Apple har lansert iPhone 12-serien – her er alle modellene

Fire nye mobiltelefoner og høyttaleren HomePod Mini

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
15. oktober 2020

Så har Apple endelig lansert iPhone 12-serien med fire nye mobiltelefoner. Den minste modellen er iPhone 12 Mini, etterfulgt av iPhone 12, iPhone 12 Pro og til slutt flaggskipmodellen iPhone 12 Pro Max.

På samme arrangement lanserte også Apple en ny høyttaler til smarte hjem – HomePod Mini. En mindre og billigere versjon av den store HomePod som kom i 2018.

I denne artikkelen har vi samlet den viktigste informasjonen om Apples nye mobiltelefoner og andre produkter som ble vist på arrangementet.

Skjermene

Med iPhone 12-serien har Apple forlatt LCD-teknologien. Nå fokuserer de kun på OLED i mobiltelefonene sine. Selskapet kaller skjermteknologien for Super Retina XDR, og den har en lysstyrke på opptil 1200 nits med aktivert HDR. Den eneste forskjellen på skjermene på de fire iPhone 12-modellene er størrelsen og oppløsningen.

LIDAR-sensor

En stor nyhet i flaggskipmodellene Pro og Pro Max, er at de bruker den samme LIDAR-sensoren som også finnes i de nyeste iPad Pro-modellene. LIDAR-sensoren brukes til avanserte AR-effekter og hjelper kameraet med å fokusere under dårlige lysforhold.

5G og wifi 6

En stor nyhet er at iPhone 12-serien støtter 5G. Dette betyr at land med et velutviklet 5G-nettverk kan tilby høyere hastigheter og kortere forsinkelser når du surfer og spiller via internett. Med iPhone 12-serien fortsetter Apple å bruke wifi 6. Det er som forventet. Hvorvidt 2021-modellene støtter nyere wifi 6e, gjenstår fortsatt å se.

Ytelse

Alle de fire modellene i iPhone 12-serien bruker den nye Apple A14 Bionic-prosessoren. Ifølge Apple har den nye prosessoren en ny, sekskjerners design med 11,8 milliarder transistorer. Det skal være opptil 40 prosent raskere enn A13 Bionic og opptil 50 prosent kraftigere enn ledende alternativer for Android-telefoner.

MagSafe

Apple introduserer MagSafe-systemet til trådløs lading. Med innebygde magneter er det enklere å plassere mobiltelefonen nøyaktig på den trådløse laderen. Magnetene kan brukes av ladere, deksler og annet tilbehør. MagSafe-systemet støtter rask lading med opptil 15 watt.

Ceramic Shield

Alle modellene i iPhone 12-serien lanseres med et nytt "ceramic shield", som er et spesielt belegg på skjermene. Belegget reduserer risikoen for riper og skader hvis du for eksempel mister mobiltelefonen i bakken eller den støter mot noe hardt. iPhone 12-serien har blitt redesignet for å være mer vanntett enn før.

Strømadapter og hodetelefoner medfølger ikke

Når du pakker ut den nye telefonen fra Apple, må du selv stå for strømadapter og hodetelefoner. Grunnen til dette er ifølge Apple at de ønsker å redusere miljøpåvirkningen ved å bruke mindre emballasje. I tillegg har mange allerede en strømadapter hjemme som fortsatt kan brukes.

Foto: Apple

iPhone 12 Mini

Den minste mobiltelefonen i Apples nye serie kalles iPhone 12 Mini. Den har en relativt liten skjerm på 5,4 tommer og er i utgangspunktet en kopi av den litt større modellen iPhone 12. Den eneste forskjellen er størrelsen.

Ifølge Apple er dette verdens minste, tynneste og letteste 5G-telefonen. Kantene rundt telefonen er minimale med den nye, iPad Pro-inspirerte designen. Modellen har tre kameraer – et hovedkamera, et vidvinkelkamera på baksiden og et selfiekamera foran.

Selv om iPhone 12 Mini er den minste modellen, har den den samme underliggende teknologien som de større modellene. Så du trenger ikke å gå på akkord med ytelsen selv om du vil ha en mindre telefon.

iPhone 12 Mini koster fra rundt 8990 kroner.

Her kan du overvåke prisen på og tilgjengeligheten til iPhone 12 Mini

Spesifikasjoner

 • Skjermstørrelse: 5,4 tommers Super Retina XDR
 • Skjermoppløsning: 2340 x 1080 piksler
 • Prosessor: Apple A14 Bionic
 • Lagring: 64, 128 og 256 GB
 • Kameraer: Vidvinkel, ultravidvinkel, selfiekamera
 • Videoopptak: Opptil 4K/60 fps
 • Mål: 131,5 x 64,2 x 7,4 mm

Vekt: 133 gram

Foto: Apple

iPhone 12

Mellommodellen i serien er iPhone 12 med en 6,1-tommers OLED-skjerm. Den har de samme egenskapene og funksjonene som iPhone 12 Mini, men har en litt større skjerm og høyere skjermoppløsning.

Det betyr at modellen har samme design, A14 Bionic-prosessor, to bakre kameraer, 5G-støtte og ripebestandig belegg på skjermen. Modellen har også MagSafe-systemet, som bruker magneter og gjør det enklere å legge den på Apples nye trådløse lader.

iPhone 12 koster fra rundt 9990 kroner.

Her kan du overvåke prisen på og tilgjengeligheten til iPhone 12 

Spesifikasjoner

 • Skjermstørrelse: 6,1 tommers Super Retina XDR
 • Skjermoppløsning: 2532 x 1170 piksler
 • Prosessor: Apple A14 Bionic
 • Lagring: 64, 128 og 256 GB
 • Kameraer: Vidvinkel, ultravidvinkel, selfiekamera
 • Videoopptak: Opptil 4K/60 fps
 • Mål: 146,7 x 71,5 x 7,4 mm

Vekt: 162 gram

Foto: Apple

iPhone 12 Pro og Pro Max 

Med iPhone 12 Pro og Pro Max lanserer Apple to flaggskipmodeller for deg som vil ha det lille ekstra.

Det som skiller iPhone 12 Pro og Pro Max fra de billigere modellene er først og fremst de tre kameraene på baksiden, LIDAR-sensor og bedre videoegenskaper.

Du får tre kameraer: et vidvinkelkamera på 12 megapiksler, telelinse og ultravidvinkelkamera. Vidvinkelkameraet har opptil 27 prosent bedre egenskaper ved svakt lys, og telelinsen kan håndtere opptil 4x optisk zoom.

Den flotteste modellen er Pro Max, som kan og har alt som iPhone 12 Pro kan og gjør – bare enda bedre. For den har en ekstra telelinse som er litt lengre enn Pro-modellen. Det gir enda bedre bakgrunnsuskarphet for eksempel ved portrettfotografering.

iPhone 12 Pro koster fra rundt 12 990 kroner, og iPhone 12 Pro Max koster fra rundt 13 990 kroner.

Her kan du overvåke prisen på og tilgjengeligheten til iPhone 12 Pro og Pro Max

iPhone 12 Pro

 • Skjermstørrelse: 6,1 tommers Super Retina XDR
 • Skjermoppløsning: 2532 x 1170 piksler
 • Prosessor: Apple A14 Bionic
 • Lagring: 128, 256 og 512 GB
 • Kameraer: Vidvinkel, ultravidvinkel, telelinse, selfiekamera
 • Videoopptak: Opptil 4K/60 fps
 • Mål: 146,7 x 71,5 x 7,4 mm
 • Vekt: 187 gram

iPhone 12 Pro Max

 • Skjermstørrelse: 6,7 tommers Super Retina XDR
 • Skjermoppløsning: 2778 x 1284 piksler
 • Prosessor: Apple A14 Bionic
 • Lagring: 128, 256 og 512 GB
 • Kameraer: Vidvinkel, ultravidvinkel, telelinse, selfiekamera
 • Videoopptak: Opptil 4K/60 fps
 • Mål: 160,8 x 78,1 x 7,4 mm
 • Vekt: 226 gram

Apple lanserte den nye smarthøyttaleren HomePod Mini

Foto: Apple

Apples HomePod Mini er en mindre versjon av smarthøyttaleren HomePod fra 2018. HomePod Mini er både mindre og har en ny, rundere design med en liten skjerm på toppen. Øverst finner du også volumkontrollen.

Modellen bruker Apple S5-kretsen til både lydbehandling og alle smartfunksjoner. Ifølge Apple gjør S5-kretsen at HomePod Mini kan justere lyden du hører 180 ganger per sekund for å sikre optimal kvalitet.

Hvis du vil ha en mer omsluttende opplevelse og enda bedre lydkvalitet, kan du pare to HomePod Mini-høyttalere for synkronisert avspilling med stereolyd.

HomePod Mini har samme Apple U1-krets som iPhone 11- og 12-serien. I tillegg til å spille av musikk, podcaster og radio, kan HomePod-serien nå også brukes som interntelefon hvis du har flere enheter i hjemmet. Denne funksjonen fungerer også med iPhone, iPad og Apple Watch.

Her kan du overvåke prisen på og tilgjengeligheten til HomePod Mini

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]