Slik sammenligner vi priser og viser resultatene

Vi har som mål å tilby en tjeneste som viser en komplett og objektiv pris- og produktsammenligning. Vi viser alle butikker og priser om vi kjenner til for hvert produkt. Vi viser både butikker som betaler oss for den trafikken vi sender til dem (profilerte butikker) og butikker som ikke betaler oss. Vi utelukker ingen tilbud.

Slik vises prisene

Vi viser alltid den laveste prisen øverst og resten av prisene sortert etter stigende pris. Vi prioriterer ikke profilerte butikker i prislisten. For butikker som har samme pris for samme produkt, sorteres listen slik:

  1. Pris eksklusiv frakt
  2. Pris inklusiv frakt
  3. Lagerstatus
  4. Butikkens omdømme
  5. Antall butikkvurderinger
  6. Antall produkter som butikken har den laveste prisen på

I andre lister eller på andre steder, der det kun vises en pris for en produkt, viser vi alltid den laveste prisen i henhold sorteringskriteriene over.

Prisene vi viser er eksklusive frakt dersom ikke annet er angitt. Husk at butikker kan ta avgifter som vi ikke viser, f.eks. ekspedisjonsavgifter, miljøavgifter og pant.

Slik vises butikkene

Profilerte butikker vises med logo i prislistene våre. De har også en kort beskrivelse som er skrevet av butikken selv. Profilerte butikker har en grønn knapp som lenker til butikken eller en lenke som på annen måte skiller dem fra lenkene til de ikke-profilerte butikkene.

Ikke-profilerte butikker mangler logo i prislistene våre. De har heller ingen kort beskrivelse. Ikke-profilerte butikker kan ha mindre synlige lenker til butikken eller ingen lenker i det hele tatt.

Det finnes ingen andre forskjeller på hvordan tilbudene fra profilerte og ikke-profilerte butikker vises.

På steder der Prisjakt viser kun en pris og med ytterligere informasjon om butikken, viser vi profilerte butikker med logo, mens vi viser ikke-profilerte butikker med kun tekst.

Profilerte butikker betaler en fast avgift for hvert klikk som omdirigeres til dem, alternativt en liten andel av bestillingsverdien (dersom det legges inn en bestilling etter omdirigering fra Prisjakt). Prisjakt har enten en direkte avtale med butikkene eller bruker eksisterende partnernettverk.

Det legges ikke til avgifter eller kostnader til de produktene om angis på Prisjakt. De prisene som angis på Prisjakt skal aldri være høyere enn dem man finner i fysiske butikker som man oppsøker uten å bli omdirigert fra vår tjeneste.

Butikker som er listet hos Prisjakt

Vi har som mål å liste alle nasjonale butikker som tilbyr produkter i noen av de kategoriene som finnes på Prisjakt.

Internasjonale butikker listes i en egen del. Disse butikkene nevnes på andre Prisjakt-sider i andre land og oppgir at de leverer til Norge. Her vises det ikke alltid et fullstendig resultat.

Vi gjør alltid vårt beste for å finne alle butikker på nettet selv, men dersom du eier eller kjenner til en butikk som mangler hos oss, og som selger produkter i de kategoriene som finnes på Prisjakt, ta gjerne kontakt.

Prisoppdateringer

Prisjakts produktrelaterte informasjon, inklusiv pris og lagerstatus, oppdateres vanligvis tre til fem ganger hver dag. Under visse omstendigheter kan informasjonen oppdateres oftere eller sjeldnere. Vi tar i mot produktrelatert informasjon fra butikkene selv eller samler den inn gjennom automatisk nettskanning. Vi forsøker alltid å få med hvert enkelt produkt som en butikk lister i de produktkategoriene vi har, men en sjelden gang hender det at vi ikke lykkes. Butikken kan ha en struktur på siden som gjør at den er vanskelig å håndtere eller aktivt forsøke å blokkere oss. I slike sjeldne tilfeller viser vi så mye informasjon vi kan, mens vi jobber videre med å finne en bedre løsning.

Profilerte butikker har mulighet til å informere oss om når de foretar prisendringer for å påskynde prosessen.

Til tross for Prisjakts anstrengelser for å vise riktig informasjon om alle produkter, kommer informasjonen (dette gjelder ikke bare pris, men også bilder, produktegenskaper, tilgjengelighet og leveringstid) fra butikkene selv. Derfor kan det, selv om vi gjør vårt ytterste, forekomme feil iblant. Kontroller derfor alltid butikkens egen pris og beskrivelse av produktene før du bestemmer deg for å kjøpe.

Dersom du finner feil informasjon, ber vi om at du bruker tilbakemeldingsknappen for å gi oss beskjed.

Produktvarianter

Samme butikk kan tilby et produkt i mange ulike varianter. Det kan handle om ulike farger, språkversjoner eller versjoner der produktene leveres med ulike tilbehør. For å unngå at prislistene inneholder alt for mye informasjon, kan produktvarianter vises ved å utvide listen. Alle produktvarianter fra samme butikk sorteres i tillegg etter pris fra lavest til høyest.

Et unntak for produktvarianter er når produktet ikke er helt nytt. Det kan være brukte produkter, produkter med skadet emballasje eller produkter som har blitt brukt til fremvisning. Disse har sin egen plass i prislisten og kan også ha en lavere pris enn den laveste prisen vi angir for produktet. Den laveste prisen vi viser for et gitt produkt er alltid den laveste prisen der du som forbruker kan være sikker på å få et helt nytt produkt.