Favorittspillene våre i 2022 – her er hele listen

Spilleåret 2022 har bydd på noen fantastiske gullklumper for alle spillere. Her er favorittene som ligger nærmest hjertene våre. Toppspill for Xbox, Playstation, Switch og PC.

Elden Ring

Elden Ring er et spill som fortsetter å levere uansett hvor mange timer du legger i spillet. Uansett hvor nøye du graver i et område, er det alltid flere hemmeligheter å oppdage, fiender å beseire og spennende steder å besøke. Dette spillet er like vakkert som det er vanskelig å mestre.

Horizon Forbidden West

Vi trodde ikke Horizon Forbidden West kunne være penere enn forgjengeren Horizon Zero Dawn på Playstation 5, men vi tok feil. Allerede i åpningsdelen er alt blendende vakkert og resten av spillet skuffer ikke det heller. Stilig, utfordrende og mange spennende oppdrag å begi seg ut på.

The Quarry

The Quarry er en oppfølger til fantastiske Until Dawn fra 2015 og selv om vi våger å påstå at forgjengeren er noe kulere, er The Quarry absolutt ingen ting å gå glipp av. Spennende, ryddig og ganske utfordrende hvis du vil at alle karakterene skal overleve. Her er det viktig å ikke slappe av for lenge – hvis du gjør det, kommer slutten på karakterene dine raskere enn du tror.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga er ikke bare pen, men også storartet med tonnevis av Lego-figurer du kan samle. I spillet får du spille gjennom historiene fra de ni Star Wars-filmene på en klassisk, Lego-aktig måte med mye humor. Vi lover at du aldri vil se på Star Wars-universet på samme måte når du er ferdig med spillet.

Pokémon Legends: Arceus

Hva ville et spilleår vært uten Pokémon? I Pokémon Legends: Arceus vil du ta deg over vidåpne områder og samle Pokémon for å lage tidenes første Pokédex i Sinnoh-regionen, lenge før hendelsene i Diamond og Pearl. Du får selvfølgelig tre startpokemoner å velge mellom, hvilken er din favoritt?

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Uncharted: Legacy of Thieves Collection består av to spill – Uncharted 4 og The Lost Legacy – med alle favorittkarakterene våre fra Uncharted-serien. To fantastiske historier leder deg gjennom miljøer like vakre som de er dødelige, alle på jakt etter skatter og eventyr med enten Nathan Drake eller Chloe og Nadine i hovedrollene.

Sifu

Sifu er et actionfylt spill med en unik layout. Du må bruke kung fu-ferdighetene dine til å kjempe deg gjennom horder av fiender som vil gjøre alt for å stoppe deg. Hver gang du blir slått ut, blir du litt eldre og må begynne på nytt. Hvis du blir for gammel, dør du og spillet starter på nytt. Kan du komme til slutten og hevne familien din?

Last of Us Part 1

Det er ikke mulig å nevne årets beste spill uten at Last of Us Part 1 er med. Det originale spillet ble utgitt i 2013 og har siden blitt oppgradert for både Playstation 4 og nå sist for Playstation 5. Hvis du ikke har spilt Last of Us Part 1 ennå, er det på høy tid – du gikk virkelig glipp av en av de beste spill noensinne laget. Historien er gripende og vi lover at du ikke vil sitte stille når sluttscenen kommer.

Dying Light 2

Dying Light 2 har action, en åpen spillverden, blendende grafikk og elementer av parkour – hva mer kan du be om i et virkelig godt spill? Zombier selvfølgelig! Dying Light 2 har tonnevis av zombier i alle størrelser! Og de vil ikke noe mer enn å...du vet. Spise deg. Løp, hopp, sving og spark deg gjennom horder av zombier i denne postapokalyptiske verdenen, 20 år etter hendelsene i det originale Dying Light-spillet.

Vampire Survivors

Det er utrolig lett å bli sittende litt lenger enn du hadde tenkt med Vampire Survivors. Undertegnede har i skrivende stund 100+ timer i spillet – hvor hver spillerunde er på maks 30 minutter. Godt med spilletid for de rundt 50 kronene som spillet koster på Steam i dag. Møt bølge på bølge med fiender og samle magiske ferdigheter for å overleve.

Du finner Vampire Survivors på Steam

Tre spill vi ser frem til i 2023

Hogwarts Legacy

Du trenger ikke å være Harry Potter-fan for å se frem til Galtvorts arv. Hvem vil ikke kjempe mot troll, bruke magiske formler og fly rundt i en åpen spillverden? Og selvfølgelig kan du velge hvilket "hus" du tilhører i begynnelsen av spillet! Galtvort Legacy vil bli utgitt 23. februar 2023 sist vi sjekket, og du kan spille på PC, Xbox, Playstation og Switch.

Diablo IV

Vi vet nesten ikke hvor vi skal gjøre av ossselv før Diablo IV slippes. Etter den store fiaskoen med Diablo Immortals håper vi at det kommende storspillet leverer på alle punkter. Stilig grafikk, innbydende historier og skikkelig kul action står på ønskelisten vår – og spørsmålet er om Activision Blizzard kan levere. Vi krysser fingrene for at det ikke går til helvete (vel, kanskje litt, det er fortsatt en del av hele spillserien).

Det er ingen indikasjon på når Diablo IV kan bli utgitt, men vi håper på en gang i 2023.

Forspoken

Forspoken er et av de flotteste spillene vi har sett i en spilltrailer, og vi håper spillet er like bra som vi har høye forhåpninger. Spillet er designet fra grunnen av for å fungere optimalt med Playstation 5 og både action og virkelig vakker grafikk.

Forspoken kommer 24. januar 2023

Raske spørsmål og svar om spill 2022/2023

Elden Ring

Horizon Forbidden West

The Quarry

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Pokémon Legends: Arceus

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Sifu

The Last of Us Part 1

Dying Light 2

Vampire Survivors

Hogwarts Legacy

Diablo IV

Forspoken

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 17 november 2022

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.