Kategorier
Prisjakt

Dette vil norske forbrukere prisovervåke før Black Friday

Mange nye dingser overvåkes før årets store salgsdag

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
5. november 2020

I denne artikkelen forteller vi deg hvilke produkter og kategorier som norske forbrukere følger med på høsten 2020. Det har vært et svært begivenhetsrikt år med mange lanseringer av elektroniske produkter. Derfor er det ikke overraskende at vi merker stor interesse for både priser og det å opprette lister over alt som er nytt på markedet.

Først ut blant topplistene er de 20 mest prisovervåkede produktene i september og oktober.

Fakta om prisovervåking og lister på Prisjakt

  • Norske forbrukere er raske til å prisovervåke og liste produkter som presenteres, men som ikke er tilgjengelige i butikkene ennå
  • Flere viktige lanseringer i kategoriene for grafikkort og prosessorer har tydelig økt interessen for prisovervåking
  • Nesten 6 av 10 produkter i produktlistene er datakomponenter

Det er utrolig populært å overvåke prisene før Black Friday

I listen over ser du de 20 mest prisovervåkede produktene i Norge akkurat nå. Av disse er det minst fem produkter som ennå ikke er tilgjengelige i butikk eller som nettopp har kommet for salg.

Det er med andre ord produkter som ikke har hatt tid til å gå ned i pris, og derfor er det smart å prisovervåke dem for å få informasjon om fremtidige prisreduksjoner. To av produktene er de varmt omtalte spillkonsollene Xbox Series X og Playstation 5, begge med en pris på godt over 5500 kroner.

Syv av produktene skiller seg litt ekstra ut, fordi de også er på vår toppliste over de 20 mest valgte produktene på listene hos Prisjakt i samme tidsperiode, det vil si mellom 1. september og 28. oktober.

Populært med produktlister over datakomponenter

Når det gjelder produktlister, er det datamaskinkomponenter som dominerer med prosessorer, RAM og lagringsenheter på topp. Vi finner også siste generasjons spillkonsoller, robotstøvsugere og hodetelefoner på listene. Kanskje det er årets julegaver mange vil overvåke prisen på akkurat nå?

Her ser vi også at Nvidias nyeste grafikkort har funnet veien inn på topp 20-listen. Nye PlayStation 5 og Playstation 5 Digital Edition er med, men Xbox Series X er det overraskende nok ikke. Den spillkonsollen finner vi først helt nede på plass 34.

Her er de 20 mest populære produktene på produktlistene hos Prisjakt i september og oktober.

Det kanskje mest bemerkelsesverdige produktet på listen hos Prisjakt er det nye skjermkortet Asus GeForce RTX 3080 TUF Gaming. Hele RTX 3080-serien har ekstremt begrenset tilgjengelighet akkurat nå med kraftig forsinkede leveranser. De fleste må vente til et stykke inn i 2021. Hvis vi utvider søket, ser vi at 62 av 100 produkter i produktlistene er en datamaskinkomponent av et eller annen type. Hvis vi tar med dataskjermer, øker tallet til 64 av 100.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]