Kategorier
Prisjakt

Månedens spill: Animal Crossing: New Horizon

Denne månedens spill er Animal Crossing: New Horizon

Endelig kommer Animal Crossing på Nintendo Switch. Den populære livssimulatoren har trollbundet spillere over hele verden, både barn og voksne, med sin flotte karakter og åpne spillestil.

Ta kontrollen over karakteren din og lag ditt eget paradis på en liten øy, enten alene eller sammen med venner.

Animal Crossing er en barneserie av type livssimulator fra Nintendo. Serien finnes til en rekke spillkonsoller fra den japanske spillgiganten.

Med en åpen spillestil gir Nintendo deg en frie hender til å bevege deg rundt på den lille øya. Snakk med de andre innbyggerne på øya, innred ditt eget hus og samle ulike typer materialer for å lage dine egne ting. Du velger selv hvordan veien går videre.

Animal Crossing ble introdusert i Japan i 2001 under navnet Animal Forest. Siden den gang har spillet blitt en suksess med flere versjoner til blant annet Nintendo 3DS og Wii U.

Tre store nyheter med Animal Crossing: New Horizon

Animal Crossing-serien har utviklet seg mye opp gjennom årene, og New Horizon tilbyr flere spennende nyheter. Her presenterer vi noen av dem.

Den første gode nyheten er at karakteren din i New Horizon begynner spillet helt tomhendt. I de forrige utgavene av spillene startet de i en eksisterende by på øya. Endringen skyldes at Nintendo ønsker å gi spillerne en større mulighet til å velge et eget sted man kan bygge bosetningen sin.

Tanken er at du skal få følelsen av at du bygger din egen opplevelse helt fra begynnelsen uten at spillet kontrollerer deg.

Lag nye ting i spillet og automatisk lagrefunksjon

Den neste store nyheten i New Horizon er hvordan man lager ting i spillet, såkalt "crafting".

New Horizon låner funksjonalitet fra tidligere versjoner av Animal Crossing: for eksempel Pocket Camp. Nå har du flere muligheter til å samle materialer som leire, stein og tre som kan brukes til å lage skilt, benker og bord.

Tidligere måtte du snakke med karakteren Resetti for å lagre alt du gjorde i Animal Crossing. Med New Horizon har Nintendo endelig introdusert en automatisk lagrefunksjon. Bare husk at du ikke kan sikkerhetskopiere de lagrede filene, så hvis noe skjer med Switch-konsollen, kan alt du har gjort gå tapt.

Hvor kan jeg spille Animal Crossing i dag?

Animal Crossing er tilgjengelig til mange av Nintendos spillkonsoller, fra Nintendo 64 til Nintendo Switch. I dag er det fem hovedspill og tre sidespill i serien.

Hovedspill

  • Animal Crossing (2001) – Nintendo 64, GameCube
  • Animal Crossing: Wild World (2005) – Nintendo DS, Wii U Virtual Console
  • Animal Crossing: City Folk (2008) – Nintendo Wii
  • Animal Crossing: New Leaf (2012) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: New Horizons (2020) – Nintendo Switch

Sidespill

  • Animal Crossing: Happy Home Designer (2015) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: Amiibo Festival (2015) – Nintendo Wii U
  • Animal Crossing: Pocket Camp (2017) – Android och iOS

Hvor mange kan spille samtidig i Animal Crossing: New Horizon?

Opptil fire samtidige spillere på samme Switch-konsoll eller åtte spillere via internett. Så totalt kan åtte spillere spille samtidig på samme øy. Når du spiller lokalt med andre, følger kameraet den ledende karakteren. Hvis en annen spillerkarakter går for langt fra kameraets synsfelt, vil den bli teleportert innen rekkevidde etter kort tid.

Støtter Animal Crossing: New Horizon Amiibo?

Ja, den støtter Amiibo. Animal Crossing-serien har også blitt støttet tidligere, og du kan kjøpe flere karakterer i butikkene i dag.

Hvordan fungerer døgnrytme og årstider i Animal Crossing: New Horizon?

New Horizon følger klokken på Nintendo Switch. Det betyr at dagtid også viser dagslys i spillet, og når kvelden nærmer seg, går solen ned også i New Horizon. New Horizon støtter både posisjonering på den sørlige og nordlige halvkule og viser klimaet der spillerne befinner seg.

En grunn til at Nintendo ikke tilbyr skylagring med New Horizon, er nettopp hvordan tiden i spillet håndteres. Nintendo ønsker ikke at spillerne skal kunne utnytte tidsspesifikke funksjoner i spillet for å få tilgang til spesielle gjenstander og belønninger ved å jukse med tiden.

Kule spill som lanseres i mars

Ori and the Will of the Wisps

Ori And The Will Of The Wisps er et eventyrspill der spilleren kontrollerer en skytsånd gjennom et vakkert landskap med mange vanskelige gåter i et plattformformat. Spillet er en oppfølger til det populære og høyt elskede spillet Ori and the Blind Forest og fungerer på samme måte, men med en ny historie, raffinert grafikk og bedre spillmekanikk.

Spillet lanseres på Xbox One.

NiOh 2

NiOh 2 er et actionrollespill der både historien og spillestilen er nokså brutal. Kjemp deg gjennom et føydalt Japan i denne supertøffe spillet som ikke gir mye rom for feil. NiOh 2 er oppfølgeren til NiOh fra 2017, og spillet har en rekke forbedringer når det gjelder grafikk, kampsystem og historie. Hvis du setter pris på en actionfylt utfordring, er NiOh 2 spillet for deg.

NiOh 2 slippes til Playstation 4 i både en standard og en spesialversjon.

Half-Life: Alyx

Går du og venter du på Half-Life 3? Dessverre har vi ikke hørt noe fra den fronten, men nå kommer et helt nytt Half-Life-spill til VR: Half-Life: Alyx. Et spill der handlingen foregår før hendelsene i Half-Life 2, og det påstås at dette er det største spillet fra Valve noensinne. Half-Life: Alyx har rundt 20 timers spilletid og krever at du har et kompatibelt VR-hodesett til PC.

Half-Life: Alyx kan kjøpes til PC via Steam.