Alt du trenger å vite om iPhone 15

Prisen, modellene og forbedringene – her er alt du trenger å vite om iPhone 15-telefonene i dag.

Nye iPhone 15. Foto: Apple.

iPhone 15 og iPhone 15 Plus

Den kanskje største nyheten med de rimeligere modellene iPhone 15 og iPhone 15 Plus er at de har Dynamic Island. Dette er en pilleformet utsparing i skjermen som tidligere var eksklusiv for iPhone 14 Pro-modellene.

Begge modellene har en ny og forbedret Super Retina-skjerm som tåler opptil 2 000 nits i direkte sollys, noe som er dobbelt så høyt som iPhone 14-modellene klarer. I tillegg kan du se på videoer i Dolby Vision med opptil 1 600 nits.

Utover Dynamic Island og skjermen, er den største nyheten den oppgraderte hovedkameraet på 48 megapiksler. Dette er en stor oppgradering fra den lavoppløste 12-megapikselkameraet som iPhone 14 bruker. I tillegg til hovedkameraet er det et portrettkamera på 12 megapiksler og et selfiekamera på forsiden.

Bruker fjorårets A16 Bionic fra iPhone 14-serien

Under skjermen sitter en Apple A16 Bionic-brikke. Den er identisk med brikken som iPhone 14 Pro bruker, så hvis du hadde håpet på et betydelig ytelseshopp, kan du bli skuffet. Vil du ha det beste Apple har å tilby i en systembrikke, må du skaffe deg iPhone 15 Pro eller 15 Pro Max med A17 Bionic isteden.

Akkurat som Watch Series 9, bruker iPhone 15-telefonene ny og forbedret Ultra-Wideband. Dette betyr at du kan finne de mistede tingene dine mye enklere, da den andre generasjonens UWB-teknologi fungerer over lengre avstander.

Du kan få iPhone 15 og 15 Plus med 128 GB, 256 GB og 1 TB lagringsplass.

Dette er prisen for iPhone 15 og 15 Plus

 • iPhone 15 koster fra omtrent 11 990 kroner
 • iPhone 15 Plus koster fra omtrent 13 490 kroner.

Viktig å vite om iPhone 15 og iPhone 15 Plus

 • Skjermstørrelse: 6,1 tommer og 6,7 tommer
 • Systembrikke: Apple A16 Bionic
 • Lagringsplass: 128 GB, 256 GB, 512 GB
 • Bakre kameraer: Hovedkamera på 48 megapiksler, ultrabredvinkel på 12 megapiksler, telekamera på 12 megapiksler (2x)
 • Selfiekamera: 12 megapiksler
 • Trådløse tilkoblinger: WiFi 6E, andre generasjons Ultra-Wideband, Bluetooth 5.3, GPS
 • Port: USB-C
 • Operativsystem: iOS 17.
Nye iPhone 15 Pro. Foto: Apple.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

Med iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max får du det nyeste og beste Apple har å tilby i den nye serien. Disse modellene har den kraftigste maskinvaren, men også en virkelig høy prislapp som reflekterer alle nyhetene du får både innvendig og utvendig.

Begge mobiltelefonene bruker en Super Retina XDR-skjerm med ProMotion og støtte for både Always-on-funksjonen og den nye StandBy-modusen som introduseres med iOS 17. De har også samme høye lysstyrke som de rimeligere søstermodellene med opptil 2 000 nits.

Rundt skjermen sitter en helt ny ramme av en slitesterk titanlegering, et steg opp fra aluminiumsrammen som tidligere iPhone-modeller bruker. På innsiden finner vi en ny og kraftig A17 Pro-brikke som Apple hevder er den raskeste i noen mobiltelefon på markedet. Kraftig nok til å konkurrere med høytytende prosessorer for spill-PCer og med støtte for maskinvareakselerert strålesporing (raytracing).

iPhone 15 Pro & Pro Max har et helt nytt kamerasystem

I tillegg til den samme hovedkameraet på 48 megapiksler som iPhone 15 og 15 Plus bruker, har Pro-modellene flere andre nyheter på kamerafronten.

Blant annet større kamerasensorer som samler inn mer lys fra optikken, rask veksling mellom tre forskjellige brennvidder (24, 28 og 35mm) med hovedkameraet og opptil 5x optisk zoom (120mm). De nye kameraene skal gi flere detaljer og mindre støy under dårlige lysforhold og bruke AI for å lage HEIF-bilder i full oppløsning.

Lightning-porten som har vært med siden iPhone 5 er erstattet med USB-C som støtter overføringshastigheter opptil 10 Gbps.

Mobiltelefonene lades via USB-C-porten eller med MagSafe. Begge modellene støtter Qi2. For trådløse tilkoblinger støttes 5G, WiFi 6E, Bluetooth og GPS.

Du kan få iPhone 15 Pro og 15 Pro Max med 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB lagringsplass.

iPhone 15 Pro-modellene har en ny hurtigknapp

Begge Pro-modellene har fått en ny hurtigknapp som kan programmeres til å utføre en rekke forskjellige funksjoner.

Blant annet kan den brukes til å aktivere kameraet og lommelykten, starte opptak av en talememo og aktivere fokusmodus. Den kan også aktivere forskjellige hjelpemidler, forstørrelsesglasset og snarveier.

Standardinnstillingen er at hurtigknappen veksler mellom ringetone og lyd av. Hvis du endrer til noe annet, finner du samme funksjonalitet via Kontrollsenteret og fokusfilteret.

Dette er prisen for iPhone 15 Pro og 15 Pro Max

 • iPhone 15 Pro koster fra omtrent 14 990 kroner
 • iPhone 15 Pro Max koster fra omtrent 17 990 kroner.

Viktig å vite om iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

 • Skjermstørrelse: 6,1 tommer og 6,7 tommer
 • Systembrikke: Apple A17 Pro
 • Lagringsplass: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1TB
 • Bakre kameraer: Hovedkamera på 48 megapiksler, ultrabredvinkel på 12 megapiksler, telekamera på 12 megapiksler (2x), portrettkamera på 12 megapiksler (5x, kun iPhone 15 Pro Max)
 • Selfiekamera: 12 megapiksler
 • Trådløse tilkoblinger: WiFi 6E, andre generasjons Ultra-Wideband, Bluetooth 5.3, GPS
 • Port: USB-C
 • Operativsystem: iOS 17.
Dynamic Island kan være tilgjengelig i alle telefonene i iPhone 15-serien. Foto: Apple

Mer om iPhone 15-serien som du må vite om.

iPhone 15 Pro & Pro Max har 8 GB RAM

Apple snakker sjelden om hvor mye internminne deres telefoner har, og aldri under sine lanseringseventer.

Men da verktøyet Xcode ble oppdatert med støtte for de nye telefonene i iPhone 15-serien, ble det avslørt at Pro-modellene har ekstra mye RAM. Hele 8 GB sammenlignet med 6 GB i fjorårets modeller.

Akkurat hvilke RAM-moduler som brukes vet vi ikke akkurat nå, men så snart telefonene er tilgjengelige, vil de bli åpnet og innholdet avslørt i sin helhet.

Støtte for strålesporing med iPhone 15 Pro og 15 Pro Max

En stor nyhet for alle spillentusiaster er at de dyrere modellene støtter såkalt strålesporing, eller "ray tracing" som det heter på engelsk.

Strålesporing er en teknikk for å på en naturlig måte simulere hvordan lys brukes i spill. Målet er å med avanserte beregninger få lyskilder til å skape en så realistisk belysning som mulig med livaktige skygger.

Teknikken er svært krevende for maskinvaren, og det kreves en kraftig grafikkbrikke for å håndtere beregningene som er nødvendige.

Dataspill kommer til iPhone og iOS

Apple satser stort på gaming med introduksjonen av AAA-titler for PC som støttes av iOS.

Blant annet vil tunge spill som Resident Evil Village, Resident Evil 4 og Death Stranding fungere på din nye mobiltelefon senere i 2023.

Og også Assassin's Creed Mirage lanseres til iPhone. Denne spiltittelen kommer imidlertid først i første halvdel av 2024.

Alle iPhone 15-modellene er IP68-klassifisert

Med iPhone 15 beholder Apple samme kapslingsklasse som med fjorårets modeller. Det betyr at alle telefonene er IP68-klassifisert.

Du får full tetting mot små partikler, som støv og pollen, og du kan senke telefonen i vann ned til 1 meters dybde i maksimalt 30 minutter uten at den skal bli skadet.

I praksis bør du imidlertid aldri la din iPhone være i kontakt med vann, selv for korte perioder. Unngå å bruke den i regn og tørk av telefonen umiddelbart når den blir våt.

Apple lanserer en adapter fra USB-C til Lightning

Siden alle telefonene i iPhone 15-serien bruker USB-C, blir det litt problematisk å bruke Lightning-tilbehøret som mange allerede har hjemme – med mindre du bruker Apples nye adapter fra USB-C til Lightning, selvfølgelig.

Adapteren koster 399 kroner hos Apple og fungerer for lading av batteriet, dataoverføring mellom to enheter, og for lydtilkobling med hodetelefoner.

Du kan også kjøpe en ny Thunderbolt 4 Pro-kabel som fungerer optimalt med adapteren og iPhone 15-serien, men den vil koste deg litt mer. Apple tar 949 kroner for kabelen via sin nettside.

Batteritiden øker ikke med iPhone 15-serien

Hvis du hadde håpet at din nye iPhone 15 skulle ha lengre batteritid enn fjorårets modeller, har vi dårlige nyheter. Den har nemlig ikke blitt forbedret i det hele tatt.

Ifølge Apple kan du forvente samme batteritid som med iPhone 14-serien, selv om de nye modellene har nyere og mer energieffektiv maskinvare.

Grunnen er at den nye teknologien balanseres slik at du får mange nyheter uten at det påvirker batteritiden, som fortsatt skal vare minst en hel dag.

Her er hva du kan forvente ifølge Apple:

 • iPhone 15: opptil 20 timer
 • iPhone 15 Plus: opptil 26 timer
 • iPhone 15 Pro: opptil 23 timer
 • iPhone 15 Pro Max: opptil 29 timer.

Tidligere rykter og opplysninger om iPhone 15

Her nedenfor finner du alle de tidligere opplysningene som eksisterte om iPhone 15-serien før mobiltelefonene ble lansert.

Siste nytt om iPhone 15

Her finner du alle de siste nyhetene og ryktene om de kommende mobiltelefonene.

Opptil 2 TB lagringsplass i iPhone 15 Pro og Pro Max

6 august 2023

Apples nye mobiltelefoner kan få betydelig mer lagringsplass. Ifølge flere kilder vil flaggskipmodellene iPhone 15 Pro og 15 Pro Max øke den minste mengden fra 128 GB til 256 GB, og den høyeste valgfrie mengden vil dobles til hele 2 TB.

Siste gang Apple økte lagringsplassen var med iPhone 13-serien da 1 TB ble introdusert. Årsaken den gangen var introduksjonen av videoformatet ProRes, som krever enorme mengder ledig plass for opptak i høyoppløst 4K-format. Hele 6 GB per minutt med opptak i video.

Det er mulig å ta opp i ProRes-formatet med en iPhone som bare har 128 GB lagringsplass, men da reduseres oppløsningen til maksimalt 1080p. En måte å omgå begrensningen og gi fullverdig ProRes til alle, er rett og slett å øke lagringsplassen. Og med det også prislappen.

Kilde: Neowin

Apple kan presentere de nye mobiltelefonene sine den 12. eller 13. september

6 august 2023

Nye opplysninger tyder på at Apple kan presentere de nye mobiltelefonene sine den 12. eller 13. september. Dette sier analytikeren Mark Gurman i nyhetsbrevet sitt, Power On.

Samtidig vet vi at flere amerikanske mobiloperatører har hindret ansatte i å ta fri den 13. september. Årsaken er "en stor lansering av en smarttelefon".

Apple har ikke bekreftet noen opplysninger. Normalt sendes invitasjoner til utvalgte journalister og medier omtrent en uke før arrangementet.

Kilde: Macrumors

Ny lekkasje bekrefter fire iPhone 15-modeller

23 juni 2023

Det er ikke noen stor overraskelse at de fire nye modellene som vil bli lansert i september eller oktober vil være iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Gang på gang har vi sett disse produktnavnene i ulike lekkasjer og sammenhenger, og nå blir de ytterligere bekreftet av Apple-eksperten Mark Gurman.

Mark Gurman fremhever ikke bare de kommende mobiltelefonene, men også to varianter av Watch Series 9, Watch Ultra 2, flere nye Macbook Pro-modeller med M3-brikken, tre nye iMac-modeller og to Macbook Air-modeller.

Kilde: Techradar

Mye større batterier i iPhone 15-telefonene

5 juni 2023

Når iPhone 15-serien lanseres, kan den ha opptil 18 prosent mer batterikapasitet. En bruker på det kinesiske forumet Weibo sier at Foxconn-kilder har avslørt den nøyaktige kapasiteten, og det dreier seg om betydelige forbedringer. Her er den påståtte batterikapasiteten i Apples fire kommende mobiltelefoner:

 • iPhone 15: 3 877mAh (+18 prosent)
 • iPhone 15 Plus: 4 912mAh (+13,6 prosent)
 • iPhone 15 Pro: 3 650mAh (+14,1 prosent)
 • iPhone 15 Pro Max: 4 852mAh (+10,9 prosent)

Hvis dette stemmer, kan vi forhåpentligvis se frem til betydelig lengre batteritider. Spesielt med iPhone 14, som har den prosentvis største endringen. Men! Det er ikke helt sikkert, for Apple kan bruke mer strømkrevende komponenter som kan spise opp forbedringen.

Kilde: Techspot

Raskere trådløs lading

26 mai 2023

Hvis du bruker en tredjepartslader for å lade den nye iPhone-en trådløst, har du kanskje lagt merke til at det går ganske tregt. Opptil 7,5 watt støttes hvis du ikke bruker Apples eget MagSafe-lader.

Med iPhone 15-serien kan denne hastigheten dobles til 15 watt, ifølge nye opplysninger om de kommende mobiltelefonene. Grunnen er at telefonene vil støtte Qi2-standarden, som bygger på Apples MagSafe-teknologi.

Med Qi2 trenger ikke laderne å bruke Apples MagSafe-komponenter eller være en del av "Made for iPhone"-programmet. De fungerer likevel og tilsynelatende mye raskere. Men du kan ikke forvente deg ladehastigheter som du får med en kabel.

Kilde: Macrumors

Bare iPhone 15 Pro Max får en periskopkamera

16 mai 2023

Vi tror at iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max for 2024 kan få en helt ny periskopkamera, men det ser også ut til at iPhone 15 Pro Max vil få det samme. Det er ikke klart om iPhone 16-modellene vil få en oppgradert variant eller om det er nøyaktig det samme.

Fordelen med et periskopkamera er at det gir en større zoomområde enn en vanlig optisk linse. Årsaken til dette er speil som gjør at lyset reflekteres i ulike vinkler avhengig av hvordan kameraets sensor er plassert inne i kamerahuset.

Periskopkamera er ikke noe nytt på mobilmarkedet. Det er allerede flere modeller som bruker teknologien, inkludert Samsung Galaxy S23 Ultra og S22 Ultra, Google Pixel 7 Pro og Oppo Find X6 Pro.

Kilde: AppleInsider

Skjermsproduksjonen starter tidligere

18 mai 2023

Da iPhone 14-serien ble lansert i fjor, ble ikke bare forbedringene i mobiltelefonene omtalt. Også problemene med å faktisk få tak i eksemplarer av de mer populære modellene ble nyhetsverdig på grunn av produksjonens utfordringer med komponentmangel. Særlig rundt skjermene.

For å redusere risikoen har Apple bestemt seg for å starte produksjonen av skjermene til iPhone 15-serien ekstra tidlig. Målet er å maksimere tilgjengeligheten og sikre at produksjonen ikke blir avbrutt på grunn av forsyningsproblemer.

Andre nyheter er at i det minste iPhone 15 Pro-modellen kan få en helt ny design med et rundere utseende. Alt for å skille modellen fra den billigere og enklere søskenmodellen iPhone 15.

Kilde: iMore

Mindre kanter rundt skjermen for iPhone 15 Pro Max

9 mai 2023

YouTube-kanalen Unbox Therapy har sluppet en ny video som angivelig viser en såkalt mockup av kommende iPhone 15 Pro Max.

Videoen antyder at mobiltelefonen vil få betydelig tynnere kanter rundt skjermen sammenlignet med den eksisterende iPhone 14 Pro Max. Hvis Apple beholder de fysiske målene på rammen, betyr det at skjermarealet øker betydelig.

Andre detaljer som ble lagt merke til i videoen er at den lille bryteren som vanligvis er plassert på venstre side, er erstattet av en actionknapp, og volumknappene er erstattet med én stor knapp.

Kilde: Unbox Therapy

EU advarer Apple om begrensninger for USB-C

8 mai 2023

Det ryktes at Apple planlegger å begrense både dataoverføringshastighet og ladehastighet med USB-C-kabler som ikke er deres egne, sertifiserte varianter.

Denne opplysningen er fanget opp av politikere på EU-nivå, og nå blir Apple advart om at eventuell manipulasjon av kabler ikke vil bli akseptert.

Ifølge nettstedet Die Zeit har EU-kommissær Thierry Breton sendt et brev til Apple om at veiledende retningslinjer for den nye USB-C-lovgivningen er på vei i tredje kvartal i år. Retningslinjer som angivelig kan spesifisere at alle USB-C-kabler må fungere likt, noe som vil gjøre det vanskelig for Apple å fortsette MFi-programmet som selskapet har for sine Lightning-kabler.

Om Apple faktisk har planlagt å begrense bruken av USB-C med tredjepartskabler som ikke er Apple-sertifiserte, gjenstår å se.

Kilde: iMore

Leverandør bekrefter: ingen solid-state-knapper for iPhone 15-serien

8 mai 2023

Apple-leverandøren Cirrus Logic kunngjør at en tidligere diskutert ny produkt som skulle lanseres om høsten, ikke lenger er aktuelt.

Produktet spekuleres å være vibrasjonskomponenter som Apple trengte for solid state-knappene til iPhone 15-serien.

Etter tidligere opplysninger i april om at Apple droppet planene om solid state-knapper, bekrefter Cirrus Logic i stor grad at vi vil ha fysiske knapper også med iPhone 15-serien.

Analytikere spår at Apple vil vente med å bytte knapper til lanseringen av iPhone 16 Pro i 2024.

Kilde: Macrumors

Ingen solid-state-knapper for iPhone 15 Pro og Pro Max

12 april 2023

Allerede i oktober 2022 ble det avslørt at iPhone 15-serien kunne få såkalte "solid-state"-knapper i stedet for de klassiske, fysiske knappene.

I dag rapporterer flere nyhetssider at dette kanskje ikke blir tilfellet. Årsaken er at analytiker og Apple-kjenner Ming-Chi Kuo sier at Apple kan bli tvunget til å bruke fysiske knapper på grunn av uløste feil.

Dette skal handle om tekniske problemer knyttet til de elektriske knappene som gjør det umulig for Apple å holde tidsplanen for masseproduksjon av iPhone 15 og iPhone 15 Pro Max. Problemer som gjør at Apple må gå tilbake til fysiske knapper for å ikke gå glipp av lanseringen senere i høst.

Ming-Chi Kuo sier at iPhone 15 Pro-modellene for øyeblikket er i en såkalt utviklingsfase, forkortet som "EVT". Dette er en av de siste fasene før endringer ikke lenger kan gjøres, så tiden er knapp for å få alt riktig.

Kilde: Neowin

iPhone 15 Pro kan bli merkbart dyrere

17 mars 2023

Da Apple lanserte iPhone 14-serien, passet de på å heve prisene betydelig sammenlignet med da mobiltelefonene i iPhone 13-serien ble lansert. Når iPhone 15-serien kommer senere høsten 2023, ser det ut til at vi får en enda større økning - kanskje bare på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Årsaken er flere teknologiske forbedringer, inkludert en ny systembrikke, en periskoplins, et chassis laget av en titanlegering og nye såkalte faststoffknapper i stedet for fysiske knapper. Det vil også være mer RAM-minne, noe som øker kostnadene.

Opplysningene kommer fra analytikeren Jeff Pu, og som alltid er det viktig å ta all forhåndsinformasjon med en klype salt.

Kilde: TechRadar

Forbedret skjermkrets som bruker mindre strøm

23 februar 2023

Med iPhone 15-serien forventes alle fire modellene å bruke samme skjerm som dagens iPhone 14 Pro og 14 Pro Max har. Bare det er en betydelig oppgradering for de to billigere mobiltelefonene, men det ser ikke ut til å stoppe der.

Ifølge nye opplysninger kan alle fire modellene få en ny skjermstyringsbrikke som er basert på en forbedret produksjonsprosess, fra 40 nm ned til 28 nm. Forskjellen betyr at strømforbruket reduseres, noe som gir økt batterilevetid.

Kilde: Macrumors

Endelig WiFi 6E til iPhone-serien

26 januar 2023

Apple bruker allerede WiFi 6E i mange av sine nyere produkter, inkludert MacBook Pro-serien, Mac mini og iPad Pro. Imidlertid bruker de tidligere iPhone-modellene den eldre WiFi-standarden kalt WiFi 6. Men med iPhone 15 kan det være en endring på vei.

Ifølge analytikerne Blayne Curtis og Tom O'Malley jobber Apple med å introdusere WiFi 6E i sine kommende mobiltelefoner. Hvis deres opplysninger stemmer, kan du forvente høyere hastigheter med færre forstyrrelser med din neste iPhone.

Det er også verdt å merke seg at hoppet mellom WiFi 6 og WiFi 6E selv om det er merkbart i visse situasjoner, er den virkelige forbedringen ventet med overgangen til WiFi 7, som fortsatt er under utvikling.

Kilde: Appleinsider

Høyoppløst kamera også til iPhone 15 og iPhone 15 Plus

3 januar 2023

Hvis du vil ha det nye forbedrede 48-megapikselkameraet allerede nå, må du kjøpe en iPhone 14 Pro eller 14 Pro Max. Når iPhone 15-serien blir lansert, forventes dette kameraet å være tilgjengelig i alle fire modellene.

Det er et 48-megapiksel vidvinkelkamera som trolig er identisk med det som allerede er tilgjengelig. Et kamera som derimot ikke finnes på noen iPhone i dag, er et såkalt periskopkamera, men et slikt kan være på vei til iPhone 15 Pro og 15 Pro Ultra eller Pro Max.

Det er et kamera med 12 megapiksler som bruker speil for å øke den optiske zoomen uten at kameraet stikker ut fra baksiden av mobiltelefonen. Den nye kameraet forventes å kunne klare opptil 6x zoom ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo. Han sier imidlertid at Apple sannsynligvis vil begrense kameraet til bare 3x til slutt.

Kilde: 9to5mac

Titanlegering og 8 GB RAM

3 januar 2023

Dagens mobiltelefoner fra Apple bruker en ramme av sterkt aluminium. Med de nye generasjonsmodellene kan rammene oppgraderes til en titanlegering i stedet. I hvert fall på de to dyreste modellene, iPhone 15 Pro og 15 Ultra eller 15 Pro Max.

Det er også indikasjoner på at RAM-minnet øker for alle modellene. Mens iPhone 14-serien "bare" har 6 GB, kan iPhone 15-serien få 8 GB RAM i stedet.

Det er uklart hvordan titanlegeringen vil påvirke holdbarheten. Vi vet at for eksempel Apple Watch Ultra oppfyller kravene for MIL-STD-810H, spørsmålet er om Apple nærmer seg det samme med iPhone-serien nå?

Kilde: Appleinsider

Tidligere rykter fra 2022

Senket pris på grunnmodellene i iPhone 15-serien

31 desember 2022

Nettsiden 9to5mac rapporterer at Apple vurderer å senke prisen på minst to av de kommende mobiltelefonene.

Årsaken er at iPhone 14 og iPhone 14 Plus ikke har solgt så bra som selskapet hadde forventet. Spesielt iPhone 14 Plus har sett betydelig mindre interesse enn antatt.

Mulige prisendringer inkluderer at iPhone 15 vil koste like mye som iPhone 13 mini gjorde, og iPhone 15 Plus får samme pris som iPhone 14.

Kilde: Macworld

Lengre batterilevetid med nye Apple A17 Bionic

29 desember 2022

Med iPhone 15-serien introduseres en ny systembrikke kalt A17 Bionic. Den etterfølger dagens A16 Bionic med en rekke store forbedringer.

Blant annet forventes A17 Bionic å bli produsert med 3-nanometersteknologi i stedet for 5-nanometer som A16 Bionic. Forskjellen er at systembrikken kan gjøres betydelig raskere uten at energiforbruket øker.

TSMC har allerede avslørt at deres nye produksjonsprosess gjør at brikkene trekker opptil 35 prosent mindre strøm enn tidligere.

Denne nyheten betyr at iPhone 15-modellene som bruker A17 Bionic kan ha betydelig lengre batterilevetid enn sine forgjengere. Spørsmålet er nå hvordan Apple har tenkt å utnytte forbedringene, og om selskapet vil redusere batterikapasiteten i stedet for å matche batteritidene til iPhone 14-telefonene.

Kilde: 9to5mac

5G-modem fra Qualcomm i iPhone 15

21 desember 2022

Vi vet at Apple ønsker å produsere sine egne 5G-modemer, men så langt har vi ikke sett resultatene av dette arbeidet. I stedet er det Qualcomm som leverer radiomodemene når iPhone 15-telefonene lanseres.

Sannsynligvis dreier det seg om Snapdragon X70, et radiomodem med 5G-støtte som ble introdusert i februar 2022 og som støtter hastigheter opptil 10 Gbps i mobilnettverkene.

Snapdragon X70 har lavere forsinkelse (lavere ventetid), er opptil 60 prosent mer energieffektiv enn X65 og vil dra nytte av AI-teknologi.

Kilde: DigiTimes

Elektroniske sensorer i stedet for sideknapper

28 oktober 2022

En spennende nyhet er at i hvert fall de litt dyrere modellene kan få elektroniske sensorer i stedet for fysiske sideknapper.

Det er analytikeren og Apple-kjenneren Ming-Chi Kuo som sier at Apple ønsker å fjerne knappene helt fra iPhone-serien. Målet er å gjøre mobiltelefonene mer motstandsdyktige mot fuktighet og samtidig redusere antall bevegelige deler som kan gå i stykker.

Kilde: Ming-Chi Kuo på Twitter

Rykte: EarPods med USB-C slippes sammen med iPhone 15

Når iPhone 15-serien slippes, forventes minst to av modellene å få USB-C i stedet for Lightning. Dette betyr at Apple må endre mange av tilbehørene sine som i dag bruker Lightning-kontakten.

Et slikt tilbehør er EarPods-hodetelefonene som i dag kan kjøpes med Lightning- og 3,5 mm-kontakt. Ifølge rapporter har Apple startet masseproduksjonen av en ny variant som har USB-C-kontakt.

Vi vet ikke akkurat nå om EarPods med USB-C har noen andre forbedringer. Det er derfor uklart om de gir bedre lydkvalitet eller har bedre passform med en ny design.

Hvis du allerede har EarPods med Lightning- eller 3,5 mm-kontakt, trenger du ikke å kjøpe nye øretelefoner. Du kan enkelt bruke en billig adapter som gjør at Lightning- eller 3,5 mm-kontakten fungerer med USB-C. En adapter koster omtrent 50 kroner.

Du finner alle hodetelefonene fra Apple her - både trådløse og med ledning.

Spørsmål og svar om iPhone 15

Sannsynligvis om høsten, som med tidligere iPhone-lanseringer fra Apple. Den mest sannsynlige tiden er tidlig i september, med lanseringen to uker senere.

Det er sannsynlig at prisen vil være omtrent den samme som iPhone 14 kostet da den ble lansert i 2022. Altså fra 12 000 kroner.

Det er kjent at Apple vil lansere fire modeller: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max eller 15 Ultra.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 17. august 2023

Oppdatert: 17. august 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.