Kategorier
Prisjakt

Månedens spill: Warcraft 3 Reforged

Månedens spill er Warcraft 3 Reforged. En etterlengtet, ny versjon av det klassiske spillet Warcraft III fra 2002 med bedre grafikk og omarbeidede videosekvenser.

Endelig kan du spille Warcraft III Reforged – en etterlengtet, ny versjon av den populære klassikeren Warcraft III fra 2002.

Blizzard lanserte spillet allerede under BlizzCon 2018 og planla å slippe den nye utgaven allerede i fjor. Forsinkelser utsatte lanseringen til begynnelsen av 2020, og nå kan spillet kjøpes direkte fra Blizzard.

Du får fortsatt den samme følelsen som av det opprinnelige spillet, og Blizzard sier at de hovedsakelig har fokusert på å forbedre grafikken. Tanken er at Warcraft III Reforged skal gi samme opplevelse som da Warcraft III kom i 2002, men at den nye versjonen skal være penere og bedre tilpasset dagens moderne datamaskiner.

Hva er Warcraft III Reforged?

Warcraft III Reforged er en ny og forbedret utgave av det klassiske spillet Warcraft III fra 2002. Spillet er av typen sanntidsstrategi hvor du som spiller kontrollerer fire forskjellige raser og berømte helter fra Warcraft-verdenen for å redde Azeroth fra demonprinsen Mal'Ganis.

Spillet fortsetter der forgjengeren Warcraft II endte med 62 forskjellige utfordrende oppdrag og nettbasert spill mot andre spillere. Det inngår en løpsredigerer og en modifikasjonsredigerer for de som ønsker å gjøre spillet mer personlig og lage sine egne løp der de kan utfordre andre. Warcraft III Reforged finnes både til PC og spillkonsoller.

  • Ny grafikk som har blitt videreutviklet fra bunnen av
  • 62 oppdrag over store deler av Azeroth
  • Mer enn 4 timer med omarbeidede videosekvenser
  • Heltefokusert strategispillstil i sanntid
  • Fire kule løp fra Warcraft-historien
  • Mange spillvariasjoner du kan utforske
  • Støtte for modifikasjoner – også for det opprinnelige spillet Warcraft III
  • Oppdatert grensesnitt og balanseringer
  • Moderne funksjoner med Battle.net
  • Gamle Warcraft III og The Frozen Throne inngår

Når slippes Warcraft III Reforged?

Blizzard planla først å slippe dette spillet i 2019. Lanseringen ble imidlertid utsatt til begynnelsen av 2020. Warcraft III Reforged kan spilles fra 29. januar 2020 og kan kjøpes direkte på Battle.net. I skrivende stund er spillet bare tilgjengelig for PC, men det planlegges en versjon til spillkonsoller i fremtiden.

Jeg ønsker å spille klassisk Warcraft III – er det mulig?

Hvis du heller vil spille den gamle, klassiske Warcraft III, så kan du gjøre det på to ulike måter. I den nye Reforged-varianten finnes det en innstilling for å bytte mellom den nye og gamle grafikken. Det gjør at du raskt kan finne tilbake til følelsen fra Warcraft III, men uten å måtte installere det opprinnelige spillet fra 2002. Hvis du heller velger å gå hele veien og faktisk kjøre den klassiske versjonen, så er det også mulig. Warcraft III og utvidelsen The Frozen Throne er inkludert når du kjøper Warcraft III Reforged. Det inngår også en løpsredigerer og modifikasjonsredigerer for dem som ønsker å lage sitt eget materiale til spillet.

Har Warcraft III Reforged støtte for modifikasjoner?

Ja, Warcraft III Reforged støtter modifikasjoner. I det opprinnelige spillet brukes det modifikasjoner programmert skriptspråket JASS fra Blizzard. Dette har i dag blitt erstattet med det enklere langt mer utbredte Lua som også støttes av World of Warcraft. Du kan bruke modifikasjoner laget i både JASS og Lua med Warcraft III Reforged. Husk at det kan oppstå problemer med virkelig gamle modifikasjoner for Warcraft III, selv om Blizzard sier at det meste skal fungere uten problemer.

Må jeg ha spilt Warcraft I og II før jeg spiller Warcraft III?

Nei, absolutt ikke. Du kan hoppe rett inn i Warcraft III-historien uten problemer. Når det er sagt, er det selvfølgelig en fordel i å ha spilt de eldre spillene eller World of Warcraft for å forstå litt mer om hva som skjer og hvorfor. Det gir deg også en bedre forståelse for de ulike karakterene og hvilken betydning de har i Warcraft-verdenen.

Hvor kraftig datamaskin må jeg ha for å kunne spille Warcraft III Reforged?

Kravene for å kunne spille Warcraft III Reforged er relativt beskjedne. Blizzards minimumskrav inkluderer hele ti år gamle prosessorer og grafikkort. Den laveste skjermoppløsningen er bare 800 x 600 piksler. Hvis du har en eldre datamaskin som bare så vidt støtte dette, kan det være på tide å oppgradere for å få en bedre opplevelse. Risikoen er at du ellers vil få dårligere grafikkkvalitet, lengre lastetider mellom løpene og generelt dårligere flyt i spillet.

Hvor kan jeg kjøpe Warcraft III Reforged?

Warcraft III Reforged kan bare kjøpes via Blizzards egen nettbutikk på Battle.net. Det finnes to utgaver – Standard Edition og Spoils of War Edition. Prisen på den normale versjonen er 30 euro, mens spesialversjonen koster 40 euro. Spoils of War Edition inneholder ekstra elementer som kan brukes i andre spill fra Blizzard, inkludert Diablo III og World of Warcraft.

Lær mer om begge versjonene og kjøp Warcraft III Reforged her.