Canon EF-S 10-22/3.5-4.5 USM

Canon EF-S 10-22/3.5-4.5 USM

  • System: Canon EF-S
  • Konstruksjon: Zoom
  • Format: APS-C (crop)
Lagre dette produktet til en liste
Gi meg beskjed når prisen synker
Prisvarsel
Sammenlign med andre produkter
Sammenlign

Canon EF-S 10-22/3.5-4.5 USM

Lagre dette produktet til en liste
Gi meg beskjed når prisen synker
Sammenlign med andre produkter
4.2 / 5
(15 anmeldelser)
5
(10)4
(4)3
(1)2
(0)1
(0)
Sortert etter dato
2 år siden*
Jeg har tidligere hatt et Canon EF 17-55mm f / 2.8 IS til min 60D som har vært mitt nærmeste alternativ til vidvinkel. Det er imidlertid ofte opplevelsen av å ha et bredere spekter av erfaring. I noen år har jeg kjøpt denne linse, og jeg tror det er en topplins på mange måter, og jeg kom over det til SEK 1.950 i god stand på Tradera, som jeg nesten ser ut som en tyveri hehe. Det ble et ND1000-filter for tusen flaps (har mer 77mm linse jeg har også bruk for det) og en bakgrunnslysbeskyttelse av DOOR-merket for enhver hund rap gjennom amazon.de. Umiddelbart da jeg satte på det nye vinduet tenkte jeg noe som "Hvorfor kjøpte jeg ikke dette tidligere?". Det er virkelig en utrolig morsom skyveknapp å skyte med, og nyttig for flere ting enn du kan forestille deg. Det krever litt kreativitet for å maksimere det, men jeg tror de fleste som ser på dette objektivet vet hva de leter etter og hva som kreves av fotografen eller har lyst til å lære. Bildene blir veldig bra, enda bedre enn jeg forventet. Kontrastrike, gir sterk styrke i de fleste situasjoner og en USM AF som er rask, men ikke den raskeste i Canons arsenal. Det er synd at det ikke har IS, men du kan ikkje ta gode bilder i mørkere situasjoner uansett. Personlig finner jeg at det vanligvis er på et stativ, så IS-problemet er ikke så viktig. Byggekvalitet er akkurat som andre linser på toppnivå i EFs serie, for eksempel 17-55 / f2.8. Bare linsene er like, når det gjelder utseende, følelse og kvalitet. En stor fordel er at denne skyveknappen ikke utvider / "utløper" på samme måte som 17-55 f / 2,8 når du zoomer, men det skjer ikke internt. I utkanten av bildet er det mye CA som brukere og vurderinger sier, spesielt hvis det er store kontraster (blader og lyshimmel, for eksempel). Dette er noe jeg forventet før jeg kjøpte og det er ikke så ille, men definitivt en minus. Bildet er forvrengt til kantene på bildet, spesielt på 10mm. Dette kan være både et pluss og en minus avhengig av fotografen. Personlig liker jeg det, og du kan bruke det til fordel for kreative bilder. Jeg vil nok gå så langt for å si at dette er det nest beste EF-objektivet etter EFs 17-55 / f2.8 IS USM. Med dette objektivet føler jeg at kameratasken min er "komplett" og klar for alle situasjoner. Andre vinduer jeg har er; Canon EF-S 17-55 / 2.8 IS USM, Canon EF 70-200 / 2.8L IS II USM, Canon EF 100 / 2.8L ER USM Makro og det dekker alle mine behov! Jeg anbefaler sterkt denne linsen, spesielt hvis du finner noe brukt til under halv pris eller lavere, er det et veldig rimelig kjøp, gitt at du kan få så mange forskjellige bilder med dette objektivet! Vær imidlertid oppmerksom på at den er best på plass når IS mangler, og at du vil få noen CA i kantene (kan alltid bli fastsatt i post), samt forvrengninger som kan være +/- avhengig av personen. Dette er min nye kjærlighet til min makrolins. 8.5 / 10
*Endret 2 år siden

Google

7 år siden*
Dette objektivet representerer 1/4 av min favoritt oppsett for APS-C-kameraer med Canon EF 35/2, 0th EF 50/1, 4 og EF 85/1, 8. Med APS-C får du når 16-35mm/56mm/80mm/136mm som dekker de fleste behov. EF-S 10-22/3 0,5 til 4, 5 er en virkelig deilig stor blenderåpning! Skiltet ganske skarpe bilder (helt OK nivå av skarphet gitt brennvidde / pris), rask og stille AF. På de aller vidvinkelbilder kan bli hentydninger til fisken øyne, som noen ganger er litt störigt, men når du kommer til å vite det smutthull, kan du få virkelig kule og kreative bilder takket være dette. Det er alt annet enn lyse, og mangel på IS gjør neppe saken bedre. Men har du en moderne kamera som er i stand til å håndtere høy ISO med god reduksjon av støy, er dette vanligvis ikke en bekymring. Personlig bruker jeg dette smutthullet mye i innemiljø på fester, middager, bursdager, skyte barna, og lignende. Da er det faktisk blinker den beste hjelpemiddel (hvis du har en ekstern som kan vippes opp, er det!) Har du en APS-C og ønsker vidvinkel zoom, er dette det beste alternativet til tross for ulike svakheter, så du dekke et stort område (APS-C) er vanskelig å finne på andre alternativer, dvs. 16-35mm (tex er vel de fleste kits Lens 18-55mm eller 29-88mm, og 29mm er ikke mye å juble for. Kromatisk aberrasjon er på et slikt nivå at jeg passere som en amatør ikke kan gjøre noen kommentarer. Men jeg har lagt merke til vignettering ved maksimal vidvinkel og maksimal blenderåpning. Men dette er (hva jeg kan se) alt gått på et litt høyere blenderåpning. Vil anbefale dette til alle som ønsker "ekte" vidvinkel. Men husk at det er ikke en perfekt linse!
*Endret 7 år siden

Google

7 år siden*
Virkelig fint objektiv for å skyte med både interiør og landskap. Og hvorfor ikke morsomt forvrengte bilder av mennesker eller dyr. Klarer solreflektioner utmerket og fokuserer ekstremt raskt. Litt mer lyssterkt objektiv ville fungere bedre innendørs, men dagens kameraer kan håndtere høye ISO-tall gode, så det burde ikke være et problem, og du kan skyte 1/10 sekund uten tid til å bli uskarpt. På mine objektiver døde autofokus ganske plutselig en dag, etter ca 5 år med hard bruk.
*Endret 7 år siden

Google

8 år siden*
Flott objektiv til å fotografere både vanlig og mer morsomme bilder.
*Endret 8 år siden

Google

9 år siden*
Har hatt det nesten et år nå - det er et godt objektiv, men jeg ser at jeg ikke bruker det så mye som mine andre objektiver. Bare en smal bruksområde.
*Endret 9 år siden

Google

9 år siden*
Dette smutthullet er igjen på en stund, er det eneste som mangler å kunne stoppe ned litt lavere, ellers full karakterer!
*Endret 9 år siden

Google

9 år siden*
Godt objektiv, der den eneste ulempen er mangelen på blenderåpning. Hvis du bruke de fleste objektiver ligger på bl 2.8 eller bedre, forstyrrer så man kanskje mer når det ikke går lenger enn til f.eks 4,5 ganger. Men bortsett fra det, er det en veldig god linse. En perfekt supplement til Canons super fin normal zoom 24-70/2.8.
*Endret 9 år siden

Google

10 år siden*
Virkelig godt objektiv. God skarphet. En klar favoritt i filmmodus. Samme som 16 til 35 på en full form måler, bortsett fra at den ikke har faste 2.8 gjennom.
*Endret 10 år siden

Google

12 år siden*
Skojjig smutthull med ok kvalitet.
*Endret 12 år siden

Google

12 år siden*
Pluss: Den ekstreme vidvinkel inviterer kreativitet og bilder med sprø perspektiv. Objektivet er skarpt. Fronten ikke ut når du zoomer, og frontringen ikke roterer når du endrer fokus. Dessuten kan du takket være ring USM fokusere manuelt når som helst uten å endre bryteren til manuell fokus (såkalt Full Time Manual - FTM). Autofokus er stille, rask og presis. Meget høy kvalitet føler. Minus: Lysstyrken kunne godt ha fått til å bli bedre, er 03.05 til 04.05 ikke så gøy innendørs. Vet ikke om det bildestabilisering virkelig trengs i så dette vidvinkelobjektiv, men jeg har en tendens til å ønske enten IS eller høyere lysstyrke. Objektivet skyggen selv kameraets innebygde blits, men en universaldiffuser for mer enn en hund ring løser problemet. Konklusjon: En morsom linse som utvikler ens kreativitet. Kanskje ikke egentlig rimelig ny, men kan finnes brukt til god pris. Den 10mm-stat, er det ikke nyttig for "daglig bruk", men på 22mm, er det * litt * mer runde.
*Endret 12 år siden

Google

Side 1