Lag ditt eget hjemmespa

Prisjakts beste tips til hvordan du lager ekte spafølelse hjemme

Akkurat nå har vi behov for å bli skjemt bort litt ekstra. Kanskje våren har vært tøff med søvnløse netter eller dager hjemme med barn. Det er mange som føler seg slitne nå.

Hos Prisjakt har vi merket at det er stor interesse for skjønnhetsprodukter. Interessen for ansiktskremer, ansiktsmasker og ansiktsrens har økt med 30 prosent sammenlignet med mai i fjor. Du trenger ikke å investere mye, eller oppsøke et spa. Det holder med en time hjemme hos deg selv for å kunne se gode resultater. Fordelen er at det er billigere enn å gå på spa, samtidig som du kan bruke produktene flere ganger. Her får du Prisjakts tips om enkle ting som du kan gjøre hjemme. Og med de riktige produktene og litt fantasi kan du forandre badet ditt til et deilig hjemmespa.

Hvordan planlegger du hjemmespa?

Begynn med å bestemme om du ønsker å ta hele kroppen eller bare vil ha en ansiktsbehandling. Det finnes som regel ingen alt-i ett-produkter. De fleste er beregnet til spesielle formål. Nedenfor ser vi nærmere på noen av de produktene du trenger til de ulike behandlingene og resultatene du kan oppnå.

Start med å finne et behagelig og avslappende sted der du kan tenne duftlys eller sette opp duftpinner. Velg en duft som passer deg og som virker beroligende; kanskje en som passer til aromaterapi. Hvis du føler deg litt nedstemt, kan du prøve noe med sedertre eller sandeltre for å gjenopprette balansen. Lavendel styrker søvnen. Hvis du ikke liker duftlys, kan du prøve en spray eller en såkalt duftpinne. Prøv en meditasjonsapp eller litt fin musikk for å slappe ordentlig av. Demp lyset, og slå av mobilen.

Her finner du alle duftlys og duftpinner hos Prisjakt.

 

Hvilke spabehandlinger er det mulig å gjøre hjemme?

Når alt rundt er klart til å sette i gang, velger du hvilke spabehandlinger du vil ta. Hvis du har god tid, kan du gi både ansiktet og kroppen en ny start. Her gir vi deg tips om ulike behandlinger du kan velge mellom avhengig av hvor mye tid du vil sette av.

En god kroppsskrubb øker blodsirkulasjonen

En kroppsskrubb øker blodsirkulasjonen og stimulerer kollagenproduksjonen, noe som styrker huden. Det øker også elastisiteten, slik at huden blir litt strammere. Start med føttene og fortsett oppover kroppen. Ikke glem baksiden av armene og ryggen. Siden en kroppsskrubb fjerner døde hudceller, lønner det seg å gjøre dette før du hopper i dusjen eller legger deg i badekaret. Etter et myktgjørende bad, er huden mer følsom.

Her finner du kroppsskrubb hos Prisjakt.

Slapp av med boblebad

Enten du liker bobler, eteriske oljer eller badesalt, er duften det viktigste. Hvis du bare vil slappe av og ikke er så glad i tunge dufter, kan du velge noe med ylang ylang eller lavendel. Noen synes at røkelse eller kamille virker beroligende og at det bidrar til å redusere stress og stimulere endorfinene. Epsom-basert badesalt er rike på magnesium som gjør underverker med trette muskler, og et duftende boblebad virker utrolig beroligende.

Har du ikke badekar? Smør deg inn med kroppsolje før du går i dusjen, og la dampen fra dusjen gi deg en deilig, avslappende følelse.

Her finner du kroppsolje og boblebad hos Prisjakt.

 

Gi huden en ny start

Du kan begynne med å rengjøre ansiktet godt. En grundig rens av ansiktet hver uke gir en etterlengtet fornyelse og frisker opp huden. Akkurat som med kroppen, begynner du med å rense huden med en mild ansiktsrens eller en ansiktsskrubb for å fjerne døde hudceller. Nå kan man få veldig fine resultater hjemme med produkter som man før bare var tilgjengelige i profesjonelle salonger. Et velduftende rensemiddel fjerner stress, olje og smuss, mens en mild skrubb forbereder deg på neste trinn, ansiktsmasken.

Den mest populære skrubben hos Prisjakt:

 • The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml
 • Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 30ml

Den mest populære ansiktsrensen hos Prisjakt:

 • CeraVe Hydrating Cleanser 473ml
 • Dermalogica special cleansing gel 500ml

Skjem bort ansiktet med en deilig ansiktsmaske

Til tørr hud bør du velge en kremet maske som er rik på fuktighetsgivende ingredienser som sheasmør, naturlige planteoljer eller hyaluronsyre. Hvis du tilbringer mye tid inne, og huden har mistet mye av gløden, kan du prøve en eksfolierende maske. Masker med trekull er fint mot tette porer. Det finnes også arkmasker med serum, som f.eks. Garnier’s skinactive sheet masks. De tilfører også fuktighet.

Mest populær ansiktsmaske hos Prisjakt akkurat nå:

 • Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Mask 75ml
 • Klairs Freshly juiced vitamin E Mask 90ml

Husk å tilføre fuktighet

Ikke glem at du må tilføre fuktighet i etterkant. Tørr hud kan føre til rosea, kviser eller eksem, og derfor er det viktig å gi huden nødvendig næring. Det finnes mange ulike ansikts- og kroppskremer med beroligende egenskaper som både nærer og fukter huden. Hvis du er skeptisk til tilsetningsstoffer og kjemikalier, kan du velge en økologisk krem. 

Den mest populære ansiktskremen hos Prisjakt akkurat nå:

 • bareMinerals complexion rescue tinted hydrating gel cream spf30 35ml
 • La Roche Posay Effaclar H Compensating Soothing Moisturizer 40ml

Den mest populære bodylotionen hos Prisjakt:

 • Sol de Janeiro Brazilian Bum Body Cream 240ml
 • Weleda Skin Food Face & Body Cream 75ml

Pass godt på føttene dine

Nå som sommeren er her, og vi går mye i sandaler eller lette sommersko, må vi ta litt ekstra vare på føttene våre. For å hindre hard hud og sprekker, kan du ta et deilig, myktgjørende fotbad. Etterpå bruker du en fotfil til å fjerne gammel hud. Du trenger bare en balje med vann der du tilsetter litt duftende fotsalt. Det gjør underverker for sprukne hæler. Hvis du også vil bruke olje, kan du prøve en med tea tree eller eukalyptus. De er bakterie- og soppdrepende Du kan også gjerne bruke en pimpstein til å fjerne døde hudceller. Det er perfekt til fotbad. Sett deg ned med Netflix eller favorittprogrammet ditt, og la føttene hvile en stund.

De mest populære fotbadene på Prisjakt akkurat nå:

 • Beurer FB 50
 • Beurer FB 30

Ta vare på håret ditt

Spesielt om sommeren kan håret bli skadet av for mye sol, saltvann og luftforandring. Hvis du satser på en total spaopplevelse hjemme, kan du gi håret en fuktighetsgivende kur samtidig med at du gir føttene et deilig fotbad. Masser kuren inn i håret, og la den sitte i ønsket tid. En hårkur tilfører håret fuktighet og gir det tilbake sin naturlig farge. Det kan være en ekte redder i nøden hvis du bruker den 1-2 ganger i uka.

Den mest populære hårkuren hos Prisjakt akkurat nå:

 • Olaplex No 3 Hair Perfector Treatment 100ml
 • MoroccanOil Intense Hydrating Mask 250ml

Ikke glem hendene

Avslutt hjemmebehandlingen med å smøre inn hendene med håndkrem og gi dem en lett massasje. Hvis du vasker opp mye for hånd, jobber mye i hagen eller er ute i kaldt vær, blir hendene lett tørre. For å oppnå best mulig resultat, bør du smøre inn hendene før du legger deg om kvelden og velge en krem med sheasmør som både reparerer og styrker.

Den mest populære håndkremen hos Prisjakt akkurat nå:

 • Rituals The Ritual Of Ayurveda Hand Balm 70ml
 • Cosmica Rich Hand Cream 75ml

Dette er de mest populære kategoriene

Akkurat nå ser vi en stigende interesse for fotbad, ansiktsskrubb og ansiktsvask på Prisjakt. Også interessen for hårkurer og dagkrem har økt sterkt.

 • Ansiktsskrubb: +131.5%
 • Hårkur +63.7%
 • Ansiktsrens +44.5%
 • Dagkrem +13%