Prisjakt

Månedens spill - Outriders

Outriders er en actionfylt og blodig spillopplevelse for et voksent spillpublikum.

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
25 april 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Outriders er et action-RPG på den fiktive planeten Enoch. Du våkner fra kryo-søvn 30 år etter at menneskeheten først nådde planeten og kastes rett i en konflikt av planetstørrelse.

Du er en outrider. Målet er å overleve og for å gjøre det må du bruke reell makt mot alle som står i veien for deg.

Det er fire forskjellige klasser å velge mellom, og du kan oppleve Outriders gjennom spillets seks karakterer.

Outriders kan spilles helt alene hvis du vil, men for den beste opplevelsen kan du spille i grupper på opptil tre spillere. Da kan du takle mange av spillets vanskeligere områder for større utfordringer og bedre utstyr.

Hvis du vil prøve Outriders før du kjøper spillet, kan du få en demo-versjon her. Demoen tar omtrent tre timer å spille, og du kan teste både enkelt- og flerspillermodus samt alle spillerklasser.

Viktig å vite om Outriders

 • Spilltype: Action RPG
 • Spilletid: 25-30 timer for hele historien
 • Nedlastingsstørrelse: ca. 70 GB
 • System: PC, Xbox One, Xbox Series X / S, Playstation 4/5, Stages
 • Spillverden: Halvåpent
 • Utgivelsesdato: 1. april 2021

Alle spill fra People Can Fly

Krav til å spille med 720p / 60fps

 • Krever en 64-biters prosessor
 • OS: Windows 10
 • Prosessor: Intel I5-3470 / AMD FX-8350
 • Minne: 8 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 750ti / AMD Radeon R9 270x
 • DirectX: versjon 11
 • Lagring: 70 GB ledig plass

Krav for å spille i 1080p / 60fps

 • Krever en 64-biters prosessor
 • OS: Windows 10
 • Prosessor: Intel i7-7700 / AMD Ryzen 5 1600
 • Minne: 16 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia Geforce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 8GB
 • DirectX: versjon 12
 • Lagring: 70 GB ledig plass

Vi testet Outriders demo-versjon

Det er en demo-versjon av Outriders som vi har prøvd. Det tok omtrent tre timer per klasse å fullføre den begrensede versjonen av spillet, nok til å gi oss en god følelse av hvordan hele spillet blir.

Grafisk er Outriders helt klart godkjent, men ikke forvent å bli blendet av noen visuelle storheter i spillet. Ytelsen føltes, i det minste på spillriggen vår (PC), ganske greit ut med bare noen få fps-fall.

Kontrollpersonene i spillet føles responsive og uten noen forunderligheter. Å løpe mellom tilfluktsstedene på sporene i klassisk Gears of War-stil tok litt tid å venne seg til, men med litt øvelse var det ikke rart.

Noe vi mangler i de første våpnene som spillet tilbød, så er det følelsen. Verken håndtering eller lydene ga noen virkelig god opplevelse, men det er selvfølgelig helt subjektivt og kanskje får de senere våpnene etter demoen et bedre inntrykk.

Det er viktig å være mobil hvis du vil holde deg i live

En annen ting som ikke ga så godt inntrykk, er prologen, som er den første halvtimen før du får velge en klasse. Dialogene er greie, men vi mangler noe i innledningen som virkelig driver oss videre. Heldigvis kan du hoppe over hele introduksjonen når du lager nye tegn, som vi er glade for.

Til slutt reagerte vi på den meget aggressive spillestilen som hele tiden krever at vi er på tærne. Fiendene liker å flanke og angripe flere samtidig. Det er viktig å være mobil og variere angrepsmønstrene slik at helsepeilen ikke ender på bunnen på kort tid.

Tre raske tips om Outriders

1. Du kan når som helst endre vanskelighetsgraden

Det er 15 forskjellige vanskelighetsgrader som kalles World Tiers. Du starter alltid med de første vanskelighetsgradene, og når du har samlet nok erfaringspoeng, blir den neste låst opp.

Du kan når som helst veksle mellom nivåer hvis du blir sittende fast i et ekstra vanskelig oppdrag - selv midt i et kurs.

Bare husk at hvis du bytter til et lavere nivå før du er ferdig med et oppdrag, vil belønningen bli dårligere, så ikke endre deg unødvendig!

2. Plukk opp alt utstyr automatisk

Når du finner forskjellige gjenstander, kan du velge å enten hente dem selv eller la spillet gjøre det for deg.

I innstillingene velger du hvor sjeldne objektene må være for at karakteren din skal hente et objekt. Du kan velge mellom vanlige ting opp til legendariske.

Fordelen i siste del av spillet er at du ikke trenger å tenke på om du har glemt et viktig objekt på banen. Og du trenger ikke å samle inn mange vanlige gjenstander unødvendig hvis du ikke vil.

3. Evner kan endres når som helst

Alle klassene i Outriders har et spesielt klassetre. Når karakterene dine blir bedre under spillet, vil du bli belønnet med poeng som kan brukes i klassetreet.

Her velger du blant annet om karakterene dine skal skade fiendene mer, ha mer helse eller hvordan di magiske evnene dine fungerer.

Det som er bra med Outriders er at du alltid kan endre hvordan poengene fordeles i klassetreet. Det koster ingenting, og du kan endre nøyaktig hvor mye du vil ha.

Hvordan pause Outriders med et Nvidia RTX-grafikkort

Siden Outriders trenger en internettforbindelse for å fungere i det hele tatt, kan ikke spillet stoppes midlertidig. I hvert fall ikke med en pauseknapp.

Dette betyr at hvis du må gå inn i menyer for å endre noe, hente den ekstra koppen med kaffe eller om du bare vil la spillet hvile en stund, så kan du ikke gjøre det uten videre.

Imidlertid er det et lite triks for noen brukere. Hvis du har et nyere grafikkort fra Nvidia RTX-serien, kan du bruke Geforce Experience til å lure spillet til å stoppe.

Aktiver overleggsmodus i Geforce Experience og trykk Alt + F2 på tastaturet.

For at trikset skal fungere, må du spille deg selv og ikke ha noen med deg i samarbeidsmodus. Det fungerer heller ikke med grafikkort fra AMD, eldre Nvidia-grafikkort eller på spillkonsoller.

Store problemer med spillets servere på lanseringsdagen

Da Outriders ble utgitt 1. april, stod mange spillere overfor en stor utfordring i form av plagsomme servere.

Det var noen ganger ikke mulig å logge på for å spille. For noen som faktisk ble med i Outriders, var spillgleden også kort. For mange ble sparket ut av serverne så fort de kom inn.

Problemene har vedvart i flere dager etter lanseringen. Da vi spilte demoversjonen 4. april, var serverne stabile i løpet av timene vi brukte.

Spillutvikler People Can Fly annonserte tidligere på Twitter at de var klar over problemet. De skrev også at det pågår arbeid for å finne en løsning for å stabilisere serverne. En midlertidig løsning var å slå av støtten til krysspill mellom PC-er og spillkonsoller, noe som ikke ble løst en uke etter lanseringen.

Du kan sjekke statusen til Outriders selv på denne offisielle supportsiden

Bugvarsel!

Akkurat nå er det en alvorlig feil i Outriders som gjør at hele eller deler av tingene du har samlet på karakterene dine forsvinner i visse situasjoner. Ofte etter at spillet krasjer eller forbindelsen til serverne slutter å fungere.

People Can Fly har kunngjort at de jobber med en løsning, og at alle berørte bør få tilbake det meste av det de mistet. Hvis du ikke har kjøpt spillet, kan det være lurt å vente til spillstudioet finner en løsning på problemet.

Spillstudioet har også lovet at de vil gi alle spillerne en unnskyldningspakke med forskjellige gjenstander for spillet, inkludert et garantert legendarisk våpen. Når unnskyldningspakken sendes ut til spillerne er enda ikke helt klart.

Vi holder et øye med situasjonen og oppdaterer artikkelen når mer informasjon er tilgjengelig.

Andre spill utgitt i april 2021

 • Oddworld: Soulstorm (PC, PS4, PS5)
 • Lost Words: Beyond the Page (PC, PS4, Xbox One, Switch)
 • MotoGP 21 (PC, PS4, PS5, Xbox, Switch, Stadia)
 • Nier (PC, PS4, Xbox One)
 • New Pokemon Snap (Switch)
 • Returnal (PS5)

Kommende spill i mai 2021

 • Resident Evil Village (PC, PS4, Xbox, PS5)
 • Mass Effect Trilogy (PC, PS4, Xbox)
 • Subnautica: Below Zero (PC, PS4, Xbox, PS5, Switch)
 • Deathloop (PC, PS5)
 • Biomutant (PC, PS4, Xbox One)
 • Hood: Outlaws & Legends (PC, PS4, PS5, Xbox)

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected].