Google Pixel Fold - her er den nye brettbare mobilen

Google ga oss allerede en glimt av den brettbare mobiltelefonen Pixel Fold før lanseringen - og nå er den nye modellen endelig her. Kan en ny, brettbar mobiltelefon fornye interessen for Pixel-serien?

Google Pixel Fold

Pixel Fold har to skjermer

Allerede lenge før lanseringen av Pixel Fold har det vært rykter om at Google planla å lansere en brettbar mobiltelefon. Etter flere måneder med rykter har vi endelig fått se hva som har blitt utviklet bak de lukkede dørene hos Google.

Med Pixel Fold får vi en enhet som kombinerer fordelene med bærbarheten til en mobiltelefon og skjermstørrelsen til en nettbrett. I standardmodus er skjermstørrelsen 5,8 tommer, men når du bretter ut mobiltelefonen til sin fulle størrelse øker arealet til hele 7,6 tommer.

Modellen bruker to separate skjermer: en mindre skjerm på utsiden og en større på innsiden. Den indre skjermen er brettbar og har en sømløs design som eliminerer kanter der hengslene er plassert. På toppen av skjermen, eller rettere sagt skjermene, er det et supertynt glass som beskytter skjermpanelet, og på toppen av glasset er det en forhåndsmontert skjermbeskyttelse.

Den ytre skjermen har oppløsningen 1 080 x 2 092 piksler og en maksimal lysstyrke på 1 550 nits. Den indre skjermen har en høyere oppløsning på 2 208 x 1 840 piksler, men en noe lavere lysstyrke på 1 450 nits.

Hovedfokuset i Pixel Fold er hengslene

Google sier at hengslene som holder de to skjermene sammen er spesialdesignet for oppgaven sin og skal tåle minst 200 000 brettinger i løpet av levetiden. Når mobiltelefonen er utfoldet, ligger skjermen helt flat uten synlig søm mellom de to skjermene. Og når telefonen er brettet sammen, ligger skjermene helt flatt mot hverandre uten den karakteristiske glipen ved hengslene som andre brettbare mobiltelefoner ofte har. En annen detalj er at hengslene holder skjermen i posisjon uansett hvilken vinkel du velger.

Foto: Google

Pixel Fold bruker Tensor G2

Under skjermene sitter den samme Tensor G2-brikken som brukes i søskenmodellene Pixel 7a, Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Det betyr at mobiltelefonen får identisk ytelse og kan bruke alle AI-funksjonene som tilbys i de andre Pixel-telefonene.

Fremfor alt betyr det at Pixel Fold får den magien som skjer i bakgrunnen når du bruker mobiltelefonens kameraer eller redigerer allerede tatte bilder i Foto-appen. En stor del av magien med Pixel-telefonenes kameraer er den innebygde AI-en som analyserer og forbedrer resultatet, og de nyeste funksjonene er bare tilgjengelige på enheter med Tensor G2.

Systembrikken har 12 GB RAM-minne til disposisjon, og den innebygde lagringsplassen er enten 256 GB eller 512 GB, avhengig av hva du velger. Det finnes altså ikke noe budsjettalternativ på 128 GB for Pixel Fold. Det er heller ingen minnekortleser, så du må stole på skylagring for avlastning av for eksempel bilder og videoer.

Pixel Fold har fem kameraer

Du får totalt fem forskjellige kameraer å velge mellom. Tre sitter på baksiden, ett er plassert på den ytre skjermen, og ett sitter på den indre skjermen.

Hovedkameraet på baksiden har en oppløsning på 48 megapiksler. Når du tar bilder, brukes såkalt "pixel binning" som slår sammen mange små piksler til noen få større piksler. Dette betyr at den faktiske oppløsningen bare er 12 megapiksler, men du får bedre bildekvalitet fordi støynivået i bildene reduseres, og Tensor G2-brikken får mer lysdata å jobbe med for hver større piksel.

Ved siden av hovedkameraet sitter det to 10,8 megapiksler-kameraer. Det ene er en ultravidvinkel med en bildevinkel på 121 grader, og det andre er en 5x portrettkamera. Portrettkameraet bruker en optisk zoom som fungerer sammen med "Super Res Zoom"-funksjonen, som øker zoomområdet ved hjelp av digital innzooming.

På forsiden sitter det et selfiekamera med vidvinkeloptikk på 9,5 megapiksler, og på innsiden finner vi et 8-megapiksel kamera for videosamtaler.

Takket være Tensor G2-brikken har Pixel Fold støtte for alle kamerafunksjonene som Pixel 7-telefonene har.

Alla viktiga specifikationer för Pixel Fold

  • SoC: Tensor G2
  • RAM: 12 GB
  • Skjerm: To OLED-skjermer (5,8 tommer med én skjerm, totalt 7,6 tommer når begge brukes)
  • Batteri: 4 800 mAh med batteritid på 24+ timer
  • Hovedkamera: Bildestabilisert 48 megapiksler
  • Ekstra kameraer: 10,8 megapiksler ultravidvinkel, 10,8 megapiksler 5x portrettkamera, doble 8,3-megapikslers kameraer for selfier og videosamtaler
  • Lagring: 256 GB / 512 GB
  • Trådløs: 5G, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, Ultra-Wideband, GPS
  • Værtålighet: IP8-klassifisert beskyttelse mot fuktighet

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 11. mai 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.