Halo Infinite for Xbox og PC

Master Chief er endelig tilbake! Etter seks år med venting kan vi nok en gang innta rollen som Xbox-verdenens kanskje tøffeste og mest ikoniske supersoldat.

Halo Infinite er seriens hittil største spill med et stort og åpent kart som kan utforskes fritt. Det finnes mange nye kjøretøy og våken, grafikken er forbedret, og spillet er optimalisert for både PC og Xbox Series X/S.

Halo Infinite har to spillmoduser – kampanjen som koster penger, og flerspillermodusen som er gratis. Spillstudioet 343 Industries har store ambisjoner for Halo Infinite, og de planlegger å vedlikeholde begge modusene med forbedringer og nytt materiale i lang tid.

Kampanjen

Ta på deg romrustningen og lad din MA40 AR – det er endelig på tide å gi seg i kast med The Banished. Utbrytergruppen som forlot The Covenant, og som vi ble kjent med i de tidligere spillene, har tatt kontroll over Zeta Halo-ringen, og det er din oppgave som Master Chief å la rettferdigheten skje fyllest.

Dette er ingen enkel oppgave. Antagonisten Escharum har vist seg å være en mildt sagt virkelig verdig motstander. Escharum er ikke bare stor og fryktinngytende, han er også smart, og han har hjelp av en gruppe med Spartan-jegere, som har i oppgave å finne og eliminere deg.

Heldigvis er du ikke alene i din jakt på Escharum. Du har en ny AI som hjelper deg og hun får selskap av flere andre, hjelpsomme karakterer, som styrker historien i Halo Infinite.

Kampanjen i Halo Infinite er en av de største hittil, med en utførlig historie og store områder å utforske. Spillet er ikke såkalt open-world, men du har heller ikke de lineære banene fra de tidligere spillene.

Isteden er du friere enn noensinne til å se deg rundt og utforske verdenen. Du kan velge å bare gjennomføre hovedoppdragene eller også å utføre de mange sideoppdragene og små hendelsene som dukker opp rundt om i verdenen.

Alle hovedspillene i Halo-serien

 1. Halo: Combat Evolved (2001)
 2. Halo 2 (2004)
 3. Halo 3 (2007)
 4. Halo: Reach (2010)
 5. Halo 4 (2012)
 6. Halo 5: Guardians (2015)
 7. Halo Infinite (2021)

Her kjøper du Halo Infinite til PC og Xbox

Flerspillermodus

Det koster noen hundrelapper å spille kampanjen, men du kan faktisk prøve deler av spillet helt gratis også. Flerspillermodusen er helt gratis, og den kan spilles på både Xbox og PC.

Å spille mot andre er en super måte å gjøre seg kjent med kontrollene på, og du ser også hvor godt spillet kjører på datamaskinen. Det er en god start før du finner frem lommeboken for å kjøpe kampanjen (eller betaler for Xbox Game Pass, der spillet er inkludert).

Flerspillermodusen ble lansert noen uker før kampanjen, og den vedlikeholdes regelmessig med nye sesonger som byr på nye utfordringer og spillmoduser. Det finnes flere forskjellige spillmoduser, for eksempel Capture The Flag, Oddball, Slayer, Total Control, Strongholds og Stockpile.

Hver modus har forskjellige varianter som gir en ekstra vri på opplevelsen. I spillmodusen Oddball er det vanligvis to lag med fire spillere på hvert lag som gjelder, men i varianten Free-for-All er det ingen lag – og bare én spiller kan ta hjem seieren!

Langsom fremgang – hvis du ikke kjøper et Battle Pass

Når du spiller flerspillermodus, må du ha innlogging til en Microsoft-konto. Der lagres fremgangen din, og så lenge du bruker den samme kontoen, kan du bytte mellom forskjellige enheter uten å miste alt du har jobbet hardt for å oppnå.

Når du klarer oppdragene, får du erfaringspoeng, og når du har nok av dem, kan du låse opp forskjellige utseender for Spartan-karakteren din.

Hvis du vil ha bonusmateriale og få det lille ekstra, kan du kjøpe et Battle Pass. Det er helt frivillig, og det gjør at du får flere utseender litt raskere enn de som ikke betaler for et Battle Pass. Du kan også kjøpe separat utseende til rustningen på din Spartan hvis du vil ha noe spesielt, men husk at det raskt kan bli dyrt selv med bare noen få ting i spillet.

Co-op og kartredigering kommer ikke før i 2022

Det mangler to vesentlige ting i Halo Infinite. Du kan ikke spille kampanjen sammen med en venn i co-op-modus, og du kan ikke lage dine egne flerspillerbaner i Forge-modus.

Spillstudioet 343 Industries har tidligere fortalt at disse funksjonene ikke kommer før i 2022. Et tidlig anslag sier at co-op slippes cirka tre måneder etter at spillet lanseres i desember, og det forventes at kartredigering ikke kommer før seks måneder etter lanseringen.

Spill Halo Infinite med Xbox Game Pass

Du kan faktisk spille deler av Halo Infinite helt gratis. Flerspillermodus er gratis å laste ned og spille, men hvis du vil spille kampanjen, må du betale noen hundrelapper. I det minste hvis du kjøper spillet.

Siden Halo Infinite er inkludert i Xbox Game Pass, kan du abonnere på spillet, hvis du foretrekker det. Kostnaden er fra 99 kroner i måneden, og du kan få en prøvemåned for bare 10 kroner hvis du ikke har hatt Xbox Game Pass tidligere.

Les mer om Xbox Game Pass på Microsofts offisielle nettsted.

Systemkravene for å spille på PC

Datamaskinen din må minimum oppfylle disse kravene

 • Operativsystem: Windows 10 RS3 eller nyere
 • Prosessor: AMD FX-8370 eller Intel i5-4440
 • RAM: 8 GB RAM
 • Grafikkort: AMD RX 570 eller Nvidia GTX 1050 Ti
 • DirectX: Versjon 12
 • Lagring: 50 GB ledig plass

Men det anbefales at datamaskinen oppfyller disse kravene

 • Operativsystem: Windows 10 19H2 eller nyere
 • Prosessor: AMD Ryzen 7 3700X eller Intel i7-9700k
 • RAM: 16 GB RAM
 • Grafikkort: Radeon RX 5700 XT eller Nvidia RTX 2070
 • DirectX: Versjon 12
 • Lagring: 50 GB ledig plass

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
9. desember 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Les mer

Call of Duty: Vanguard

Ta på deg rollen som spesialsoldat i nye Call of Duty: Vanguard. Kjemp deg gjennom de ikoniske slagmarkene fra annen verdenskrig, og styrt SS-lederen Heinrich Freisinger for å få en slutt på krigen. Eller slåss mot zombier sammen med vennene dine – valget er ditt.

Les mer om Call of Duty: Vanguard her

Far Cry 6

Større, penere og mer voldelig enn noe annet spill i Far Cry -serien. Nye Far Cry 6 er tilgjengelig for spill på PC, Xbox, Playstation og Stadia fra 7. oktober 2021.

Les mer om Far Cry 6 her