Asus ROG Phone 7 & ROG Phone 7 Ultimate

To nye mobiltelefoner med kraftig maskinvare, høyoppløselige kameraer og en unik kombinasjon av kjøler og subwoofer som tillegg. Her er den nye ROG Phone 7-serien.

Asus ROG Phone 7 og ROG Phone 7 Ultimate

Asus fortsetter å utfordre markedet med sine spillinspirerte mobiltelefoner. Nylig lanserte Asus to nye modeller i ROG-serien - Phone 7 og Phone 7 Ultimate - med siste generasjons systembrikker fra Qualcomm og unik kjøling som holder telefonene kjølige selv under lange spilløkter.

Fokuset ligger på høy ytelse uten kompromisser og god lydkvalitet uten at du trenger ekstra høyttalere eller hodetelefoner. Spesielt interessant er den dyrere premium-modellen Phone 7 Ultimate med tilbehøret Aero Active Cooler 7. En kjøleløsning med innebygd subwoofer for ekstra trykk i lyden når du spiller.

Begge telefonene har en stor 6,78-tommers AMOLED-skjerm med høy oppløsning og støtte for 165 Hz. Du får opptil 16 GB DRAM-minne og opptil 512 GB lagringsplass. Det er totalt tre forskjellige konfigurasjoner å velge mellom, den ene dyrere enn den andre.

Støtte for WiFi 7, Bluetooth 5.2 og 5G

Som om ikke det var nok, har telefonene også WiFi 7. Dette er den nye generasjonens WiFi-standard som ennå ikke har fått fotfeste i markedet. Men når rutere begynner å nå ut til butikkene, er du klar med en ROG Phone 7 eller ROG Phone 7 Ultimate. De har også støtte for 4G, 5G og Bluetooth 5.2. Det er også USB-C for lading og dataoverføring samt en klassisk hodetelefonkontakt (3,5 mm).

Andre detaljer er en vekt på 239 gram, batteriet er på 6 000 mAh med støtte for trådløs lading på maksimalt 65 watt, tre kameraer der hovedkameraet er på 50 megapiksler og selvfølgelig et selfiekamera. Det er plass til to nanoSIM-kort, og operativsystemet er Android 13 rett ut av esken.

Spesifikasjoner

  • Systembrikke: Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 12 til 16 GB LPDDRX5
  • Skjerm: 6,78 tommer, AMOLED, 2 448 x 1 080 piksler, 165 Hz
  • Batteri: 6 000 mAh (65 watt)
  • Hovedkamera: 50 megapiksler
  • Ekstra kameraer: Telelinse (8 mp), vidvinkel (13 mp), selfiekamera (35 mp)
  • Lagring: 256 til 512 GB
  • Trådløst: WiFi 7, Bluetooth 5.2, 5G
  • Vanntett: IP54

Asus ROG Phone 7 AI2205 5G Dual SIM 12GB RAM 256GB

Asus ROG Phone 7 AI2205 5G Dual SIM 16GB RAM 512GB

Asus ROG Phone 7 Ultimate

Asus ROG Phone 7 vs ROG Phone 7 Ultimate

Så hva er egentlig de store forskjellene mellom ROG Phone 7 og den dyrere modellen ROG Phone 7 Ultimate?

Den mest åpenbare forskjellen er at du får kjøleløsningen og subwooferen AeroActive Cooler 7 når du skaffer Ultimate-modellen. Den er ikke nødvendig for å bruke alle funksjonene i telefonen, men den gir deg det lille ekstra for en god opplevelse.

Andre forskjeller er at du får den maksimale mengden lagringsplass på 512 GB og DRAM-minne på 16 GB med Ultimate-modellen. Det er mulig også med vanlige ROG Phone 7, men da må du betale ekstra for det sammenlignet med grunnmodellen som bare har 12 GB DRAM og 256 GB lagring.

Ultimate-modellen har en ekstra pOLED-skjerm som viser viktig informasjon og animasjoner.

Asus ROG Phone 7 Ultimate

AeroActive Cooler 7

Det mest unike med ROG Phone 7 Ultimate er den medfølgende kjøleren og subwooferen AeroActive Cooler 7.

Dette er et futuristisk designet produkt som du fester på baksiden av mobiltelefonen og kobler til via USB-C-porten. Når den er aktivert, hjelper den med å holde telefonen kjølig samtidig som den forsterker lyden med en ekstra basshøyttaler.

Ifølge Asus' egen nettside kan AeroActive Cooler 7 redusere temperaturen i mobiltelefonen med opptil 25 grader celsius.

Andre fordeler med AeroActive Cooler 7 er at du får fire ekstra, fysiske knapper som skal gi en konsollignende opplevelse.

AeroActive Cooler 7 følger med ROG Phone 7 Ultimate, men du kan kjøpe den separat til din vanlige ROG Phone 7 hvis du vil.

Asus AeroActive Cooler 7

Viktig å vite om ROG Phone 7-serien

Gorilla Glass Victus

Skjermen på forsiden er beskyttet av den nyeste generasjonen skjermbeskyttelse fra Corning, nemlig Gorilla Glass Victus. På baksiden sitter en eldre generasjons skjermbeskyttelse, Gorilla Glass 3. Begge er ripebestandige og reduserer risikoen for skader på skjermen.

10-punkts berøringsskjerm

Skjermen kan registrere opptil ti samtidige berøringspunkter. Du kan til og med bruke hansker når du bruker skjermen (men vi anbefaler at du kjører uten). Det er også en innebygd fingeravtrykksleser under skjermen for raskere pålogging.

Doble høyttalere

Du får doble, frontrettede høyttalere på 12 x 16 mm som sammen gir stereolyd. Med subwooferen i AeroActive Cooler 7 får du et komplett 2.1-system.

AirTrigger

En unik funksjon for ROG Phone-serien er AirTrigger. Det er to soner på skjermen som bruker ultralydsensorer for å registrere bevegelser som deretter brukes til å utføre forskjellige handlinger, som å åpne apper eller gjøre forskjellige ting i spill. Sensorene fungerer både i stående og liggende modus.

Høyoppløselig lyd i hodetelefonene

Siden ROG Phone 7-serien bruker en systembrikke fra Qualcomm, har de også støtte for høyoppløselig lyd via Bluetooth. Mer spesifikt støtter de både gamle aptX og nyere aptX Lossless. Disse er såkalte kodeker som komprimerer høyoppløselig lyd slik at du får bedre kvalitet i øretelefonene uten å bruke ledning.

Kameraene

ROG Phone 7 og Phone 7 Ultimate bruker nøyaktig samme kameraoppsett. Du får totalt fire kameraer, der tre sitter på baksiden og den fjerde er et selfiekamera på forsiden.

Hovedkameraet bruker sensoren IMX766 og har en høy oppløsning på 50 megapiksler i kombinasjon med blenderen f/1.9 og PDAF. Du får også et ultravidvinkelkamera på 13 megapiksler med 120 graders bildevinkel og blenderen f/2.2.

Det tredje bakre kameraet er et makrokamera. Det har oppløsningen 5 megapiksler og en blender på f/2.0. Selfiekameraet på forsiden har oppløsningen 35 megapiksler og en sammenligningsvis liten blender på f/3.5.

Video

Du kan spille inn videoer med opptil 8K-oppløsning med 24 bilder per sekund med det bakre hovedkameraet.

Det er også støtte for 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund, 1080p med 240 bilder per sekund og 720p med urolige 480 bilder per sekund.

Selfiekameraet er noe mer begrenset og er låst til maksimalt 1080p med 30 bilder per sekund.

Frågor och svar om ROG Phone 7-serien

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 med tilhørende 12 GB eller 16 GB DRAM, avhengig av hvilken modell du bruker.

Det er totalt fire kameraer i mobiltelefonen. Hovedkameraet på 50 megapiksler, et ultravidvinkelkamera på 13 megapiksler, et makrokamera på 5 megapiksler og et selfiekamera på 35 megapiksler. I beste fall kan de spille inn video i 8K med 24 fps.

Skjermen er en AMOLED-variant på 6,78 tommer med høy oppløsning (2 448 x 1 080 piksler), støtte for HDR10+ og 165 Hz. Du får også støtte for registrering av opptil 10 samtidige punkter på skjermen.

Android 13 rett ut av esken. Over operativsystemet ligger et egenutviklet grensesnitt som Asus bruker i alle sine mobiltelefoner.

6 000 mAh med en maksimal ladningshastighet på 65 watt. Det tar bare 42 minutter å lade batteriet fra 0 til 100 %.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 17. april 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon og er maskinoversatt med hjelp av AI. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalte lenker eller andre typer annonssamarbeid.