Prisjakt

Her er nye iPad Pro, iPad Air & Pencil Pro (2024)

Forfatter profil avatar

Daniel Haaf

Kategorispecialist

Oppdatert: 07 May 2024

Apple har sluppet nye nettbrett i iPad-serien, samt den nye styluspennen Pencil Pro. Det har lenge vært rykter om at både iPad Air og iPad Pro skulle fornyes med nye, oppgraderte modeller. Nå er de endelig lansert, og her kan du lese alt om nyhetene.

Nye iPad Air 11"

Nye iPad Air 11"

Bilde: Apple

iPad Air (2024)

Apple slipper nye generasjonens iPad Air i to størrelser. En mindre 11-tommersmodell og en større 13-tommersmodell. Begge nettbrettene bruker i utgangspunktet samme maskinvare. Visuelt er det bare skjermstørrelsen som skiller dem, og under overflaten er det bare lydvolumet med de kraftigere høyttalerne i 13-tommersmodellen som skiller dem.

Under de store skjermene sitter andre generasjon av Apples egenutviklede systembrikke, kalt M2. Dette betyr både forbedret energieffektivitet og økt ytelse sammenlignet med tidligere iPad Air-modeller. Nettbrettene er opptil 50 prosent raskere enn M1-modellene og opptil tre ganger raskere enn de Apple A12-utstyrte iPad Air-modellene.

På forsiden sitter et 12-megapiksel selfie-kamera. Det har fått en ny posisjon midt på skjermens ene langside for å bedre imøtekomme behovet når nettbrettet brukes til videosamtaler i landskapsmodus. På baksiden sitter et vidvinkelkamera som også har 12 megapiksler.

Lagringskapasiteten kan velges mellom 128 GB og 1 TB. Du kan også velge mellom en rimeligere WiFi-versjon og en som også støtter 5G-nettverket. Berøringsskjermen støtter både fingre og Apple Pencil, og den nyeste Pencil Pro støttes også. Chassiset til iPad Air er laget av 100 prosent resirkulert aluminium.

Viktig å vite

 1. 11 tommer og 13 tommer
 2. Blå, lilla, Starlight, romgrå
 3. Systembrikken Apple M2
 4. 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
 5. To 12-megapikselkameraer
 6. Støtte for Pencil Pro & Magic Keyboard
 7. Pris fra ca. 8 495 kr
Nye iPad Pro 13"

Nye iPad Pro 13"

Bilde: Apple

iPad Pro OLED (2024)


Nye generasjonens iPad Pro har en lyssterk OLED-skjerm, er tynnere enn noen gang og er Apples første produkt med M4-brikken. Akkurat som nye iPad Air er det få detaljer som skiller 11- og 13-tommersmodellen fra hverandre, men sammenlignet med de tidligere nettbrettene i iPad Pro-serien er forskjellene store.

Utseendemessig har iPad Pro OLED samme form som sine forgjengere, men profilen har blitt merkbart tynnere. 11-tommersmodellen er kun 5,3 millimeter på sitt tykkeste punkt, mens 13-tommersmodellen er enda tynnere med 5,1 millimeter.

Den nye OLED-skjermen består av to supertynne paneler som er lagt sammen for å øke lysstyrken. Opptil 1000 nits ved normal bruk i SDR og opptil 1600 nits ved HDR-visning er mulig. Siden det er et OLED-panel unngår vi fenomenet "blooming" som de tidligere Mini-LED-modellene hadde, og får i tillegg bedre kontraster.

Under skjermen sitter M4-brikken, som er opptil 50 prosent raskere enn M2-brikken som tidligere iPad Pro-modeller brukte. Ifølge Apple kan den nye brikken oppnå samme ytelse som M2-brikken med bare halvparten av energiforbruket.

Chassiset er laget av 100 prosent resirkulert aluminium, du kan velge lagringskapasitet opptil 2 TB, og det finnes to kameraer som begge er på 12 megapiksler, samt en LiDAR-sensor som på nyere iPhones. Selvfølgelig kan du bruke nye Magic Keyboard og Pencil Pro.

Viktig å vite

 1. 11 tommer og 13 tommer
 2. Blå, lilla, Starlight, romgrå
 3. Systembrikken Apple M4
 4. 256GB, 512GB, 1TB, 2TB
 5. To 12-megapikselkameraer
 6. Støtte for Pencil Pro & Magic Keyboard
 7. Pris fra ca. 14 495 kr

iPad Pro med Nano-Texture

Hvis du vil ha det lille ekstra i din iPad Pro og er villig til å betale litt ekstra for det, finnes den nye iPad Pro med samme nanotexturglass på skjermen som Apples profesjonelle dataskjermer. Blant annet brukes teknologien med Pro Display XDR, iMac og Studio Display.

Nanotexturglass er et tillegg som reduserer refleksjoner i skjermen gjennom bedre spredning av lyset når det treffer glassoverflaten. Ifølge Apple er nanotexturen etset inn i glassmaterialet på nanometernivå. Dette reduserer refleksjoner uten at bildekvaliteten eller kontrasten påvirkes.

Ønsker du nanotexturglass i din iPad Pro, er det modellene med 1 TB og 2 TB lagringskapasitet som gjelder. Tillegget koster 1 400 kroner. Dette betyr at du må betale fra cirka 24 295 kroner for 11-tommersmodellen og fra cirka 28 795 kroner for 13-tommersmodellen.

Til sammenligning kan du få en MacBook Pro 14" med M3-brikken for omtrent samme kostnad.

Nye Apple Pencil Pro 2024

Nye Apple Pencil Pro

Bilde: Apple

Pencil Pro

Med Pencil Pro introduseres en ny og forbedret stylus med alle egenskapene fra de to forrige modellene, samt flere store nyheter som ikke har vært tilgjengelige tidligere.

En av forbedringene er støtten for Finn-nettverket. Hvis du mister styluspennen, finner du den enklere med din iPhone, iPad eller Mac. En annen nyhet er en konfigurerbar funksjonsknapp som gjør det enklere å utføre ulike handlinger i dine favorittapper. Bare hold inne knappen og velg funksjonen du ønsker fra paletten som vises på skjermen.

En tredje nyhet er støtten for såkalt "barrel roll". Med denne kan du snurre Pencil Pro i hånden og for eksempel rotere et objekt i ditt 3D-modelleringsprogram. Samtidig som du utfører en "barrel roll", kan du bruke andre funksjoner, som å zoome inn og ut.

Nye Pencil Pro er maskinvarelåst til kun de nye iPad Air- og iPad Pro-modellene. Hvis du vil ha styluspennen, må du derfor kjøpe et helt nytt nettbrett. Apple leverer fortsatt de tidligere generasjonene Pencil-modeller for de som har en eldre iPad-modell.

Viktig å vite

 1. For nye iPad Air og iPad Pro
 2. Støtte for Finn-nettverket
 3. Konfigurerbar hurtigknapp
 4. Barrel roll-funksjon
 5. Haptisk tilbakemelding
 6. Pris fra ca. 1 795 kr
Nya Magic Keyboard för iPad 2024

Nya Magic Keyboard för iPad

Bilde: Apple

Magic Keyboard (2024)

Sammen med de forbedrede iPad Air, iPad Pro og Pencil Pro, ble også en ny modell av Magic Keyboard lansert. Det nye tastaturet er den første store oppgraderingen siden første modellen ble introdusert i 2020.

Blant nyhetene finner vi en funksjonsrad øverst på tastaturet. De tidligere variantene manglet en slik rad, og den betyr at brukeren får tilgang til alle hurtigknappene som også finnes på MacBook Air og Pro, direkte på sin iPad.

Andre forbedringer inkluderer en ny håndleddstøtte i aluminium og en større touchpad med haptisk tilbakemelding.

Magic Keyboard koster fra cirka 4 295 kroner for den mindre varianten (11 tommer) og cirka 4 895 kroner for den større (13 tommer).

Se hele lanseringseventet her