Kategorier
Prisjakt

Månadens spel: Little Nightmares II

Frykt og spenning på sitt beste

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
1 mars 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Akkurat som i det første spillet blir vi kjent med den lille jenta Six og følger eventyrene hennes gjennom en dystopisk verden der innbyggerne ikke er spesielt hyggelige.

I det første spillet var målet å lede Six gjennom The Maw for å finne en vei ut. Med Little Nightmares II har Six tatt et lite skritt tilbake og er i stedet en hjelpende hånd til den nye hovedperson som er gutten Mono.

"Med Little Nightmares ønsker vi å skape en verden og karakterer som spillerne bryr seg om, uansett hvor ubehagelig det blir, og gi dem noe som kryper under huden og holder seg i tankene lenge etter at spillet er over. "- Dave Mervik, Tarsier Studios

Sammen må Mono og Six klare veien til The Signal Tower for å møte de mørke hemmelighetene som er der. Det er et sted som korrumperte verden og dens innbyggere via et TV-signal. Her må det ta spillets hovedperson The Thin Man.

I Little Nightmares II guider du Mono og Six gjennom en verden i forfall. Unngå de få innbyggerne som er der for enhver pris, løs gåter og samarbeid for å nå det endelige målet. Sammen kan dere kanskje stoppe Six fra å møte den forferdelige skjebnen sin.

Viktig å vite om Little Nightmares II

 • Spilltype: Skrekkeventyrspill
 • Spilletid: 5-6 timer
 • Nedlastingsstørrelse: Omtrent 70 GB
 • System: PC, Xbox, Playstation, Switch
 • Varianter: Grunnleggende versjon, TV-utgave
 • Spillverden: Lineær
 • Utgivelsesdato: 11. februar 2021 Standardutgave
Vi er ikke sikre på at disse menneskene ønsker å gi en hjelpende hånd.

Dette synes vi om Little Nightmares II

Little Nightmares II er visuelt slående med sine detaljerte, dystopiskemiljøer og dempet fargepalett. Det er alltid noe å stoppe. Watch og Tarsier Studios har lykkes godt med å skape en følelse av forfall. Både med nydelig grafikk og et godt lydsystem som hjelper med å sette stemningen.

Akkurat som i det første spillet, har Little Nightmares II minneverdige øyeblikk. Innbyggerne i Pale City er ikke noe du vil møte, og de er like skremmende som vi hadde håpet. Karakteren er stor og flere av fiendene som jager hovedpersonene våre, setter skrekken i ryggraden.

Gåtene vi møter er ikke spesielt vanskelige å løse. Kontrollene og kameraets plassering er derimot en mutter som vi ikke klarte å knekke. Noen spill i spillet ble unødvendig tungvint når vi fikk føle og stampet med klønete styring.

Det er noen seksjoner i spillet som krever at du manøver Mono med millimeter presisjon for ikke å dø. Og det er klønete sjekker som gjør det at vi dør langt de fleste ganger.

En konstant følelse av å aldri være trygg

En vellaget detalj i Little Nightmares II er at spillets antagonister holder seg i bakgrunnen og bygger stemningen. Det er en konstant følelsen av å ikke være trygg, selv når vi er på et sted der man ikke skal bli angrepet, og dette bidrar til at stressnivået til enhver tid er på topp.

Vi liker Little Nightmares II, og det er absolutt verdt det sine 300 kroner for de omtrent 5-6 timene det tar å fullføre historien.

Et tips er å spille det første Little Nightmares spillet før du begynner på det andre. Det gir deg en god introduksjon til Six, og hvis vi skal være helt ærlige så føles det første spillet føles faktisk litt skarpere.

"Det er så mange ting vi er glade for med spillet og å si for mye ville være å ødelegge opplevelsen. Når det er sagt, er det ingen hemmelighet at Little Nightmares II er utenfor The Maw, og vi kan knapt vente på at spillerne ser hva verden har i vente for Mono og Six. ", sier Dave Mervik fra Tarsier Studios

Optimalisert for Xbox Series X og Playstation 5 i 2021

Little Nightmares II er opprinnelig utgitt for Xbox One og Playstation 4. Senere kommer en oppdatering som lar spillet dra nytte av fordelene som Xbox Series X / S og Playstation 5 tilbyr. Nøyaktig hvilke fordeler som kommer er foreløpig uklare.

Fly eller fekte

For første gang i Little Nightmares-serien kan du endelig slå tilbake mot alle de skumle innbyggerne i verden. Sammen med Six kan Mono være mer støtende og bruke ly for å motstå de som bor i Pale City. Samarbeid, finn våpen og bruk feller for å overleve.

Spill det første Little Nightmare før det andre

Historien i Little Nightmares II er knyttet til det første spillet, men ikkemer enn at du kan hoppe rett inn i det andre spillet først uten at spillopplevelsen forverres. Når det er sagt, er anbefalingen fortsatt at du starter med Little Nightmares fordi Six er hovedpersonen i den spillet.

Brettene har fått større dybde

I Little Nightmares II har mange av brettene fått større dybde slik at Mono og Six kan bevege seg mer sidelengs. Det tilfører en ekstra dimensjon til spillet og som spiller får du mer å undersøke. Men vær forsiktig, hvis du hopper ut av syne, er risikoen stor for at du finner et hull som sender Mono mot sin død.

Datakrav (minimum)

 • Operativsystem: Windows 10 (64-bit)
 • Prosessor: Intel Core i5-2300 | AMD FX-4350
 • Minne: 4 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 570, 1 GB | AMD Radeon HD 7850, 2 GB
 • DirectX: versjon 11

Datakrav (anbefalt)

 • Operativsystem: Windows 10
 • Prosessor: Intel Core i7-3770 | AMD FX-8350
 • Minne: 4 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 760, 2 GB | AMD Radeon HD 7870, 2 GB
 • DirectX: versjon 11

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]