Topp 8: De beste gogglesene – skibrilleekspert tipser

På jakt etter nye skibriller? Denne topp-listen hjelper deg finne riktig. Les tipsene til Evelynne Geiger som er ekspert på skibriller.

Evelynne sin største interesse er alpint. Hun har kjørt på ski, men også snowboard, hele livet. Hun kjører på alle typer terreng, og har bred kunnskap om variert kjøring som kan bidra til både den "vanlige" og den mer avanserte skiløperen. Siden alpint er en stor del av livet, bruker hun mye av fritiden på å lære mer om nettopp det. Kunnskapen kommer hovedsakelig fra erfaring. Her er hennes topp åtte beste goggles.

1. Sweet Protection Clockwork Rig

Fordeler: Kvaliteten i kombinasjon med designet

Ulemper: Passer ikke store ansikter

Når det kommer til Sweet Protection snakker vi om kvalitet, uansett hva det koster. Disse, sammen med tredjeplassen, er de dyreste skibrillene på listen.

De føles veldig stabile og holdbare. Jeg testet dem sammen med min POC Fornix-hjelm og opplevde dem som perfekte.

De omslutter ansiktet veldig bra takket være det relativt tykke skummet. Det følger med to linser i pakken som er utstyrt med UV-beskyttelse, noe som er viktig å huske på når man leter etter skibriller. Linsen er smidig å bytte, men man må være litt forsiktig.

Silikonet på båndet gjør at brillene sitter der man vil på hjelmen. Linsen har et dobbeltglass som gir utmerket anti-duggbeskyttelse.

Sweet Protection Clockwork Rig passet meg personlig bra, og jeg vil bytte ut mine tidligere Oakley Flight Deck XM med disse. Forhåpningene er at de har noe tettere skum for å redusere luftinntak.

Disse brillene er perfekte for deg som kjører allsidig og fungerer når som helst på døgnet.

2. Giro Ringo

Fordeler: Passer de fleste

Ulemper: Ikke OTG-merket

Modellen finnes i mange forskjellige farger, noe som gjør dem allsidige. De er tilpasset brillebrukere, men er ikke OTG-merket (Over The Glasses). De har en universell form, det vil si at de ikke er for store, men heller ikke for små.

Det finnes forskjellige linser å kjøpe til. Hvis man for eksempel skal kjøre i litt mørkere og snørikt forhold, kan man kjøpe en lys linse. Eller en speilende linse som er perfekt mot solen.

Ringo-modellen er utstyrt med trelagspolstring og mikrofleece, noe som er behagelig når det er kaldt. Båndet er utstyrt med anti-glide-silikon for å holde brillene på plass, uansett om du har brillestopp på hjelmen eller ikke.

Disse føles ekstremt stilige, tidløse og universelle. Passer de fleste.

3. Sweet Protection Interstellar Rig

Fordeler: Premiumfølelse, luksus, luksus, luksus!

Ulemper: Prisen, de er utrolig store

Disse brillene ble jeg litt forelsket i. De har absolutt en premiumfølelse, noe som gjenspeiles i prisen.

Også disse Sweet Protection-brillene inkluderer to linser. Sammenlignet med Clockwork (førsteplassen) er de veldig lette å bytte linse på. De er nemlig utstyrt med en liten hengsel som man enkelt åpner og lukker.

Rammen er bred og vid, noe som gir et herlig synsfelt. De er også veldig lette, noe som føles behagelig mot huden. Imidlertid er de veldig store, altfor store for ansiktet mitt!

At Sweet Protection former sine produkter for at de skal fungere bra sammen, er det ingen tvil om. Disse brillene passer som støpt for Sweets Trooper-hjelmer. Hvis du har en slik hjelm og vil kjøpe nye skibriller, er det ingen tvil om hvilke du skal ha.

4. Spektrum Skutan

Fordeler: Stilig, ekstra linse medfølger, resirkulert materiale, god pris

Ulemper: Passer ikke nødvendigvis hjelmer fra andre merker

Spektrum er et svensk merke fra Åre og denne modellen heter akkurat som toppen i Åre: Skutan. Den er konstruert med en sfærisk dobbeltlinse som reduserer risikoen for dugg på innsiden samtidig som den gir god beskyttelse.

Linsen er omringet av en tynn ramme som holder linsen på plass hele tiden og minimerer skjørheten. Linsen har 100% UV-beskyttelse, og tre lag med skum reduserer risikoen for luftlekkasje.

Denne brillen er laget med miljøvennlig materiale der båndet er laget av resirkulert polyester med silikon på innsiden.

Noe Spektrum ikke har er hjelmer, noe som gjør det vanskelig å forutsi om brillene vil passe sammen med hjelmen man allerede har hjemme eller ikke uten å teste dem sammen.

Fordelen med denne brillen er at det følger med en ekstra linse, i tillegg til en sol-linse, som passer for flatt lys og dårligere lysforhold. Hvis man skulle ødelegge en linse, kan man kjøpe flere separat.

Dette er skibriller for noen som liker allsidig kjøring, men ikke ønsker å betale for mye.

5. POC Fovea Clarity Comp

Fordeler: Justerbar ventilasjon!

Ulemper: Avanserte funksjoner

Hvis du ikke er helt sikker på hvor mye du vil at ski-brillene dine skal ventilere, vil jeg tipse deg om disse!

Poc Fovea finnes i noen forskjellige varianter, og jeg vil anbefale modellen Fovea Clarity Comp.

Dette er et par multifunksjonelle ski-briller. De har en relativt markant ramme rundt linsen, som gir mer holdbarhet og beskyttelse.

I stedet for å ha ventilasjonsåpninger i linsen (som Foveva Clarity), har denne modellen ventilasjonsåpninger i rammen, som man kan velge å åpne eller lukke. Grunnen til at man ikke vil ha ventilasjonsåpninger i linsen er fordi det kan redusere hastigheten på grunn av luftmotstand. Mange proff-ski-utøvere bruker for eksempel disse brillene under racing.

Noen ganger kan noen briller oppleves som duggete. Dette kan skyldes at de ikke har tilstrekkelig ventilasjon for brukeren, til tross for anti-dugg-systemet. Derfor passer Fovea Comp for mange forskjellige skikjørere, fordi man kan velge om man vil ha mye eller lite ventilasjon. De er også relativt myke, noe som gjør at de lettere former seg etter brukerens ansikt

6. Oakley Flight Deck XM Prizm

Fordeler: Passformen er veldig bra, kvaliteten

Ulemper: Prisen, kan slippe inn luft

Her har vi en klassiker i Oakley-familien, et luksuriøs produkt. Jeg vil anta at denne modellen er Oakleys mest solgte (jeg har også et par).

Modellen heter XM og er mindre enn Flight Deck L. De passet perfekt sammen med min POC Fornix-hjelm. Jeg elsker at "skallet" på ski gogglesene er stilrent, diskret og at linsen står i fokus.

De har all UV-beskyttelse som ønsket og en dobbeltlinse. Linsen er litt vanskelig å montere av og bytte.

For meg som er følsom for luft, er disse semi-gode når det kommer til vindfulle forhold. De har god luftstrøm gjennom skummet, men noen ganger holder de ikke helt tett og øynene mine kan bli tårevåte likevel.

Disse ligger i den høyere prisklassen, men kvaliteten veier opp for det. En stilig, kul og trendy goggle!

7. Oakley O Frame 2.0 PRO XL

Intersport
1.8
(1)
699 ,-
Motorleaks
895 ,-
Sport1
1 660 ,-
Se alle 3 priser

Fordeler: To linser inkludert, prisen

Ulemper: Kvaliteten på produktet, oppleves "B"

Disse brillene kjøpte jeg i begynnelsen av 2020/2021-sesongen, i håp om litt kvalitet basert på merket. Imidlertid er de litt "B" i kvaliteten. Rammen er myk og de kan oppleves som noe ustabile, men ikke ømfintlige, noe som er en fordel.

Denne modellen finnes i flere varianter og farger. Akkurat denne modellen finnes i XS for det mindre ansiktet, XM for det gjennomsnittlige ansiktet og XL for det større ansiktet. De har et mindre tett beskyttelsesskum, noe som fører til at mye luft strømmer inn i brillene. Det kan være behagelig på varmere dager, men jeg kan oppleve det som litt plagsomt for øynene mine.

Linsen er utstyrt med 100% UV-beskyttelse og også et anti-dugg-system. Det inkluderer to linser, en for lyse dager og en for snørike og mørkere dager.

Disse passer for en skiløper som liker luftige briller som ikke trykker for mye mot ansiktet.

8. Head Solar FMR

Fordeler: Prisen, lette, passer de fleste

Ulemper: Ikke byttbar linse, skjøre

Dette er et trendy par ski goggles uten ramme rundt glasset. De er lette og gir god beskyttelse mot UV-stråling. Beskyttelsesskummet ligger nær ansiktet og glasset, noe som gir dem en god passform for ulike ansiktstyper. De er konstruert med en dobbeltlinse som gir god "anti-tåke" beskyttelse, det vil si at det reduserer risikoen for dugg.

Siden de ikke har noen beskyttende ramme rundt glasset, er de mer sårbare for skader, både fra slag og riper. Linsen er heller ikke byttbar, noe som gjør den enda mer sårbar. Men de er utrolig stilige og finnes i forskjellige kule farger.

De passer for de som ikke ønsker å bruke mye penger på et par merkevare goggles, men likevel vil oppleve litt luksus. I tillegg kommer disse i forskjellige størrelser, slik at hele familien kan matche.