6 julekalendere som redder desember

Gjør hele desember til julens høydepunkt!

Den stakkars Gerhard måtte nøye seg med en tørr kake om dagen da moren hans lagde den første julekalenderen i Tyskland rundt 1885. I dag finnes det heldigvis et nærmest uendelig utvalg av fantasifulle alternativer for alle som ønsker å muntre opp de mørke vinterdagene frem til jul. Sokker, duftlys eller fleskesvor – valget er ditt!

Mange venter til siste liten før de velger julekalender. Når vi i Prisjakt ser på statistikken, ser vi at interessen for julekalendere var høyest 27. november i fjor, etterfulgt av 6. november. Hvis du trenger litt inspirasjon, hjelper vi deg gjerne gjennom den enorme julekalenderjungelen.

1. Det er en grunn til at vi sier "God jul"

Søtsaker er fortsatt en favoritt i julekalendere. Sjokolade er populær men den har møtt tøff konkurranse av smågodt som lakris, gelegodterier og vingummi. Alternative smaker finner du i chilikalenderen eller den med fleskesvor. Tekalenderen har for mange allerede blitt en klassiker. Det er ikke så rart – teposene er ekstremt kalendervennlige i størrelsen, og det finnes langt mer enn 24 smakskvarianter. Etter at tekalenderen ble lansert, tok det ikke lang tid før det dukket opp en tilsvarende for kaffe. Vi mistenker egentlig at kaffekapslene ble oppfunnet fordi størrelsen gjør dem perfekte i en adventskalender.

2. En jul på hjul er kul

Selvfølgelig finnes det en kalender for motorentusiaster, ja faktisk finnes det flere. Selv den som mangler mekkeplass, kan bygge en klassiker i adventstiden, for bak 24 luker skjuler det seg et modellsett til en skikkelig drømmebil. Vi har også hørt om en kalender med et duftende grantre om dagen, kanskje noe å gjøre selv?

3. En hjelpende hånd til slitne foreldre

Det er natt til 1. desember. Du må pakke inn 48 smågaver og feste dem på den fine kalenderen som barnas farmor har brodert i korssting. Innpakningspapir klippes alltid i biter som blir for små eller for store, og det er umulig å finne enden på teiprullen. Så ser du at du ikke har nok bånd! Har du opplevd det samme før?

Fortvil ikke! Vi har gode nyheter: for det finnes snarveier. Slapp av, og ta en titt på disse julekalenderne til barn (eller andre barnlige sjeler).

4. Få en fin avslutning på året

Dette er kalenderne som gjør alle Prisjaktere enda vakrere enn de allerede er. Med hver luke blir du renere, mykere, friskere, mer glødende, mer fuktig, mer velduftende og så videre. Vi elsker det!

5. Lær deg å elske (i) julen

Julen er kjærlighetens høytid! De erotiske kalenderne har virkelig funnet sin plass i år, og det er flere muligheter enn noensinne til å oppmuntre partneren til en hyrdestund 24 dager på rad (eller ha det morsomt selv, det er jo koronatid). Kanskje det er på tide å bytte ut nisseverksted med et babyverksted?. Da kan litt julekrydder gjøre susen, og selv den mest inngrodde julehateren gleder seg til hver eneste luke som skal åpnes.

6. Kreti og pleti

Denne typen kalendere kan minne litt om roteskuffen på kjøkkenet, bare at den er mye bedre. Her finner du ting som verktøy, stearinlys og hundegodbiter.

Text:
Jessika Jellbom

Publisert:
16 oktober 2020

Oppdatert:
21 oktober 2022

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.