Prisjakt

BookTok

Hvis du bruker TikTok har du sikkert kommet over hashtaggen #booktok en gang. Det er et raskt voksende samfunn av bokelskere som deler sine beste boktips. Her er alt du trenger å vite om fenomenet BookTok i dag.

Populære bøker på BookTok 2023

Visste du? Du finner alle de populære bøkene fra BookTok her.

Hva er BookTok?

BookTok er en hashtag som har fått stor oppmerksomhet på TikTok. Den brukes av både vanlige boklesere og influensere for å blant annet dele boktips på det sosiale nettverket.

Du finner også mye annet relatert til boktemaet via hashtaggen. Mange brukere legger ut mer enn bare anbefalinger. Blant innholdet som deles finner vi anmeldelser, tips om hvordan man best oppbevarer bøker, og visninger av de siste kjøpene boklesere har gjort.

Samfunnet rundt BookTok ble skapt i 2020 da covid-pandemien startet. Siden da har hashtaggen hatt over 180 milliarder visninger på TikTok. Interessen har også spredt seg med hjelp av mange andre, mindre hashtags som #booksoftiktok, #spicybooktok og #booktoker, alle med over en milliard visninger.

Fenomenet har også spredt seg til Instagram, der den samme hashtaggen har nær fire millioner innlegg med bokrelatert innhold.

Hvor finner jeg BookTok på TikTok?

Du finner hashtaggen BookTok på TikTok via appen eller i nettleseren.

Appen

  1. Åpne TikTok-appen.
  2. Trykk på ikonet for "Utforsk" eller "Oppdag".
  3. Skriv inn "booktok".
  4. Velg fanen "Hashtags" > #BookTok.

Nettleseren

  1. Åpne din favorittnettleser.
  2. Gå til #BookTok på TikTok her.
  • Papirbok, e-bok eller lydbok – dette bør du tenke påEnkelheten med papirbøker, komforten med e-bøker eller friheten med lydbøker – hva er egentlig best? Her er våre tips for valget.Les mer
  • Slik leser du flere bøker – 10 enkle tipsVil du lese flere bøker, men sliter med å komme i gang? Kanskje du føler at det ikke er nok tid til å lese i hverdagen? Her får du ti enkle tips for hvordan du kan lese flere bøker.Les mer
  • Derfor bør du lese bøker – 6 grunnerGammel eller ung, uansett din alder er det godt å lese bøker. Helst mange bøker og regelmessig. Å lese bøker har en positiv effekt på både kropp og sinn, og her går vi gjennom seks grunner til hvorfor også du bør åpne en bok nå og da.Les mer

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 27. oktober 2023

Oppdatert: 27. oktober 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.