Kategorier
Prisjakt

AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Socket AM4 Box without Cooler

AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Socket AM4 Box without Cooler

  • CPU type: AMD Ryzen 9 5000 Series
  • Kontakt: AMD Socket AM4
  • Antall kjerner: 12 stk
Lagre dette produktet til en liste
Gi meg beskjed når prisen synker
Prisvarsel
Sammenlign med andre produkter
Sammenlign

AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Socket AM4 Box without Cooler

Lagre dette produktet til en liste
Gi meg beskjed når prisen synker
Sammenlign med andre produkter
4.4 / 5
(3 anmeldelser)
Sortert etter dato
21 dager siden*
tl; dr - Sykt god prosessor, men hvor mange kjerner trenger du egentlig? Har bare hatt Intel-prosessorer siden jeg begynte å bygge datamaskiner i 2008. Reisen min har gått E8400 => Q9550 => 3570k => 7600k, og nå krysser jeg grensen til AMD-leiren. Årsaken er selvfølgelig at den nye generasjonen AMD-prosessorer presterer objektivt bedre i ytelsestester. Tenkte mye på hvor mange kjerner og tråder jeg virkelig trenger, og jeg kom faktisk til den konklusjonen at 5600x sannsynligvis ville være akkurat utmerket nok for meg, men det måtte fortsatt være 5900x med en slags skjelven rasjonalisering som jeg fremdeles vil ønske å utføre videoredigering eller strøm i fremtiden. Det vil sannsynligvis ikke være tilfelle, i det minste ikke i særlig grad. Til slutt er det nok mest for følelsen å for en gangs skyld ha det beste som tilbys å kjøpe ettersom det måtte være 5900x =) (kommentarer om 5950x unngås). Prosessoren er himmelsk god. Har ikke gjort mye referanser, men det ser ut til å gjengi video 3-4 ganger raskere enn 7600k i Davinci Resolve 16. Spiller mest DCS og ytelsen i 1440p var marginalt bedre, med samme grafikkort. DCS er, slik jeg forstår det, ekstremt dårlig til å bruke multiledningskapasitet. Kult med en vær stille! Dark Rock 4 Pro som kjøler den til 72 grader i Prime95. Det ser ut til at noen enkle ting maksimerer en kjerne som deretter blir varm, og det får viften til å gå i høy hastighet i noen få sekunder. Det plager meg ikke, jeg har hatt en Corsair Hydro, og innser at jeg har savnet den milde viftelyden til en prosessorvifte som varierer i intensitet. Så alt i alt kommer det sannsynligvis ned til hvor mange kjerner du tror du trenger. Hvis du ikke er veldig klar på at du bruker applikasjoner som har stor nytte av multitråding, kan du enkelt velge en 5600k. Hvis du skal spille spill, legg forskjellen på et bedre grafikkort - det vil garantert gjøre en forskjell.
*Endret 20 dager siden

Google

2 måneder siden
Forventningene fra meg var ganske lave, da det nesten bare er enkeltkjerneytelse som er forbedret fra 3900X i følge anmeldelser. Men det fungerer bedre enn forventet (kanskje når korrekturlesere velger 2x8 GB RAM i stedet for 2x16 eller 4x8, noe som forbedrer ytelsen fordi det er flere minneserier klare til å bli adressert). Anbefaler på det sterkeste å bruke ekstra på gode minner. Den forbedrede ytelsen i enkeltkjerne er veldig merkbar i nettlesere og lydredigering (som er enkle tråder), og det er veldig raskt også i flere kjerner.

Google

2 måneder siden*
Klikkte på F5 klokka 15.00 på utgivelsesdagen og fikk den i går etter en måneds venting. En fantastisk CPU som virkelig oppfyller forventningene. Endelig noe som føles som et skikkelig løft etter Intels vanntramping med xxx Lake og 14nm i fem år ... Kommentarene nedenfor fra listen min for konstruksjon: https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=4039051&view=l Liste for min high-end konstruksjon med Ryxen 5900X desember 2020. Veldig fornøyd med konstruksjonen. Alt på listen bortsett fra Thermal Grizzly Kryonaut som kjølepasta og min gamle RTX 2080 som GPU så langt. Har også den gamle Sound BlasterX AE-5 i den, så kan ikke fortelle meg om lyden fra hovedkortet. Jeg kjører minnet med XMP-profil - 3600 MHz og 16-16-16-36 med 1,35v. Og ja - minne er dobbelt rangering, noe som er viktig for å få full ytelse hvis du kjører to minnemoduler. Hvis du kjører single rang, kan du løpe fire i stedet, men dette øker risikoen for ustabilitet. Alt annet på Auto in Bios. Helt stabil med Prime95 ved full forbrenning og gode temperaturer. Gjennomsnittlig 65 grader i Prime etter noen timer, noen veldig korte pigger opp til 79 grader, noe som er helt OK med 5000-serien som er mer varmebestandig enn tidligere Zen. Føles som det er mest på 60 grader. Når du bare sitter og surfer, er CPU-en under 40 grader, og alle fans er ganske mye av. Kastet Phanteks fans og kjørte bare med de 4 Noctua som er på listen. Kjør med tre av dem foran og en som eksosvifte bak. Husk at du må gå inn i Gigabtes SIW eller Biosen for å sette opp 'Easy Fan 5' slik at fansen ikke blir for mye. Har satt de tre foran for å gå mot systemtempen og eksosviften for å gå mot VRM-temp som fungerer bra. CPU-fansen selvfølgelig mot CPU-temp. Som standard kjører alle på CPU-temp og Ryzen negler ganske raskt med korte varmeøkninger som får alle fans til å komme seg ordentlig opp hvis du går til en side med shitty javascript i 1 sekund. Ganske irriterende og det krasjer uansett helt nede ... Samsung 980 Pro som sitter som en systemdisk gir virkelig over 7000 i lese og 5200 i skriv ... Intel 665P som er bulklagring med 2 TB fungerer også bra. Hyggelig at begge er M2 og 'forsvinner' på hovedkortet. I Cinebench R23 får jeg 21695 i multi med en gjennomsnittlig temp på 62 grader. Maks 65. Alle kjerner stabiliserer seg etter en stund i underkant av 4,4 GHz når du kjører testen. I R23 single core får jeg 1626, og da er CPUen som kjører på 4,94 Ghz under testen. Og dø temp gjennomsnitt på 56 grader. Maks 60 grader. Og så har jeg ikke overklokket CPUen, så AMD lar turboen kjøre hardere enn spesifikasjonen 4,8 Ghz hvis den ikke blir overopphetet, noe som er blitt bemerket av mange. Skikkelig fornøyd med understellet, hele konstruksjonen og selvfølgelig ytelsen :) Den eneste kommentaren er at det ikke er mye plass mellom den første viften på CPU-kjøleren og minnet for å kunne lukke døren. Men det går bare uten å klemme seg;)
*Endret 2 måneder siden

Google