Apple lanserer nye smartklokker og nettbrett

Apple Watch 6-serien, Watch SE, iPad Air og iPad 8

Tekst:
Daniel Haaf

Apple har presentert fire nye produkter under september-arrangementet «Time Flies». Det er to nye Apple Watch-modeller, en oppgradert iPad Air og iPad 8.

Normalt bruker vi å få se den nye generasjonens iPhone-modeller på denne tiden av året. Men den lanseringen har blitt utsatt på grunn av den nåværende pandemien. I dag vet vi ikke når iPhone 12-serien kan presenteres. 

Inntil en dato er spikret for iPhone 12-arrangementet, får vi fire andre spennende produkter fra Apple. Her kan du lese mer om hva Apple har presentert.

Apple Watch Series 6. Foto: Apple

Apple Watch Series 6

Apple Watch 6-serien er den nye generasjonen smartklokke med en kraftigere prosessor, lysere skjerm og nye sensorer for blant annet måling av oksygenmetning i blodet. Watch 6-serien utgis med watchOS 7 rett ut av esken og har en estimert batterilevetid på 18 timer, som er identisk med Watch 5-serien. Batteriet lades fra 0 til 100 prosent på bare 90 minutter. Watch 6-serien er den første smartklokken fra Apple som lanseres i en (PRODUCT)RED-variant der en del av inntektene går til AIDS/HIV-forskning.

Apple Watch SE. Foto: Apple

Apple Watch SE

Apple Watch SE er den offisielle etterfølgeren til den tre år gamle Watch 3-serien. Den nye modellen beholder samme design, har samme skjerm som Watch 6-Serien og har mye høyere ytelse enn forgjengeren. Watch SE kan bruke alle eksisterende armbånd for Watch-serien og har watchOS 7 forhåndsinstallert rett ut av esken. Selv om Watch SE er en etterfølger til Watch 3-serien, beholder Apple sistnevnte på markedet som sitt billigste alternativ.

Godt å vite: Under Apples presentasjon ble det avslørt at iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 og watchOS 7 vil bli sluppet den 16 september. Oppdateringene er som vanlig helt gratis. Hvis du har en kompatibel iPhone-, iPad-, Apple TV- eller Watch-modell, får du snart et varsel om at oppdateringen er klar til å installeres. AirPods og AirPods Pro oppdateres med ny programvare som gjør dem klare for iOS 14 og iPadOS 14.

iPad Air 2020. Foto: Apple

iPad Air

Nye iPad Air har en ny omarbeidet design som minner mer om modellene i iPad Pro-serien enn noen tidligere Air-modell. Den nye modellen har en stor 10,9-tommers skjerm med True Tone-støtte, 40 prosent høyere ytelse enn den forrige iPad Air-modellen og bruker USB-C til å lade batteriet. Den nye iPad Air bruker det samme kameraet på 12 megapiksler med videostabilisering som iPad Pro har og støtter både den nyeste generasjonen Apple Pencil og Magic Keyboard.

iPad 8th Gen. Foto: Apple

iPad 8th Generation

8. generasjons iPad har en 10,2-tommers skjerm og har den samme A12-prosessoren som sitter i 2019-utgaven iPad Air. Dette er første gang Apple har innebygd «Neural Engine»-funksjonalitet i en introduksjonsmodell. Den nye modellen har nøyaktig samme dimensjoner som den forrige modellen, slik at alle eksisterende skjermbeskyttere og skall kan brukes uten problemer. Den nye iPad-en kan bruke første generasjon Apple Pencil, men ikke andre generasjon utgitt i 2018.

Apple One. Foto: Apple

Apple One

Apple One er et abonnement som samler seks av Apples tjenester. For en fast månedsavgift får du iCloud, Musikk, TV Plus, Arcade, News Plus og den nye Fitness Plus. Et abonnement kan deles innen familien på opptil fem personer, og det er tre nivåer å velge mellom. Det enkleste nivået har Musikk, TV Plus, Arcade og iCloud-lagringsplass. Mellomnivået har de samme tjenestene, men øker lagringsplassen på iCloud. Og, det høyeste nivået inkluderer også News Plus og Fitness Plus. Finn ut mer om Apple One på den offisielle nyhetssiden her.

Her kan du se Apples arrangementer i ettertid

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]