Prisjakt

7 avslappende spill som er perfekte i sommervarmen

I sommer kan du slappe av med våre sju tips til fantastiske spill du kan spille helt i ditt eget tempo. Bli med ned i de mørkeste havdypene, utforsk gamle ruiner og legg ut på vandring i glohete ørkener. Disse spillene kan fint spilles i noen minutter om gangen eller flere timer i strekk.

Vi har forsøkt å finne noe til alle de vanligste spillkonsollene: Xbox, Playstation, PC, Android og iOS. Prisene varierer fra noen få tikroner og opp til flere hundre kroner.

Hvilket spill blir din favoritt i sommer? Hvis du har tips til andre morsomme spill, så ta gjerne kontakt.

Firewatch

Firewatch er et spill som du runder på noen få timer. Du tar rollen som brannmann i Wyoming i USA i 1989. Fantastisk natur, interessante samtaler og en spennende historie som følger deg gjennom spillet. Firewatch er en såkalt "walking simulator", dvs. at du går til fots overalt i spillet.

Firewatch – til tross for den spennende traileren er dette ikke et fartsfylt spill. Du navigerer ved hjelp av et kart der innholdet utvides fortløpende i spillet. Det finnes ingen piler som peker ut hvor du skal gå. Du gjør dine egne valg og finner veien selv. Her og der du kan finne kassetter med dialoger fra utvikleren som gir deg mer informasjon om spillet.

Når du er ferdig med historien, kan du utforske spillet og alt det har å tilby videre. Fra den ugjennomtrengelige skogen til stier som går gjennom grotter og til bratte klippehyller med fantastisk utsikt.

Her finner du Firewatch

Stardew Valley

Stardew Valley er en bondegårdsimulator som tilbyr uendelige muligheter. Spillet begynner med at du arver farfars gamle og slitne gård utenfor den pittoreske byen Stardew Valley. Derfra bestemmer du selv hva du vil gjøre med gården. Lag ditt eget lille paradis med trær og planter, skaff deg dyr som kuer, griser og ender, eller anlegg områdets største vingård – det er du som bestemmer hva du vil gjøre.

Stardew Valley blir hverken mer eller mindre enn det du gjør det til. Du kan bli venner med innbyggerne i byen, hjelpe dem med små og store oppgaver, eller bare stå og fiske dagen lang. Ta det rolig og slappe av, eller bygge relasjoner og utforske dype grotter for å finne verdifulle mineraler.

Du kan spille alene eller samarbeide med opptil tre venner i samme verden.

Her finner du Stardew Valley

Abzû

Abzû er et spill helt utenom det vanlige. Svøm dypt under havflaten og opplev mange hundre fiskearter, skilpadder, blekkspruter, hvaler og haier. Du trenger aldri å gå til overflaten for å hente oksygen, og du trenger heller ikke samle ressurser eller avbryte oppdagelsesreisen på annen måte. Du kan svømme fritt overalt og oppleve livet i den fargeeksplosjonen i havet som Abzû er.

Abzû handler om å oppdage et nytt miljø helt uten store farer eller stressmomenter. Spillet har en rekke oppgaver som du må løse, men de er ikke så veldig vanskelige og handler mer om å utvide opplevelsen enn å være virkelig utfordrende. Musikken i spillet er laget av samme komponist som også komponerte musikken til Journey, et spill du kan lese mer om nedenfor.

Svøm med planetens største dyr, utforsk ruiner fra tidligere sivilisasjoner og nyt freden under overflaten.

Her finner du Abzû

Journey

Journey er et spill som skiller seg ut med minimalistisk design og en helt unik spillestil. Målet i Journey er enkelt: Du reiser gjennom en antikk verden for å komme til et høyt fjell som ligger der langt borte i det fjerne. Det finnes ingen kjøretøyer som kan hjelpe deg. I Journey må du gå, hoppe og sveve for å komme nærmere målet.

Du kan enten spille alene eller sammen med en annen spiller. Det er ikke mulig å snakke eller skrive med hverandre i Journey. I stedet bruker man visuelle tegn for å fortelle hva man vil gjøre. Spilletiden varierer avhengig av hvor mye du vil utforske Journey. Du kan fullføre hovedhistorien på to timer hvis du vil, noe som bare tilsvarer rundt halvparten så lang spilletid som Firewatch.

Til slutt kan vi sitere Kevin VanOrd i GameSpot som skriver dette i sin anmeldelse: Journey er en sang uten ord. Spillet har en fantastisk presentasjon og befriende bevegelser som vekker sansene og berører hjertet.

Her finner du Journey

RiME

RiME begynner med at du skylles i land på en øy etter en kraftig storm. Når du våkner, er det ingen andre der. Alt du ser er ruiner, natur og ulike dyr som lever på øya.

Det er ingen mennesker å se så langt øyet kan nå, og målet er å ta seg gjennom spillet og dets mange oppgaver for å komme til et høyt tårn. Du er helt alene på reisen, med unntak av en rev som nå og da hjelper deg med å finne veien.

RiME er lineært og gir lite rom for utskeielser. Selv om det er mulig å dø, har det ingen innvirkning på spillets karakter, og du mister ingenting. Det finnes ikke noe grensesnitt som viser hvor mange liv du har eller fremdriftspoeng (XP).

RiME er bare deg og din streven etter å finne veien hjem.

Her finner du RiME

Outer Wilds

Outer Wilds handler om å utforske fjerne planeter og avsløre deres skjulte mysterier. Det finnes i alt fem planeter du kan utforske, og alle har sine egne mysterier og historier. Alle de små funnene du gjør kan knyttes til et større mysterium som du må løse etter hvert i spillets gang.

Ettersom spillet utvikler seg, endres utseendet på planetene, og de ser annerledes ut avhengig av om du besøker dem tidlig eller sent i historien.

Ytre Wilds er ikke et spill der du er usårbar. Snarere tvert imot – du kommer til å dø med jevne mellomrom, og når det skjer, starter opplevelsen fra begynnelsen igjen. Hvis du har sett filmen “Mandag hele uka”, har du en anelse om hvordan det fungerer. Utforske planetene, samle inn data og løse mysteriene som lurer i skyggene. Outer Wilds er ikke like avslappende som våre andre spill på lista, men det er et fint spill for deg som ønsker å løse kinkige oppgaver samtidig som du utforsker rommet.

Outer Wilds må ikke forveksles med The Outer Worlds, som er et helt annet, Fallout-lignende spill.

Her finner du Outer Wilds

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons er et eksklusivt Switch-spill som handler om å bygge opp en eksistens på en utopisk øy sammen med innbyggerne der. Lag ditt eget idylliske hjem, innred det og form omgivelsene rundt etter din egen smak. Du kan samhandle med innbyggerne på øya, besøke andre spilleres øyer og lage din egen virtuelle verden akkurat slik du vil ha den.

Dette er et spill du spiller der og da når du har lyst. Ettersom Animal Crossing: New Horizons bare finnes til Switch, kan du løpe rundt på øya di enten du sitter i sofaen, på toget eller ligger i hengekøya.

Animal Crossing: New Horizons følger døgnrytmen og årstidene og vet også om du befinner deg på den nordlige eller sørlige halvkule. Det er ingen farer i Animal Crossing: New Horizonte, i hvert fall ikke annet enn et par ilske veps.

Her finner du Animal Crossing: New Horizons