Her er den nye Sony WF-1000XM5 (2023)

De nye in-ear-hodetelefonene fra Sony har forbedret design, støtte for hodesporing og bruker et helt nytt hodetelefonelement for bedre lydkvalitet.

Foto: Sony

Sony WF-1000XM5 er den nye generasjonens ekte trådløse in-ear-hodetelefoner med aktiv støyreduksjon og støtte for LDAC. Denne modellen kan best beskrives som en forfinet versjon av forgjengeren WF-1000XM4 med flere store og små forbedringer. Her er alt du trenger å vite om de nye in-ear-hodetelefonene fra Sony.

Sony WF-1000XM5 Wireless In-ear

Nye funksjoner i WF-1000XM5

 • Omarbeidet design som er 25 prosent mindre og 20 prosent lettere enn forgjengeren WF-1000XM4
 • Forbedret støyreduksjon med seks mikrofoner (tre i hver ørepropp)
 • Det nye hodetelefonelement «Dynamic Driver X» for bedre lydkvalitet
 • Klarere samtalelyd ved hjelp av beinledning og KI
 • Ny systembrikke «Integrated Processor V2»

Det som skiller WF-1000XM5 mest ved første øyekast er den omarbeidede designen. Hodetelefonene har blitt 25 prosent mindre og 20 prosent lettere enn forgjengeren WF-1000XM4. Dette skal gjøre dem mer komfortable å bruke over lengre tid.

Den aktive støyreduksjonen har blitt optimalisert slik at mer uønsket lyd fra omgivelsene blir blokkert ut. Sony bruker tre mikrofoner i hver ørepropp, inkludert såkalte dual feedback-mikrofoner som er spesielt gode til å blokkere ut lavfrekvente lyder.

Sony bruker en ny type hodetelefonelement kalt «Dynamic Driver X». Sony sier at dette nye elementet, eller driverenheten som de kaller det, er bedre til å «gjengi et bredt frekvensspekter, dyp bass og klare stemmer».

Systembrikken «Integrated Processor V2» er en såkalt medprosessor til brikken «HD Noise Cancelling Processor QN2e». Begge er nye med WF-1000XM5 og gjør det mulig for hodetelefonene å jobbe mer effektivt med støyreduksjonen og tillater avspilling av høyoppløst 24-biters lyd.

Foto: Sony

Romlig lyd, LDAC og hodesporing

Sony WF-1000XM5 støtter hodesporing og romlig lyd med «360 Reality Audio». Når du beveger på hodet, registrerer hodetelefonene dette og retter lyden slik at den alltid kommer fra riktig retning i forhold til bevegelsene dine.

Tilkoblingen til mobiltelefoner skjer via Bluetooth, og du kan strømme høyoppløst lyd med både LDAC og DSEE Extreme.

 • LDAC er en teknikk utviklet av Sony som tillater å sende opptil tre ganger så mye data (sammenlignet med SBC) fra en avspillingsenhet til hodetelefonene, med opptil 990 kbps.
 • DSEE Extreme er en såkalt oppskaleringsteknikk som analyserer lavoppløst lyd og på en smart måte forbedrer lydkvaliteten ved å legge til ny lyddata der den mener det passer.

For å gjøre samtalelyden bedre og klarere, bruker WF-1000XM5 en KI-basert støyreduksjon. Med Deep Neutral Network (DNN) og beinledningsteknologi hevder Sony at hodetelefonene har blitt bedre til å minimere lyd fra for eksempel vind og høye lyder fra omgivelsene.

Foto: Sony

Opptil 36 timers batteritid

Sony WF-1000XM5 har opptil 12 timers batteritid med det innebygde batteriet i øretelefonene, med støyreduksjonen skrudd av. Du kan forlenge denne tiden med ladeetuiet som gir deg totalt 36 timer før både øretelefonene og etuiet må lades opp.

Hvis du vil bruke den aktive støyreduksjonen, reduseres batteritiden betydelig. Du får opptil 8 timer med bare øretelefonene og opptil 24 timer med ladeetuiet når ANC-funksjonen er aktivert.

Ladeetuiet støtter Qi-teknologi, noe som betyr at du kan lade batteriet trådløst med alle kompatible Qi-ladere på markedet. Når batterinivået i ladeetuiet går under 30 prosent, varsler Headphones Connect-appen med en melding på mobilskjermen.

Hurtiglading av hodetelefonene i bare tre minutter gir opptil en times avspilling.

De små detaljene

 • Bluetooth 5.3 med rekkevidde på 10 meter
 • IPX4-klassifisert vannresistens
 • Vekt på 5,9 gram per ørepropp
 • Aktiv støyreduksjon og gjennomsiktighetsmodus
 • Støtte for LDAC, AAC, LC3 og SBC
 • Ladetid fra 0 til 100 % er 1,5 time for øretelefonene
 • Ladetid fra 0 til 100 % er 2 timer for ladeetuiet
 • Volumkontroll finnes på øretelefonene
 • Hodetelefonelementene har en størrelse på 8,4 mm (opp fra 6 mm i WF-1000XM4)

Sony WF-1000XM5 Wireless In-ear

FAQ

Med støyreduksjon: Opptil 8 timer med bare øretelefonene og opptil 24 timer totalt med ladeetuiet.

Uten støyreduksjon: Opptil 12 timer med bare øretelefonene og opptil 36 timer totalt med ladeetuiet.

Hodetelefonene har en IPX4-klassifisering, noe som betyr lett vannresistens, men de er ikke støvtette.

Ja, hodetelefonene støtter LDAC. De støtter også LC3, AAC og SBC.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 24. august 2023

Oppdatert: 24. august 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.