Derfor bør du bruke et aktivitetsarmbånd

Med et aktivitetsarmbånd får du bedre oversikt over hvor mye du beveger deg

Vurderer du å kjøpe deg et aktivitetsarmbånd? Det finnes mange gode grunner til at du bør måle hvor mye du beveger deg i løpet av dagen, enten du trener aktivt eller bare av og til.

Her gir vi deg fem grunner til at du bør feste et aktivitetsarmbånd rundt håndleddet. Og det er egentlig ikke så rart – det handler om å få god informasjon, slik at du kan planlegge trening og oppleve økt velvære.

Statistikk over hverdagen

Vet du hvor mye du faktisk beveger deg i løpet av en dag? Noen ganger kan det være vanskelig å ha oversikt over hvor mye du beveger deg i løpet av dagen, for eksempel hvis du sitter mye bak et skrivebord eller er yrkessjåfør. Kanskje jobber du som sykepleier eller servitør? Da er sjansen stor for at du beveger seg mye på jobb. Uansett hvordan livssituasjonen din er, kan det være smart med et aktivitetsarmbånd som forteller deg hvor mye du beveger deg. Da får du en tydelig oversikt som viser for eksempel høy arbeidsbelastning eller behov for trening.

Se tydelige trender

En fordel med mange aktivitetsarmbånd, er at de samler inn og lagrer aktivitetsinformasjon på en måte som det er lett å tolke. Med en app på mobiltelefonen eller PC-en får du en tydelig oversikt over hvor mye du beveger deg. En graf viser hvor aktiv du har vært de siste dagene, ukene og månedene. Når du har denne informasjonen, kan du enkelt se om det finnes mønstre og vurdere om du gjør nok for helsen din. Med aktivitetsdata ser du om du har en utvikling i treningen, og de kan også hjelpe deg med å nå de målene du setter deg.

Enklere å sette seg mål

Når du ser en trend i aktivitetsdataene dine, kan du begynne å sette deg mål for hva du vil endre. Med spesifikke, målbare data fra et aktivitetsarmbånd kan du nå realistiske mål i et visst tidsrom. Uten data kan det være vanskelig å vite hvor stor effekt treningen har og hvilke forbedringer du har gjort over tid. Selvfølgelig kan du logge dataene manuelt, men en automatisk innsamling fra håndleddet gjør det veldig mye enklere.

Hvor godt sover du egentlig?

Vet du hvor mye du beveger deg i senga når du sover? Får du nok dyp søvn til å kunne fungere optimalt på dagtid? Med et aktivitetsarmbånd som måler søvn, får du god innsikt i hvordan søvnen din virkelig er. Kanskje får du ikke nok dyp søvn eller har høy hvilepuls når du våkner om morgenen. Søvnmåling kan gi deg informasjon om at det kanskje er ting du bør endre på i livet ditt for å få bedre søvn.

Lag deg positive vaner

Det er enklere å lage positive og sunne vaner når du ser tydelige resultater. Ved å måle treningsfremgangen din med aktivitetsarmbåndet, kan du se når aktivitetene dine bidrar positivt, noe som igjen fører til mer helsefremmende aktiviteter. Det kan være vanskelig å komme i gang i begynnelsen, men når du først er igang, er det enklere å holde aktivitetsnivået oppe. Dataene dine gjør det enklere å avdekke positive vaner som får deg til å føle deg bedre og orke mer i løpet av dagen.

Økt motivasjon

Det er enklere å oppnå gode resultater når du har noen å trene sammen med eller konkurrere mot. Når du kan følge venners utvikling og se hvor mye de beveger seg i løpet av dagen, blir man ofte inspirert til flere aktiviteter selv også. Derfor har produsentene av for eksempel Fitbit og Garmin gjort det mulig for brukerne å se hverandres aktiviteter. De har også gjort det slik at du får belønninger i form av medaljer når du når ulike treningsmål. Alt for å få brukerne skal oppleve aktivitet og bevegelse som noe morsomt.

Har du ikke skaffet deg et aktivitetsarmbånd ennå? Her kan du sammenligne priser på alle aktivitetsarmbånd hos Prisjakt.