av skyggene når man minst aner det.

12. Half-Life 3

Vi har ventet lenge på at Valve skal presentere Half-Life 3. Så lenge at «Half-Life 3 confirmed!» har blitt en kjent spøk i gamingverdenen. Da VR-spillet Alyx ble lansert i 2019, fikk serien nytt liv, men selv om vi fortsatt har et lite håp om at Half-Life 3 kommer snart, holder vi ikke pusten. Akkurat som med Left 4 Dead 3.

Men nå kan du iallfall overvåke Half-Life 3 på Prisjakt. Så, … bekreftet?

Se alle favorittspillene våre som har kommet hittil i 2020/2021

Hver måned ser vi nærmere på ett storspill. I 2020 likte vi blant annet Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II og Animal Crossing New Horizon ekstra godt. Det første spillet som havner på listen i 2021, er den tredje og siste delen av Hitman-trilogien. Hvilket spill var din favoritt i fjor?

Les Månedens spill – se alle våre utvalgte spill for 2020/2021 her.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected].