8 smarte ting som gjør hjemmekontoret bedre

Det trenger ikke være hverken vanskelig eller dyrt å gjøre kontoret litt triveligere

Tekst:
Daniel Haaf

Jobber du hjemmefra og synes at hjemmekontoret ditt er litt lite inspirerende? Det er viktig å ha et hyggelig og praktisk arbeidsmiljø for å holde kreativiteten på topp. Derfor har vi laget en liste med åtte smarte ting som gjør hjemmekontoret bedre.

Lag et koseligere miljø med smarte lamper som kan endre farge. Foto: Philips

1. Bedre belysning med smarte lamper

Lys opp tilværelsen med smarte lamper som du kan styre med mobiltelefonen,via bevegelsesdetektor eller direkte fra datamaskinen. Med lamper som kan endre farge og temperatur, er det lettere å skape en hyggelig atmosfære i rommet. Det betyr også at øynene anstrenges mindre hvis du sitter lenge foran datamaskinen.

Her finner du alle smarte lamper hos Prisjakt.

2. Superraskt internett med moderne nettverksruter

Ikke la et dårlig internett påvirke kreativiteten din når du arbeider hjemmefra. Med en moderne nettverksruter får du en mer stabil internettilgang med høy hastighet i alle rom i hjemmet. Legg til en eller flere satellitter for å sikre lengre rekkevidde hvis du har et stort hjem. Hvis du velger en modell med wifi 6, får du høyere hastighet og et fremtidssikkert hjemmenettverk.

Her finner du alle nettverksrutere hos Prisjakt.

Tips: Hvordan velge riktig nettverksruter til hjemmet

Hvis du har en eldre ruter hjemme, kan det være lurt å oppgradere med en nyere og bedre modell. En moderne ruter med wifi 6 gir høyere hastighet og bedre stabilitet på hjemmenettverket. Og det er ikke så vanskelig å velge den rette.

I vår artikkel Den beste trådløse ruteren – slik velger du riktig hjelper vi deg med å finne den modellen som passer best for deg.

Høyttalere med god lyd er fint på hjemmekontoret. Foto: ivan, Adobe Stock

3. Trådløst tastatur og datamaskinmus til alle enheter

Tastaturer som støtter rask veksling mellom ulike enheter gjør det enklere å bytte mellom arbeids-pc, spilldatamaskin og nettbrett. Du trenger ikke å krype under skrivebordet for å bytte USB-ledninger, og uten ledninger får du også et hyggeligere arbeidsmiljø. Et tips er å velge en modell som fungerer med både Windows og Mac, særlig hvis du bruker begge deler omtrent like ofte. Velg også gjerne en datamus som også kan brukes til begge deler. Det gjør alt mye enklere.

Her finner du alle trådløse tastaturer og datamus hos Prisjakt.

4. Gode høyttalere til datamaskin

Med et gode høyttalere til datamaskinen, blir fantastisk mye bedre. Det finnes utmerkede høyttalere både med og uten ledning. Et tips er å velge en modell som også fungerer med mobiltelefonen eller nettbrettet ditt, slik at du raskt kan bytte mellom flere enheter. Hvis du ikke har plass til høyttalere, kan et par hodetelefoner være et smart valg.

Her finner du alle datamaskinhøyttalere hos Prisjakt.

5. Sitt bedre med en spillstol

Med et skikkelig kontor- eller spillstol sitter du mye bedre ved skrivebordet. Når stolen er beregnet til mange timers sitting hver dag, er det lettere å få en god kroppsholdning. Den gir kroppen avlastning, og du unngår problemer med rygg, skuldre og nakke. En god stol har en ordentlig støtte for ryggen og nakken og har stabile armlener som avlaster armene. Det kan også være lurt å velge et bord som kan justeres i høyden, slik at du kan stå litt hvis det trengs.

Her finner du alle gamingstoler hos Prisjakt.

En smartskjerm viser favorittbildene dine, spiller av videoer og viser været. Foto: Jacky, Adobe Stock

6. Stemmekontroll med smartskjerm

En smartskjerm på skrivebordet er både stilig og praktisk. Du kan vise bilder fra mobiltelefonen, kontrollere ting i hjemmet med stemmekontroll og se hvordan været blir. Eller hvorfor ikke se videoer, sette tidsur for matlaging og se hva som er neste post i kalenderen. Smartskjermer er et utmerket supplement enten du vil ha den på skrivebordet, på kjøkkenet, på TV-benken eller på nattbordet.

To populære smartskjermer er Google Nest Hub og Lenovo Smart Display.

7. USB-hub til alle enheter og tilbehør

Hvis du har en moderne bærbar pc, vet du hvor få porter den har til forskjellig tilbehør. I mange tilfeller mangler det standard USB-porter, Ethernet-port til nettverkskabel og minnekortleser. Med en god USB-hub får du alle de portene du trenger, enten du jobber hjemmefra eller underveis. Men pass på at du velger en modell som oppfyller behovene dine og har riktig tilkobling for datamaskinen din. Hvis du trenger flere USB-enheter til flere pc-er, kan du vurdere en USB-bryter i stedet.

Her finner du alle USB-huber hos Prisjakt.

8. Jobb smartere med et bord som kan heves og senkes

Med et bord som kan heves og senkes er det lettere å finne en god arbeidsstilling. Du får bedre kroppsholdning og redusere belastningen på rygg og skuldre. Hvis du ikke har prøvd å jobbe stående, er det på høy tid – og det trenger heller ikke å koste skjorta. Du kan velge et elektrisk, høydejusterbart bord, eller gå for et manuelt hvis du vil spare litt penger.

Her finner du alle bord som kan heves og senkes hos Prisjakt.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected].