Prisjakt

Månedens spill: Hitman 3

Det siste spillet i World of Assassination-trilogien.

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
1 februar 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det er ingen betalte lenker eller andre typer reklamesamarbeid.

Hitman 3 er det tredje og siste spillet i World of Assassination-trilogien. En verdig slutt på den anerkjente omstarten av Hitman-serien. Hitman 3 og de forrige spillene i serien ble utviklet av danske IO Interactive. Det er et såkalt stealth-spill der hovedpersonen er en profesjonell snikmorder som reiser verden rundt på jakt etter mål som må slås ut. Snik deg helt til målet ditt, utfør oppdraget ditt og kom deg usett fra åstedet.

Hvordan du velger å slå målene er helt opp til deg. Det er flere forskjellige måter å gå frem på, og det er en av grunnene til at Hitman-serien har blitt så populær. Det første spillet i trilogien ble utgitt i 2016 og tok spillere til byer som Paris, Marrakesh og Bangkok. Det andre spillet fra 2018 flyttet arrangementene til kjente byer som Bombay, Miami og New York.

I Hitman 3 får vi besøke glohete Dubai, det litt kjøligere Dartmoor i England og kinesiske Chongqing. Hitman 3 har forbedret grafikk, nytt spill og flere verktøy som Agent 47 kan bruke. Sporene er nøye detaljerte og gir deg mer plass enn noen gang til å planlegge og utføre de mest geniale mordene noensinne.

Dette må du vite om Hitman 3

Spilltype: Stealth

Spilltid: Cirka 8 timmar

Størrelse: Cirka 80GB

System: PC, Xbox, Playstation, Switch, Stadia

Varianter: Normal, Deluxe Edition

Spillverden: Halv-åpen

Lanseringsdato: 20 januar 2021

Lås opp flere utfordringer når du laster inn lagringsfilene dine

Alle kurs i Hitman 3 har fem utfordringer du kan gjennomføre. Det er fem forskjellige måter å drepe målene dine på, og du trenger ikke å kjøre sporene på nytt hver gang du må ta en ny utfordring. Alt du trenger å gjøre er å laste opp lagringsfilene dine til et tidligere punkt i spillet før målet ditt dør.

Bruk et brekkjern i stedet for å dirke låser

Den morsomste måten å komme forbi låste dører er å dirke låsen. Men hvis du ikke har en kult på deg, kan du bruke et brekkjern i stedet. Bare husk at det bråker mer, og hvis noen ser deg, blir de mistenkelige. Heldigvis kan brekkjernet få vitner til å sovne raskt også.

Bruk mynter for å distrahere fiender

Hitman 3 har mynter som du kan bruke for å distrahere og tiltrekke fiender. Hvis du kaster en mynt i nærheten av en gruppe, vil en av dem gå bort for å undersøke lyden - selv om mynten lander på gress. Perfekt når du vil snike deg forbi eller slå ut bestemte mål.

Lås opp snarveier og stiger

Ikke glem å låse opp snarveier når du ser dem. Det er både dører og stiger som når ulåst lar deg nå områder på kartet mye raskere når du gjør oppdraget en gang til. Dører låser du opp med et trykk på en knapp, stiger du må løsne med et brekkjern.

Ta med lagringsfiler og spor fra Hitman og Hitman 2

Har du allerede de to foregående spillene i serien? Da er sparefilene dine er inkludert i Hitman 3. Du kan fortsette historien der du slapp og du kan spille de to eldre spillene med alle forbedringene som Hitman 3 har. For eksempel kan du bruke det nye kameraet Agent 47 har i det tredje spillet.

Hitman 3 får et kameratillegg

Nytt i Hitman 3 er at du har tilgang til et kamera på oppdragene dine. Kameraet bruker forskjellige filtre for å se forskjellige ting på sporene. Du kan også zoome inn for å se viktige detaljer når du planlegger oppdragene dine. Kameraet kan også brukes til å skanne sikkerhetsmerker slik at du har tilgang til forskjellige områder og for å sende viktig informasjon til kontaktpersonen din. Kameraet fungerer ikke bare i Hitman 3, men blir også introdusert for de to forrige spillene i trilogien.

Ghost Mode er ikke inkludert i Hitman 3

Ghost Mode ble introdusert med Hitman 2 som en flerspillermodus der to profesjonelle drapsmenn konkurrerer om å slå ut flest mål på kortest tid. Spillere kan ikke slå hverandre ut eller til og med ta på hverandre. De er i forskjellige versjoner av verden, men utfører de samme utfordringene.

Dessverre vil ikke Ghost Mode være tilgjengelig i Hitman 3. IO Interactive har valgt å fokusere på andre områder av spillet, og allerede i august 2020 ble serverne for Ghost Mode stengt for Hitman 2. Kanskje vi vil se spillmodus i fremtidens Hitman-spill, men ikke Hitman 3.

Fem spillmodi

Det er totalt fem spillmodi i Hitman 3. I tillegg til den vanlige kampanjen som tar historien i trilogien fremover, har du fire andre moduser med vanskelige utfordringer og kontrakter å fullføre.

Kampanjer

Fortsett historien om Hitman og Hitman 2 med kampanjen i det tredje spillet. Her får du reise verden rundt etter utvalgte mål og en søken etter å forandre verden slik vi ser den.

Elusive Targets

I denne spillmodusen jager du et mål med minimal hjelp. Finn ut hvem målet er, planlegg drapet og kom deg ut av stedet mens situasjonen stadig endrer seg.

Escalations

Dette er et spillmodus for deg som vil ha noe ekstra utfordrende. Hvert trinn i leiemorderens kontrakt gir nye komplikasjoner for deg for å gjøre spillet til en reell utfordring.

Contracts Mode

Lag dine egne mål, drep dem og slipp unna. Da kan du utfordre vennene dine til å gjøre det samme bedre. Hvem gjør det vakreste attentatet og havner på toppen av resultattavlen?

Sniper Assassin

Akkurat som navnet antyder, handler denne spillmodusen om sniping. Her må du slå målet ditt og fullføre ekstra utfordringer over lange avstander for å maksimere poengene dine.

Datakrav for PC (minimum)

 • Windows 10 (64-bit)
 • Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD Phenom II X4 940
 • 8GB RAM
 • 80GB lagring
 • DirectX 12
 • Nvidia Geforce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870

Datakrav for PC (anbefalt)

 • Windows 10 (64-bit)
 • Intel Core i7-4790 4.0GHz
 • 16GB RAM
 • 80GB lagring
 • DirectX 12
 • Nvidia Geforce GTX 1070 / AMD Radeon RX Vega 56 8GB
Refleksjoner ved bruk av raytracing i Marvels Spider-Man: Miles Morales.

Raytracing på PC og Xbox Series X / S - men ikke med en gang

Hvis du får Hitman 3 til din PC eller Xbox Series X / S, kan du forvente en fremtidig oppdatering med støtte for raytracing, også kalt ray tracking.

Raytracing er en teknikk for å vise lys, refleksjoner og skygger på en naturlig måte. Brukt riktig, kan raytracing forbedre opplevelsen, men ikke uten at det koster litt.

IO Interactive har bekreftet at Hitman 3 vil motta raytracing-støtte på PC og Xbox Series X / S. Det er imidlertid ikke helt klart om raytracing også kommer til spillere på Playstation 5. Det gjenstår å se når støtten for raytracing blir frigitt.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]