6 raske fakta om vinterdekk

Visste du at norske forbrukere i gjennomsnitt betaler 1600 kroner per dekk, at Nokian er det mest populære dekkmerket og at interessen for å kjøpe synker kraftig allerede i november? Her får du mer interessant statistikk om forbrukernes kjøpsvaner på vinterdekk.

1. Mest populære vinterdekk på Prisjakt

Det mest populære dekkmerket i 2021 er Nokian ifølge våre brukere, men Continental har det mest populære dekket X-Ice North 4. Her er de fem mest populære dekkmodellene på Prisjakt i 2021.

 1. Continental Viking Contact 7 205/55 R 16 94T
 2. Nokian Hakkapeliitta R3 205/55 R 16 94R
 3. Nokian Hakkapeliitta 9 205/55 R 16 94T Piggdekk
 4. Nokian Hakkapeliitta 8 205/55 R 16 94T Piggdekk
 5. Michelin X-Ice North 4 185/65 R 15 92T Piggdekk

Av de 100 mest populære vinterdekkene er bare 41 piggdekk. Vi ser også at det ikke er særlig interesse for dekk som kan pigges selv - enten kjøper vi piggdekk eller piggfrie.

2. Når de fleste vil kjøpe vinterdekk

Interessen for å kjøpe vinterdekk er størst fra august til oktober. Etter det synker interessen kraftig frem til november og er virkelig lav til neste sesong. Dette viser vår tallene våre de siste tre årene, som også viser at den laveste interessen er i mai og juni.

3. Prisen faller på vinterdekk nesten hele året

Våre tall viser at prisene på vinterdekk har falt jevnt siden årsskiftet 2020/2021. I april kom den første store prisnedgangen, som ble fulgt av to pristopper i mai og september. I løpet av juni, juli og august økte 33 prosent av alle besøkte vinterdekk i pris, men svært få økte med mer enn ti prosent.

4. Mest populære dekkmerke

Det finske dekkmerket Nokian er det desidert mest populære blant norske bilførere. Merket har fått langt flere besøk på Prisjakt enn noen annen dekkprodusent. Her er de fem mest populære merkene i 2021.

 1. Nokian
 2. Continental (-41 %)
 3. Michelin (-84 %)
 4. Goodyear (-89 %)
 5. Pirelli (-92 % )

Nokian er ikke bare det mest populære dekkmerket, men har også flest dekk på vår toppliste. Av de 100 mest populære dekkmodellene står Nokian for 57 av dem. På andreplass kommer Continental med 25 dekk og Goodyear har en tredjeplass med bare fire dekkmodeller på listen.

5. Mest vanlige priser på vinterdekk

Når norske forbrukere ser etter vinterdekk, er gjennomsnittsprisen rundt 1600 kroner per dekk. Den viser våre statiske priser over gjennomsnittet for de mest populære dekkmodellene. Og det tallet har økt hvert år med rundt hundre kroner fra 2018.

6. Beste vinterdekk 2021

NAF har testet vinterdekk for den glatte sesongen 2021 og velger dekk fra Nokian, Goodyear og Michelin som testvinnere. Her er de tre beste dekkene, både med og uten pigger, i følge testen til NAF. 

Piggdekk:

 1. Goodyear UltraGrip Arctic 2
 2. Michelin X-Ice North 4
 3. Nokian Hakkapeliitta 10

Piggfrie:

 1. Continental VikingContact 7
 2. Goodyear Ultra Grip 2
 3. Pirelli IceZero FR

Nokian Hakkapeliitta 10 kom på markedet sent i år og er ikke blant de mest populære dekkene på PriceSpy i dag. Vi finner først det første dekket i serien på 83. plass, mens det første dekket i Goodyear UltraGrip Arctic 2 -serien knapt passer på vår topp 700 -liste.

Det tredje beste dekket, Michelin X-Ice North 4, er ifølge Aftonbladets test imidlertid veldig populært på PriceSpy med en sjetteplass.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 13. oktober 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Foto: Helivideo, Adobe Stock

Nu vill vi åka skidor – allra mest på längden

Ser du fram emot längdåkningssäsongen? Vi har pratat med tidigare elitåkaren och vasaloppscoachen Mattias Svahn som hjälper dig med köp- och träningsråd innan du ställer dig i spåren.

Läs vår intervju med Mattias här.

Foto: Pixel-Shot, Adobe Stock

Så väljer du rätt bilbarnstol – vår expert hjälper dig

Se till att barnen åker säkert i vinter med rätt bilbarnstol. Experten Sandra hjälper dig välja rätt modell för alla åldrar, från de allra minsta i babyskydd till de större barnen och bälteskuddar.

Se alla topplistor och recensioner här.