Ekspertliste: De beste sykkeltilhengerne

Utforsk de beste sykkeltilhengerne for varer med ekspertlisten til Jonas Jönsson som gir sine beste tips og anbefalinger.

Fra å håndtere større laster til å erstatte bilbruk i byen, er disse sykkeltilhengerne en allsidig løsning. En standard sykkel i dag har vanligvis en begrenset maksimal belastning – for eksempel er standard maksimal belastning på et sykkelstativ 25 kg. Det gjør en sykkeltilhenger uunnværlig når du skal transportere litt mer, når du skal handle, ta med ting til søppelfyllingen eller dra på sykkelcamping.

Hvis du vil ta med sykkelvognen på toget eller i bilen, kan det være en god idé å kjøpe en sammenleggbar vogn, selv om det kan gå ut over lastekapasiteten. Det finnes i dag svært gode sykkeltilhengere som ofte gjør det mulig å unngå å bruke bil, spesielt i byer og tettsteder.

Her er topplisten til sykkeltilhengerekspert Jonas Jönsson

1. Burley Coho XC (Lastevogn)

XXL Sport & Villmark
4.5
(312)
5 299 ,-
Bikepacker.no
5 598 ,-
pinkorblue.no
4.9
(48)
6 302 ,-
Se alle 3 priser

Fordeler: Støtte, fjæring, enkel å koble til

Ulemper: Koblingsaksel og vesker koster ekstra, lav lastvekt

Burley Coho XC er en veldig allsidig terrengtilhenger med fjæring og mulighet til å laste store ting oppå. Jeg synes særlig støtten er veldig bra, siden den også holder sykkelen oppreist når den kobles til en MTB eller Gravel-sykkel.

Tilhengeren veier nesten 10 kg og har en totalvekt på 32 kg (22 kg last). Tilhengeren rommer 70 liter, men fordi du kan sette bokser oppå den bakre rammen, kan du laste et mye større volum.

Ulempen er at du må kjøpe en clutch som passer til akkurat din type sykkel. Det finnes en rekke varianter som passer til de fleste sykler på markedet. Clutchen er veldig rask, både når du kobler inn og ut av fra sykkelen. Det finnes også en rekke regntette vesker som kan kjøpes til den.

Dette er en skikkelig allrounder til hverdags, camping og shopping.

2. Burley Nomad (Lastevogn)

Sportsdeal
4 749 ,-
Bikepacker.no
4 798 ,-
pinkorblue.no
4.9
(48)
4 879 ,-
Se alle 5 priser

Fordeler: Regnbeskyttelse, god lastekapasitet

Ulemper: Kan trenge ekstra kobling

Dette er min favoritt til camping på grus- og landeveier, men jeg har også brukt den når jeg skal handle. Det er fordi den har en vanntett presenning som dekker lasten.

Du kan laste 45 kg eller 105 liter på denne vognen. Hvis det ikke er nok, kan du kjøpe et rekkverk som festes bakpå vognen, slik at du kan laste store gjenstander oppå vognen. Den kan også foldes sammen for transport.

Koblingen er en ulempe. Den passer til alle sykler med hurtigkobling. Hvis ikke du har en sånn en, må du sannsynligvis kjøpe en ekstra clutch-aksel til sykkelen.

Det er en stoffskillevegg på innsiden som gjør det enkelt å justere størrelsen på lasterommene. Det er også elastiske nett med lommer på innsiden der du kan legge ting du trenger rask tilgang til, for eksempel toalettpapir og kart.

Burley Nomad er perfekt for camping eller når du skal ha med større og tyngre ting.

3. Topeak Journey Drybag (Lastevogn)

Fordeler: Vanntett veske, skjerm, lav profil

Ulemper: Lav lastevekt og lite volum

Dette er en smart sykkeltilhenger med vanntett veske.

Jeg liker at det er en skjerm på hjulet og at det er så enkelt å pakke inn og ut av vesken. Den har bare ett hjul, og koblingen der vognen foldes sammen er bak sykkelen, noe som gjør denne tilhengeren svært fleksibel.

Det finnes flere forskjellige koblinger for ulike typer montering på bakhjulet, så den passer til nesten alle typer sykler.

Den har litt mindre pakkeplass, maks. belastning 32 kg (27 kg last) eller 65 liter. Vognen veier bare 5 kg, noe som gjør den enkel å bære til lageret eller på jobb.

Jeg savner en støtte på vognen, det ville gjort lasting og lossing enklere.

Denne tilhengeren er for deg som prioriterer en lav profil i vinden, ønsker vanntett oppbevaring og ikke trenger den største lastekapasiteten.

4. Roland Werk Big Boy (Lastevogn)

Fordeler: Praktisk, plastkasse

Ulemper: Ingen skjermer eller belysning

Roland Werk Big Boy er en flott sykkeltilhenger for mer hverdagslige oppgaver. Jeg liker denne praktiske vognen fra Nederland, et land hvor de forstår seg på sykling.

Den tåler 90 kg, men siden den ikke har påløpsbrems, bør du ikke belaste den med mer enn 40 kg når du kobler den til sykkelen. Vognen veier ca. 12 kg.

Vognen har et volum på 90 liter og fungerer også godt som handlevogn i butikken. Lastedelen er laget av værbestandig plast med mulighet for å kjøpe til et plastdeksel. Men jeg savner belysning og skjermer.

Den kobles til sykkelen i setepinnen, men det er også mulig å koble til bakhjulet med Weaver-koblingen.

Dette er vognen du bør kjøpe når du trenger en praktisk vogn til dagligdagse gjøremål som kortere turer og innkjøp.

5. M-Wave Stalwart Shop 2 (Lastevogn)

Fordeler: Liten svingradius, praktiske vesker til dagligvarer

Ulemper: Noen ganger vanskelig å pakke i den nedre vesken

Hvis du er på utkikk etter den perfekte handlevognen eller golfbagvognen, trenger du ikke lete lenger. M Wave M-Wave Stalwart Shop 2 er lett å løsne og bruke som tralle i butikken.

Vognen kobles direkte til setepinnen, og fordi de to hjulene sitter så tett på sykkelen, får du en svært liten svingradius. Vognen veier hele 10 kg og tåler 22 kg.

Jeg liker at man kan bruke veskene til å pakke varer, men også at man kan laste litt tyngre eller uhåndterlige varer.

Det er imidlertid en ulempe ved å pakke veskene. Det føles nemlig som om den øvre vesken er litt i veien når du legger ting i den nedre.

For å oppsummere, så anbefaler jeg denne sykkelvognen til de som trenger en god vogn til å handle med, eller som ønsker å kunne komme seg til golfbanen uten bil.

Jonas Jönsson

Ekspert på sykkeltilhengere

Jeg har vært interessert i sykler siden jeg var barn og syklet til alle aktiviteter. I begynnelsen var det mest lek, men jeg begynte tidlig å endre på sykkelen og gjøre den bedre. Jeg syklet sammen med en venn som hadde en landeveissykkel, og jeg var solgt med en gang! Jeg fikk min første racersykkel som 14-åring. I dag har jeg 8 sykler for alle slags aktiviteter (landevei, tempo, mtb, pendler, sammenleggbar, cross, damesykkel, elsykkel). Jeg vedlikeholder og reparerer også alle familiens sykler (to barn og kone).