Eksperten tipser: 4 gjødseltyper du må vite om

Få en tett og grønn gressmatte året rundt med riktig gressgjødsel! Ekspert innen gjødsel Patrik Hedin lister fire gjødseltyper som gir fantastiske resultater.

Gjødsel til plenen er viktigere enn du kanskje tror. Hvis du begynner å gjødsle i tre av fire årstider, vil du merke resultatet på plenen. Med den riktige gjødselen kan du enkelt få bort mose og holde den tett og grønn i alle sesonger. Det trenger ikke koste skjorta å få en tett og grønn gressmatte.

Her er listen til gjødseleksperten Patrik Hedin

Nummer 1 er gjødsel for våren, 2 og 3 brukes om sommeren og 4 brukes rett før vinteren.

1. Xeed Vårgödsel Energy Fe 10kg

Gå til produktsiden

Fordeler: En plen som trives

Ulemper: Ingen!

Når våren nærmer seg, er det på tide å forberede plenen din for sommeren, og hvorfor ikke gjøre det med den beste gjødsel på markedet, Xeed Spring Fertiliser Energy, altså hvis du spør meg.

Xeed Energy Fe er en gjødsel du vil merke resultater til. Jeg bruker den hver vår for å kickstarte plenen for den kommende sesongen.

Nitrogenet i denne gjødselen får gresset til å vokse og trives, og hvis du har mye mose i plenen din, er dette et godt alternativ ettersom gjødselen inneholder mye jern. Jernet hindrer mose i å trives og holder plenen grønn og vakker.

Xeed Energy Fe er den ultimate gjødselen når du vil ha raske resultater.

2. Xeed Longdrive sommergjødsel 10 kg

Gå til produktsiden

Fordeler: Eksklusivt produkt

Ulemper: Prisen

Når sommeren kommer, er Xeed Longdrive sommergjødsel den ultimate gjødsel!

Dette er en av de hotteste gjødslene på markedet, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Balansen mellom de forskjellige næringsstoffene betyr at plenen vil elske den.

Du bruker denne gjødselen mellom mai og september. Med små granulater som lett trekker ned jorden når du vanner eller det regner, er den også egnet for de som har en robotgressklipper.

En gjødsel som føles luksuriøs og som plenen din vil elske.

3. Algomin grønnere gressplen 16 kg

Fordeler: Grønn gressplen

Ulemper: Høyere pris, men mer innhold

Jeg prøvde Algomin Greener Lawn for noen år siden, da jeg ikke fikk tak i den gjødselen jeg egentlig ville ha. Jeg ble virkelig positivt overrasket og fikk den grønneste plenen noensinne den sommeren.

 Algomin Greener Lawn inneholder sjøkalk og alger som gir et ekstra tilskudd til nitrogenet og kaliumet i gjødselen. Dette er virkelig merkbart, med en riktig flott og sunn plen som resultat.

 Algomins gjødsel kan dessuten brukes i hele hagen, for plantene liker den også.

 Et topp alternativ for hele hagen!

4. Xeed Care Fe høstgjødsel 10kg

Gå til produktsiden

Fordeler: Gir det resultatet man ønsker

Ulemper: Prisen

Når høsten nærmer seg, er det ikke på tide å slutte å gjødsle, snarere tvert imot.

 

Xeed Care Fe hjelper deg med å skape en innbydende og grønn plen – selv om høsten. Denne gjødselen inneholder lite nitrogen, slik at du ikke stresser plenen din om vinteren. I stedet for har den et høyt nivå av kalium som styrker planten for vinteren, slik at du har større sjanse for å unngå vinterskader.

Jeg har brukt 3 kg/100 kvm om høsten de siste årene, og til våren har plenen min begynt å spire tidligere enn andre plener i nabolaget.

Xeeds høstgjødsel vil ikke skuffe.