Apple iPhone X 64GB

 Legg i liste  Sammenlign
Apple iPhone X har en 5.8-tommers OLED-skjerm som går fra kant til kant på telefonen. Telefonen har støtte for trådløs ladning, har en ny generasjon Apple A11-prosessor og kan spille inn video i 4K/60fps. Skjermen har en oppløsning på 2 436 x 1 125 pixler, støtte for HDR10/Dolby Vision samt et kontrastforhold på 1 000 000:1. Lukk
Apple iPhone X har en 5.8-tommers OLED-skjerm som går fra kant til kant på telefonen. Telefonen har støtte for trådløs ladning, har en ny generasjon Apple A11-prosessor og kan spi... Les mer
Produktgenerasjon: Apple iPhone X. 10 forgjengere og ingen etterfølgere
Sammenlign priser på alle Apple Mobiltelefoner (37)
Detaljert informasjon Vis i full tekst Produktets karakter (7.31)
 •  
  Klikk på en stjerne for å sette din omtale
Du må være innlogget for å skrive omtale

 • Veldig bra
  1 måned siden
  Dyr men bra telefon, face id har fungert bedre enn forventet og iOS er veldig gjennomført.
 • Akseptabelt
  2 mån siden
  Det man får for pengene er "akseptabelt" på sitt beste
 • Meget dårlig
  7 mån siden
  Oppdatert : 4 mån siden
  styr unna denne telefonen! telefoner leveres med fabrikkfeil i skjermen. du får grønn eller rød stripe som går på tvers av skjermen. Apple nekter å levere ny telefon og butikken tilbyr kun reparasjon/ bytte av skjerm og henviser til instruks fra Apple på en helt ny telefon. Dette er dramatisk at du kjøper luksus mobil til 11000 kr og får ikke nytt produkt ved fabrikkfeil. Repare ny telefon som kostet 11 000? Apple dere må ta ansvar og levere nye telefoner uten fabrikkfeil!
 • Veldig bra
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Denne smartelefonen har blitt good pågrunn av samsung sitt skjerm som er på iphone x ????
 • Utmerket
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  + Excellent sound quality, take very good picture. FaceID detection is quite faster and accurate in dark or from angle. Best screen.
  - Little thicker and heavier than counterparts - iPhone 6/7/8 models.

  But I like the model with TouchID better. Since FaceID sometime unlock the phone without active handling. A bit tougher to unlock when you drive a car or put the device little far in the desk.
 • Veldig bra
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Fantastisk telefon men den er alt for dyr
 • Omtaler fra andre land

  Sortert etter dato

 • Perfekt
  2 mån siden
  Fantastisk telefon
 • Meget dårlig
  4 mån siden
  Hei jeg bestiller en iphone, og det har vært 3 uker at jeg ikke kan sende den tilbake til deg
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 5 mån siden
  Haft telefonen i 3 dagar nu och hittills är det så nära perfektion jag kommit i smartphone-världen.

  FaceID funkar klockrent, även i mörker och när man vant sig vid att inte behöva använda TouchID är detta så mycket smidigare och bättre.

  Att hemknappen är borttagen är magiskt och det tog inte lång tid innan man vande sig vid att swipa istället för att trycka. Jag vill aldrig mer ha en hemknapp.

  Jag gick ifrån en 7:a och skärmstorleken samt att de vidrigt fula kanterna över och under skärmen är borttagna är nog det jag älskar mest med X.

  Telefonen är rätt tung och stor om man som jag är van vid en iPhone 7/8. Osmidigare att använda telefonen med en hand.

  Annars har jag ingenting att klaga på hittills. Visst kunde väl Apple bjussat på en trådlös laddningsplatta men det var inte heller direkt förvånande att de inte gjorde det.
 • Litt dårlig
  8 mån siden
  Oppdatert : 6 mån siden
  +Kamera
  +Prestanda

  - Face id. Hackad och inte godkänd för autentisering mot många banker mm. Årets tech  flopp deluxe.

  - Priset. Absolut inte värd 11000+. Man får inte ens en snabbladdare med.

  - Saknar 3,5 mm jack

  +/- IOS Både bra och dåligt.
 • Knapt godkjent
  7 mån siden
  Oppdatert : 7 mån siden
  Jag trivs med Apple produkter, inte för att de är bäst på allt utan för att mjukvaran är (var) smidigast för mina behov. Jag använder bara iPhone, iPad och Mac. Inte de dyraste och senaste utan de mest prisvärda. iPhone X trots allt är inte värt sitt pris. I den prisklass som iPhone befinner sig skall allt vara utöver perfekt och det gör det inte. Den användbara delen av skärmen motsvarar iPhone 6/6S/7/8 och inte plus. Skärmen är för liten. Minnet från början skulle ha varit 256. Snabbladdaren följer inte med. BT hörlurar följer inte med. Trådlös laddare följer inte med. .... För att denna mobil skall verka vara mycket annorlunda har man sparat på den fula kanten på 8:an. Där kunde man helt enkelt minska på kanten eller använda kantlös design utan amoled skärm. .....
 • Bra
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Det er skrevet iPhone X, men det er uttalt iPhone Ten, og at 10, for det bitte epleselskapets fans, er fullt av mening: det indikerer antall år siden introduksjonen av den første iPhone av sen Steve Jobs. I tillegg kan design- og brukeropplevelsen introdusert med denne enheten være master i de neste 10 årene. Alt dette virker som et enkelt spørsmål om markedsføring, men vi vurderer alt, at Apple har sett oss igjen!

  Vi har bokstavelig talt gjort oss beseiret av filosofien til den nye iPhone som skiller seg ut for det nye paradigmet som består av 3 grunnleggende egenskaper:

  - Display som helt dekker enhetens forside ("hakk" i den øvre delen fra hverandre)
  - Bred bruk av gesturen for å gjøre opp for mangelen på hjemmeknappen
  - Godkjenning gjennom det nye og sikrere ansikts-ID-en som erstatter det gamle berørings-ID-en.

  Men la oss gå i orden.

  I Android-verdenen har de viktigste produsentene forsøkt på alle måter å redusere rammene samtidig som en balansert design opprettholdes. Apple har etter vår mening gått videre: den nedre rammen er praktisk talt ikke-eksisterende, mens den øvre, som nevnt ovenfor, er preget av "hakk" (i italiensk "bezel") som huser sensorene og frontkameraene og hvorfra Du får tilgang til varslingsskjermbildet og hurtigkoblingsskjermbildet med to forskjellige bevegelser. En slik løsning kan få noen til å slå opp sine nese, vi anser det som originalt og særegent.

  Når det gjelder resten av designet, har iPhone X en stålprofil, mens det bakre glasset er, selv om det gir et godt grep, beholder ikke små fingeravtrykk. Formen er langstrakt i forhold til den siste iPhone, men størrelsen er inneholdt og kan brukes trygt med en hånd.

  Kommer til OLED-panelet, kalt "Super Retina HD Display", forteller vi deg at det er en ekte nyhet for Cupertino-selskapet og kan garantere god sikt under direkte sollys, høy kontrast og høy definisjon takket være 2436 x 1125 piksler oppløsning. Utstyrt med den nå berømte 3D-berøringen som lar deg aktivere skjulte alternativer ved å utøve større trykk på skjermen, har også støtte for HDR-standarden og, ifølge Apples tradisjon, en bred synsvinkel, selv om den har en tendens til å være litt blå.

  Fraværet av nøkler på forsiden har tvunget Apple til å redesigne iOS som kommer til versjon 11 og gifter seg med bevegelsen! Det er en glede å bruke dem og lages gjennom tilstedeværelsen av en programvarebar som de skal utføres på. Med en sveipe oppover kan du gå tilbake til startskjermen, med en til høyre istedenfor du får tilgang til multi-tasking: veldig praktisk!

  Ved siden av sideprofilene er det 4 knapper: volumvelgeren og en velger for å bytte fra lyd til lyd til venstre og på / av-knappen til høyre som også tjener til å henlede den personlige assistentens oppmerksomhet Siri med et enkelt trykk mens du har dobbelt trykk, får du tilgang til Apple Pay.

  Harddisken er identisk med iPhone 8 Plus: Apple A11 Bionic-systemet, med en nevronmotor og 4 GB RAM. Data som i Apple-verdenen har mindre verdi på grunn av de mange programvareoptimaliseringene som er tilstede.

  I stedet for multimediasektoren er iPhone X utstyrt med forskjellige kameraer med forskjellige funksjoner. På baksiden er det to 12 megapikselkameraer med stabilisert optikk, hvorav den største har en bred vinkel og en fokalåpning F1.8, mens den sekundære blant nyhetene har en telelinse som i utgangspunktet tillater zooming uten tap av kvalitet . Bildene er alltid på toppen, men litt lavere enn Android-konkurransen.

  Frontkameraet for selfie er 7 megapiksler med F2.2 blenderåpning, men Apple har designet en spesiell portrettmodus for å lage godt kontrastfotografier og nøyaktig eksponeringsjustering, med gode detaljnivåer selv under svake lysforhold.

  Videoene er i stedet litt 'dunket og viser litt' støy under svake lysforhold.

  Til daglig bruk har Apple bestemt seg for å fjerne fingeravtrykkssensoren for å låse opp enheten og godkjenne til fordel for Face ID, noe som bare er en avansert ansiktsgjenkjenning. Denne teknologien som er basert både på kameraet og på en Projektor som kan projisere over 30 000 poeng på ansiktet, vil gjenkjenne deg selv når ansiktet endres (for eksempel hvis du vokser skjegg). Ifølge Apple er det den sikreste teknologien noensinne lansert, men etter vår mening mister vi litt "bekvemmelighet og fart i å låse opp systemet. I tillegg kan du bruke denne teknologien til å lage Animoji, eller animert emoji basert på bevegelsene i ansiktet ditt, med et veldig morsomt resultat.

  For å avslutte med det som overbeviste oss, peker vi på den optimale mottakelsen og den upåklagelige lydkvaliteten både i hodesettkapsel og høyttaler. Og med en IP67-vurdering kan iPhone X tåle vann, regn og støv.

  Nå kommer vi til sårene. De fleste av programmene har ennå ikke blitt oppdatert for å bedre tilpasse seg den nye oppløsningen, selv om utviklerne, vi er sikre på, ikke vil være sakte å tilpasse seg. Autonomien garantert av batteriet (2716 mah) er lavere enn den for 8 Plus, men heldigvis er det støtte for rask lading, samt trådløs (bare tilgjengelig ved valgfrie batteriladere).

  Selges til en pris på 1189 euro i 64 GB-versjonen, for å gå opp til 1350 euro i 256 GB-versjonen, anbefaler iPhone X det til de som vil ha en høy kvalitet, original og utlån i alle situasjoner. Men tenk på det, det er fortsatt lønn, og i tillegg til disse figurene kan du kjøpe så mange som to mellomstore Android-enheter. Hvis du har investert i hodetelefoner med 3,5 mm jack, peker du på fraværet av spesialdøren.
 • Meget dårlig
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Fick min iPhone X via jobbet för två veckor sen. Rädd att även denna iPhone (likt många tidigare vi haft) har kvalitetsproblem med ömtålig skärm och batterier som havererar.

  Har haft iPhone 5s, iPhone 7 via jobbet tidigare. Privat har jag haft LG G2, LG G4, Huawei P10.

  Varför är jag inte nöjd:
  -Jag vill ha två sim-kort i samma mobil.
  -Jag vill ha möjlighet att sätta i SD-kort (har massor med filmer sparade på SD-kort som är lätta att ta med).
  -Jag vill slippa göra en massa omstarter när telefonen hänger sig (händer aldrig på min Huawei P10)
  -Jag vill ha en bakåtknapp.
  -Jag vill inte ha en ful kamera som sticker ut en massa på baksidan.
  -Jag vill ha möjlighet att utforma objekten (storlek och utseende) på skärmen precis som jag vill ha dem (kalender, mailbox, andra widgets)
  -Jag vill kunna loopa skärmar istället för att behöva scrolla 8 sidor i sidled.
  -Jag vill ha ett 3,5 mm uttag så väljer jag själv om jag vill köra med tråd eller trådlöst.

  Att man avskaffat hemknapp och touch-id tillför inget, bara försämringar enligt mig.

  Apple låser in en massa människor i deras system som tyvärr inte inser att det finns så mycket bättre produkter på marknaden.
 • Dårlig
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Kom från en Google pixel och förväntar mig mycket från denna iPhone X men instämmer med vad flera andra säger. Absolut inte värd pengarna och kommer inte ens i närheten av hur android telefoner presterar för halva priset.
  Face-id fungerar sådär och att hemknappen är borttagen känns bara dumt. Klumpigt och onödigt komplicerat att navigera utan den i iOS.

  Bytte den till en pixel 2 och ångrar det inte en sekund.
 • Perfekt
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Bästa iphonen till dags datum, alla nya funktioner fungerar som annonserat och alla som betygsätter med 1 stjärna är förmodligen bara avundsjuka och/eller fattiglappar.

  BankID fungerar som vanligt, det är bara struntprat att det ej skulle fungera.
 • Dårlig
  8 mån siden
  Forferdelig dyrt for hva den inneholder ... En middelmådig telefon solgt til ublu priser for duer!
 • Perfekt
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Tillbaka till iOS efter ett år med android. Gillar båda operativsystemen. De har båda sina för- och nackdelar. Hårdvarumässigt är dock denna telefonen på topp. Den nya interaktionen med gränssnittet (utan knappk) flyter på som man kan förvänta sig av Apple. Föredrar helt klart edge-to-edge framför hemknapp. Supernöjd.
 • Meget dårlig
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  blev påtvingad en av arbetsgivaren. Vilket skräp. Långsam upplåsning jämfört med fingeravtrycksläsare och kameran sitter utanpå så det skaver i byxor. Blir tokvarm när man spelar och batteriet verkar sämre än tidigare modeller.
 • Utmerket
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Grym!

  Perfekt form, snabb som attan och riktigt bra skärm.
  Riktigt läcker design, nu känns det som en annan era inom Apple.
  "Knappen", är borta. Tycker helt klart det är skönare utan.
  Fyller mina behov med råge.
  Kameran är riktigt bra, filma 4k i 60fps...inte illa!
  Roliga feauters med de nya emiojs som läser av ditt ansikte.

  En stjärna minus tycker jag då den har ett saftigt pris.
 • Bra
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Ok objektivt! utan att ha råd att äga en X
  Så kanske vi börjar snacka ytterligheter om man kan låsa upp Facei id på 400 ms eller ,300 ms. enligt Huawei.
  Men klarar den inte BankID så har Apple problem..
 • Perfekt
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Jag är en inbiten android-användare sedan flera år tillbaka (nu senast S8:an) Men bestämde mig nu att testa något helt nytt. Jag säger bara en sak WOW!
  Har testat tidigare Iphone-modeller, men denna är något alldeles extra.

  + Skärmen
  + Kameran
  + Byggmaterialet (stål och glas) osar kvalitet, och den är snygg
  + Face id fungerar bra
  + Hemknappen har ersatt med svepningar, (gillar skarpt)
  + Trådlös laddning
  + Telefonen flyter på bra och snabbt med iOS
  + Batteritiden är riktigt bra, mycket bättre än på min S8:a.

  - Priset, 11 499:- är på gränsen.
  - Tillbehören, hörlurarna borde ha varit snäppet vassare, "snabbladdning" borde medfölja.

  Nej men jag är helt såld på denna telefon! jag rekommenderar till köp om du har råd att lägga så mycket pengar på en telefon. Helt klart bästa telefonen på marknaden just nu och absolut den bästa jag haft. Bra jobbat Apple!
 • Dårlig
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Överprisad och håller inte mot androids topp modeler.
 • Veldig bra
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Grymt bra telefon. Kan inte förvänta sig annat i den här prisklassen.
  Face id och trådlös laddning stort plus. Väntar dock på att bank id ska stödja face id.
 • Utmerket
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Roligaste iPhonen hittills.

  + Face ID fungerar bra 95% av gångerna. Krånglar för mig bara på morgonen när halva mitt ansikte är nere i kudden.
  + Qi laddning. Skönt att slippa leta efter kabeln på golvet sent på natten.
  + Snabb
  + Svepa för att komma hem och multitask svep (dra vänster/höger) för att gå mellan appar är väldigt mycket skönare och snabbare än gamla systemet
  + Mycket fin skärm. ”Notch”-en stör mig inte förutom när jag kollar på en bild eller något och det hamnar under den.
  + Känns väldigt premium att hålla. Skön vikt, känns robust runt om.

  - Baksidan är av glas. Rekommenderar därför att använda ett skal eller skaffa AppleCare. Dyrt som fan att fixa om baksidan spricker.
  - Control Center uppe till höger är extremt oanvändbart (kan fixas via uppdatering dock om Apple känner för det)
  - I lådan får man fortfarande en 5W laddare
  - Även om jag är väldigt nöjd med den tycker jag priset är lite högt. 9999 vore bättre.
 • Perfekt
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Haft telefonen i ca två veckor och kan bara säga att den är väl värd sitt pris om du vill ha det bästa. För det är precis vad du får :)
 • Akseptabelt
  8 mån siden
  Oppdatert : 8 mån siden
  Det här är en bra mobil med bra kamera och bra skärm. Extremt skör, se upp! Gäller även baksidan, lagning blir DYR. Snabb processor men det har även konkurrenterna. Mobilen är alltför dyr och absolut inte värd pengarna. Den är icke prisvärd. Välj en premiumandroid istället eller en enklare Iphone.
 • Perfekt
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Bästa iPhonen hittills! Äntligen något helt nytt från Apple. Inga problem att vänja sig av med hemknappen, snabbt och smidigt att svepa på skärmen istället. Utmärkta kameror, bästa på marknaden. FaceID fungerar perfekt även när det är kolsvart. Skönt att kunna låsa upp telefonen även med våta händer eller handskar på. Skärmen är riktigt grym, bra färger och äkta svärta. Man tänker inte alls på "flärpen", den integrerar snyggt i skärmen. Ni som gnäller på priset - köp er en slit-och-släng-plast-Android istället. Man får vad man betalar för.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Telefonen är helt underbar. Supervass!

  Face-id klockrent
  Skärmen är fruktansvärt snabb tillsammans med iOS. Allt flyter kanon
  Kamerorna har allt

  Kan tyckas enögd men är helt frälst.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Har nu använt X:en en vecka!

  + skärmen
  + nya svepgesterna
  + faceID
  + byggmaterialet, kvalitetskänslan
  + bättre batteritid
  + känns modern

  - flärpen som sticker ner på skärmen, men man vänjer sig
  - lite buggar i iOS men det blir väll bättre med uppdateringar
  - priset, är verkligen på smärtgränsen

  Detta är nog den bästa på marknaden just nu, är man beredd att betala priset tycker jag
  Du ska köpa den!
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Känns kvalité rakt igenom, som att hålla i en guldtacka. Skärmen är fantastisk. Batteriet är godkänt och kan vara upp till 2 dagar. TouchID funkar inte med blöta fingrar, men det gör FaceID. Men ibland som när man är för nära eller den ligger på ett bord framför en så inser man svagheterna. Man lär sig.

  + Snabb
  + Skärmen
  + Nya gestures som är snabbare än en knapp
  + Känns som framtiden

  - Flärpen
  - Vaggar fram och tillbaka på ett bord pga kameran
  - FaceID är coolt, men långsammare än TouchID

  Jag är imponerad, även om den har sina svagheter. I framtidsvisioner visade de telefoner med skärm över hela framsidan. Nu är framtiden här.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Har haft den sen release den 3e och det är en helt fantastisk mobiltelefon. Den samsung-tillverkade skärmen är testad av DisplayMate som den bästa på mobilmarknaden. Mycket tack vare exceptionell kalibrering. Den är underbart fin och naturlig i färgerna och så har den den där OLED-kontrasten som får den annars utmärkta skärmen i min iPad Pro 10.5 att se ganska patetisk ut sida vid sida. Svarta bakgrunder är kolsvarta och IOS har aldrig sett bättre ut.

  Samsungs egna telefoner slår den i hur högt de peakar på automatisk ljusstyrka men iPhone X vinner på ljusstyrka och absolut färgåtergivning i normala förhållanden.

  Först tyckte jag skärmen såg aningens mjuk ut på extremt nära håll men enligt DisplayMate beror detta på en speciell subpixelmatris som motverkar anti-aliasing (hårda konturer runt skarpa hörn och text etc) och därmed ger en behagligare skärpa. Intressant!

  Vissa klagar på att upplösningen inte är den allra högsta på marknaden vilket är fullkomligt irrelevant. Ingen behöver högre upplösning på den här skärmstorleken!

  Telefonen är något stor (jag har ganska långa fingrar och kan greppa min 10.5 iPad Pro runt kanterna med en näve) men inte så farligt och jag älskar att skärmen fyller ut hela framsidan som den gör. ”Hakan” stör mig inte alls (var ska annars högtalare, kamera och andra sensorer sitta när skärmen går kant till kant?) och designen känns verkligen som ett stort steg upp från min gamla 6a. Inte bara för skärmen utan även i genomgående byggkvalitet. Den är gedigen som bara den med en behaglig tyngd. Jag har den svarta modellen och den är snygg som attan med sin mörkgrå baksida och mörkt polerade stålram runt.

  Face ID fungerar kanonbra och från att ha varit skeptisk får jag faktiskt erkänna att Touch ID plötsligt känns lite föråldrat och bökigt. Inga problem med att vänja sig vid att svepa upp för att komma hem. En smart funktion systemet har är att telefonen döljer notisernas innehåll på låsskärmen tills den ser att just du tittar på den. Suveränt. Animoji är kul en stund men det finns mer potential att få ut här.

  Bakkameran är bra för en mobil, rent av imponerande i bra ljusförhållanden. Auto HDR fungerar kanonbra. Frontkameran är okej. Men vänta dig inget fantastiskt utav porträttläget och dess medföljande ”portrait lighting” funktioner. Kul ibland men oftast blir det inte bra och även en enklare systemkamera och objektiv med stor bländare ger en så mycket bättre oskärpeteckning. Den är också värdelös med allt som inte är ansikten. Men jag gillar att funktionen finns där.

  Optiskt stabiliserad video i 4K 60p! Nikon D850 och D5 har inte detta. Visst är det i ett kraftigt komprimerat format, men ändå. Läckert.

  IPad Pron jag har är snabbare än min stationära dator (den är några år gammal, men still!) på att bearbeta och redigera RAW-bilder. Xens A11-processor är ännu snabbare. Vi har kommit till en punkt där vardagliga, ja till och med halvtunga processer inte längre är någon belastning för de här prylarna. Telefonen blir inte ens varm när jag jobbar i Lightroom med den.

  Prestandan finns där för framtiden; AR-appar, avancerad 3D etc etc. Det är vad som kommer dra nytta av den. I dagsläget kan du bara njuta av en helt blixtsnabb telefon som drar igenom vilket spel som helst och hoppar mellan appar i multitask-menyn med knappt en axelryckning.

  Jag får dock säga att programvaran inte är 100% buggfri ännu. Det kan hacka lite ibland. Många appar gillar inte edge-skärmen och stöter ofta på visuella glitcher längst upp i bild. Men ge det lite tid så kommer det bli bättre och bättre.

  Jag har faktiskt inga större klagomål, även batteritiden är över förväntan. Mycket bättre än min 6a framförallt när du börjar göra tyngre grejer som att filma och redigera RAW-bilder, då verkar det som att processorn är mycket mer effektiv än tidigare.

  Uppskattar små detaljer som stereohögtalare med tydligt ljud, att den tål vatten i viss mån samt 3D Touch vilket faktiskt är rätt praktiskt när man vant sig vid att använda det. Det låter gränssnittet bygga på funktionalitet i dimensioner istället för att bomba sönder menyerna med skit a-la Samsung.

  Ett litet minus för den svaga feedbackmotorn, jag känner oftast inte när det ringer och telefonen ligger i fickan på ljudlös.

  Annars är det verkligen en premiummobil som känns dyr och för det mesta fungerar som jag vill att den ska göra. Fortfarande distinkt en iPhone-upplevelse, bara coolare och bättre än någonsin. För mig var den värd pengarna!
 • Middels
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  OLED-panelen är bra och fyller nästan hela skärmen. Hacket i skärmens övre del gör att storleken 5,8 är missvisande - tänk i stället samma bredd som Iphone 6/7/8(S) men att webbläsaren har ca 13% användbart utrymme på höjden. Bilder och video får ofta inte får någon fördel pga. bildförhållandet. Annars är storleken ganska lagom att både ha i fickan och hålla i. Däremot så känns den lite för tung. Face-id fungerar förvånansvärt träffsäkert men har lite för lång fördröjning, ca 1 sekund. Tyvärr så gillar jag inte upplåsningen, man måste först lyfta telefonen eller trycka på skärmen för att väcka den, därefter rikta den mot ansiktet och därefter svepa upp från underkanten för att komma till hemskärmen. Om man har den på skrivbordet måste man också luta sig fram över telefonen för att face-id-kameran skall se ansiktet. Svepningen från nederkanten av skärmen känns lite osäkert när man håller den med en hand pga. den högre vikten - tappar man den på hårt underlag så är det tydligen stor risk att skärm eller glasbaksida spricker och den är väldigt dyrt att reparera så ett skal är ett måste.

  Det lilla jag testat kamerorna så verkar de bra. De har något överdrivna färger vilket jag faktiskt tycker om. Iphone X är förutom Samsung Note 8 den enda mobiltelefonen med dubbla kameror som bägge har optiskt bildstabilisering.
 • Perfekt
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Gick från 5S till iPhone X. Gråter när jag jämför skärmarna :)
  Det första jag gjorde var att påminna utvecklare till respektive app att uppdatera sina appar.
 • Dårlig
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  För 11500 kr hade jag förväntat mig mer, tur jag slapp betala för den själv.
  Plus
  +Inte bäst skärm men ändå mycket bra.
  +Grymt snabb
  +Kameran levererar mycket bra bilder
  Minus
  -Gräslig utstickande kamera där bak som inte ens sitter i mitten.
  -Bank-ID fungerar inte utan behöva slå in koden, drygt.
  -Fortfarande inte dubbla simkort.
  -Batteritiden är sådär, blir kanske bättre med tiden.
  -Vissa är lyriska över att hemknappen är borta, bara sämre enligt mig, trycker hellre än att drar med fingret.
  -Samma med upplåsningen, så länge jag behöver hålla i telefonen med händerna så har jag mycket hellre fingerupplåsning. Funkar inte heller om telefonen ligger lite lutad utan måste då lyfta upp den mot ansiktet.
  -Tycker inte om flärpen som blir på skärmen, tryck in skärmen några få millimeter istället, vad gör det.
  -Saknar SD-kort, snålt.
  -Saknar hörlursuttag, låt det vara kvar så man kan välja själv utan gräslig adapter.
  -Gammal teknik för trådlös laddning
  -Väger en hel del, känns tung
  -Fortfarande låst och tråkigt operativsystem.

  Totalt sett hade den fått högre betyg med en prislapp på runt 7000 men inte för 11500. Förstår dock att vissa ger toppbetyg om de betalt så mycket själva, då vill man ju inte vara minsta missnöjd.
 • Perfekt
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  iPhone X är generellt den bästa telefonen som finns just nu. Den bästa skärmteknologin på någon smartphone, de bästa kamerorna med hög dynamic range, kontrast, och klara färger. Bilder från den här telefonen blir fantastiska.
  Bak-kameran klarar video i både 1080p i 240 FPS, och 4K i 60 FPS. Det finns ingen annan telefon som kan göra det än.

  Den större anledningen till att det är möjligt med en så bra kamera i en telefon, är den nya processorn i iPhone X. Den här telefonen är 2x snabbare än den snabbaste konkurrenten i Android-världen.

  De fula, svarta/vita kanterna på framsidan av telefonen är äntligen nästa helt borta, och har ersätts av ännu mer skärm i en redan liten telefon. Det här gör att telefonen äntligen ser väldigt modern ut, jämfört med andra konkurrenter som t.ex. Galaxy S8.
  Borttagningen av hemknappen är väldigt mycket mer positivt än jag trodde. Efter att jag använt de nya gest-funktionerna istället för att trycka på en knapp för att gå till hemskärmen, känns en hemknapp onaturlig att använda i jämförelse.

  Alla nya sensorer på framsidan av telefonen gör Face ID tillgängligt. Det är en helt ny teknologi som läser av ditt ansikte i 3D med hjälp av IR-sensorer. Det är såhär du nu låser upp din telefon - titta på den, så är den upplåst. Det fungerar även i mörker.
  Om man jämför säkerheten mellan det tidigare Touch ID och nuvarande Face ID, är det 1/50 000 chans att en slumpmässig person kan låsa upp din telefon med sitt fingeravtryck. Med Face ID är chansen 1/1 000 000. För alla foliehattar där ute, lagras all information på din telefon, och skickas inte till Apples databas för att spionera på dig...
  Jag har använt Face ID i ungefär en vecka nu, och det har varit förvånansvärt positivt.

  Den nya glas-baksidan gör också trådlös laddning möjligt, vilket många gillar.

  Med alla dessa funktioner kommer onekligen en större prislapp. När man vill ha det bästa, kostar det mer. Väldigt många klagar på priset, medan telefonen såldes ut i hela världen på 20 minuter. Det finns gott om folk som vill ha det bästa, och är redo att betala för det. Om du inte är en av de personerna finns det hundratals andra smartphone-modeller att välja mellan! :)
 • Perfekt
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Riktigt bra telefon, det tog inte många timmar innan de nya gesterna satt. Innovativt som vanligt Apple
  Upplåsningen med ansiktet fungerar mycket bra.
  Bättre än fingeravtrycks läsarna jag haft innan.
 • Litt dårlig
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Dåligt (i denna prisklassen skulle denna lista varit tom)
  - - - - -
  Glasbaksida skör, KOSTNAD BYTE 5000SPÄNN (drygt 500$ i USA så gissar minst 5000 här)
  Inget MIMO på wifi AC - whaat?
  Ingen ip68 (bara 67), jisses....
  Ingen quad hd eller 4k upplösning. Tom en 4000kr android har det, skärpning Apple
  Sjukt ljussvag skärm för AmoLed, men även ips-skärmar är ljusstarkare. Nokia 8 700 nits spöar x för halva priset, suck.
  Ljussvag skärm Innebär också att HDR blir värdelöst då alla detaljer i mörka partier försvinner.
  Flärp stör sjukt när man kollar video i fullscreen.
  Ingen SD-kort slot
  Bara 3Gb RAM
  Inget headphone jack (får vackert släpa på en dingelidong för nödsituationer tex longhauls, gymmet och slita upp porten ännu snabbare, men Apple är glada, royaly på alla donglar och lurar för lightning)
  Ingen snabbladdare inkluderad för 13K-lur! W00t! 8-0
  Ingen tumläsare (suck)
  Ingen hemknapp och alla dessa halvswipe, fullswipe mm gör en tokig att få fram det men önskar
  Vad skall försvinna nästa år, skärmen?
  Fet camera bump med skarpa kanter, vingelpotta på bordet och mkt tjockare än 7.7mm där - ca 1cm!
  Face unlock MYCKET LÅNGSAMMARE än tumläsare samt funkar ej:
  - i stark sol
  - telefon för nära ansiktet
  - telefon för långt från ansiktet
  - om man inte tittar tillräckligt rakt på luren
  - gissar att den inte heller funkar om man har Burqa :-D
  Fallback....pinkod...sååå gammalmodigt, apple borde aldrig skippat tumläsaren (då låste man upp medan man drog upp luren ut fickan, nu skall d du stirra som ett fån och hoppas man slipper knappa kod var gång)

  Bra
  ++
  Ois på båda kameror
  4k@60fps är soft (det ser dock mer ut som 1080p på stor skärm, för låg bitrate antar jag)
  Rostfri stålram
  Amoled
  Rätt lite ram men finns andra med mer %uell displayyta (note8 tex)
  Wireless charging (platta ingår inte heller)
  Snabb processor (men det har 8an också)

  För priset med så många missar måste det bli underkänt. Apple, tillbaks till ritbordet.
  Apples bästa, ja, men långt kvar till Androids bästa. 🐑 Den tävlar snarare med androids 5000kr-segment.
 • Perfekt
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Jag var lite skeptisk. MEN den här telefonen är helt underbar! Har haft telefonen i fyra dagar, här kommer mina tankar:

  Telefonen är välbyggd, kameran är grym och skärmen är underbar.

  Jag var inte så sugen på faceID från början då jag trodde att det skulle vara segare att låsa upp telefonen jämfört med touchID, efter att ha använt telefonen ett tag så tycker jag att faceID fungerar klockrent och minst lika snabb som touchID.

  Rekommenderas starkt!
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Mycket bra. Snabb som attan, skarp och färgrik skärm. Kan dock inte riktigt komma överens med flärpen som känns som att den snarare täcker en del av skärmen än är en del av den.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Mobilen är riktigt bra. Polaren köpte den.Men priset är katastrof..11.290 för en mobil nu börjar världen bli riktigt sjuk. Skärpning Apple
 • Veldig bra
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Super nöjd än så länge. Face-id funkar över förväntan bra.