Gjør deg klar for fotball EM 2021

En fotball-elskende festivalgründer om hvordan du skaper den store EM-stemningen hjemme.

Tekst:
Viktoria Andresen

Publisert:
05. mai 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i det. Det er ingen betalte lenker eller andre typer reklamesamarbeid.

Her ser vi festivalgründer Heine Strømme.

Etter ett år for lenge sparkes endelig fotball EM i gang. En stor del av EM er selvsagt den store begivenheten og atmosfæren rundt, men hvordan skaper du den store EM-stemningen hjemme? Vi har tatt en prat med festivalgründeren Heine Strømme som planlegger årets EM hjemme i stua.

Heine har startet flere store festival konsepter og arrangementer i  Norge. Blant annet Palmesus i Kristiansand, Oktoberfest i Oslo og aller nyeste Sommerbris i Kristiansand. Han er ekspert på å samle folk til sosiale kulturopplevelser. 

– Det er mitt kall i livet å samle folk sammen for å ha det hyggelig. Har jo blitt ekspert på det etterhvert. Nå gleder jeg meg veldig til det går an å gjøre noe igjen, sier Heine.

Festivalstemingen Heine gleder seg å komme tilbake til. Foto: Mirko Vitali, Adobe Stock

Stort fokus på hygge

Mye skal på plass når du arrangerer noe stort. Alt fra underholdning til køsystem. Du må ha artister og en scene de kan stå på. Det må settes sammen et program der de spiller i en kul rekkefølge, men det aller viktigste å tenke på er at alle skal ha det moro. 

– Alt mellom himmel og jord må jo henge sammen på en festival. En øl leverandør, billettleverandør, flinke folk som kan drive festivalen og vakthold. Du må passe på at folk ikke står i kø, og blir irriterte. Så du må ha stort fokus på kos og hygge, for å sørge for at alle får det gøy, forteller festivalarrangøren. 

Foto: vadim_key, Adobe Stock

Fra store festivaler til stuesamling

Tidligere satt Heine klistret foran skjermen hvert fotballmesterskap sammen med den store vennegjengen, men i år blir det antagelig en litt mindre begivenhet. Han heier på Italia, og planlegger likevel en liten samling hjemme i stua. 

– Jeg skal selvfølgelig kjøpe en topp ny TV til EM. Det beste er å ha den nyeste, beste. Så har jeg en indre drøm om at Arne Skeie sitter og kommenterer live for oss, det hadde vært noe. Vurderer å booke inn noen som kan kommentere kampen da, men kanskje noen som ikke koster like mye, ler Festivalgründeren. 

Viktig med snacks og drikke. Foto: milanmarkovic78, Adobe Stock

 Snacks og drikke er nummer én


Når du skal se noen kamper på rad er det viktig at du har rigget deg godt til. Mat og drikke burde stå høyt på prioriteringslisten.

– Du kommer langt med popkorn, saltstenger og øl. Snacks og øl er nummer én. Hvis man blir lei snacksen og er mer sulten, er hamburgere, pølser og pizza kanskje de største klassikerne. Her er det helt essensielt med hamburgerpapir, så slipper saus å ligge overalt, tipser Heine. 

– Lag en liten bar. Flytt kjøleskapet i nærheten av der dere sitter så man slipper å gå glipp av kampen når du skal hente noe drikke. Kjøp kanskje litt forskjellig øl fra de landene som spiller, så kan dere smake litt på kulturen, råder festival grunderen. 

Hva med å rigge til en prosjektor utendørs? Foto: Impact Photography, Adobe Stock

Tenk litt på hvor du skal ha festen

Det kan være lurt å tenke litt på hvor i hjemmet ditt festen skal være. Skal dere sitte inne eller ute. Skal du sette opp en projektor på nabogården sin vegg, eller henge opp et laken i hagen. 

– Det kan være tolv grader og regn siden det er slutten juni, så det blir jo fort å okkupere stuen, og jage barn og kone vekk. Viktig å melde fra innad i familien på forhånd, så det ikke blir interessekonflikter, sier Heine.

Alle må kunne følge med på kampen. Foto: Syda Productions, Adobe Stock

Viktig at alle kan se og høre kampen

Når du samler folk til fotballtitting, er det viktig at alle får med seg kampen. Sørg for å lage en sittegruppe der alle får sett. Det er også alternativer for deg som bor i en mindre leilighet.

– Sørg for at alle kan se skjermen. Sett opp stoler og sofa som er lett tilgjengelig. Hvis du dog skal ha arne skeie til å kommentere, så må du nesten bygge en tribune i hagen eller noe, sier Strømme med humor. 

– Projektor er jo også kult, da får du stort bilde. Og er det fint vær og du har litt plass i hagen, kan du jo kjøre viewing ute. Bor du i leilighet kan du jo også kjøre en projektor i  på nabogården, tipser Festival gründeren. 

– Kan jo lage super fett surround lyd nå med alle disse bluetooth høytalerne i dag. Er kanskje ikke så viktig med surround da siden det ikke er noen på stadion lenger, men det er kanskje smak og behag, sier festarrangøren.

Flagg og fotball effekter gjør susen. Foto: NDABCREATIVITY, Adobe Stock

Pynt litt for ekstra steming

Skal du først ha få til den store EM-stemningen, burde du kanskje kjøpe inn litt flagg, eller pynte med lendene som spiller sine farger rundt om kring med feks ballonger, og fotballrelatert pynt. 

– Har du flagg, og fotballrelatert pynt eller effekter er jo det prikken over i-en. Da har du sydd sammen temaet, og bildene man tar fra festen reflekterer rett tilbake til den gode EM-stemningen du skapte, avslutter Heine. 

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i det. Det er ingen betalte lenker eller andre typer reklamesamarbeid. Viktoria Andresen kan nås på [email protected]