iStock.com / GeorgeRudy

Fem steg til gode tilbud på Black Friday

Å lure noen som ikke har peiling er enkelt. Å lure noen som har peiling, er betydelig vanskeligere. Derfor presenterer vi fem smarte tips her for å gi deg full oversikt over Black Friday. Det gjør det lettere å finne de gode tilbudene og unngå de dårlige.

Sjekk prisen hos flere butikker

Mange butikker prøver å være greie og sammenligne priser for deg når de legger ut ting for salg. Men du har god grunn til å være skeptisk til butikkenes egne sammenligninger. Butikkene har så klart alt å vinne på å få forskjellen mellom ordinærpris og tilbudspris til å fremstå som så stor som mulig, ved å oppgi en ordinærpris som ingen egentlig tar.

Det første du bør gjøre for å kontrollere om et tilbud virkelig er så godt som det høres ut, er derfor å sammenligne andre butikkers priser på Prisjakt. Det gjør du enkelt og greit ved å finne produktet på Prisjakt.

Sjekk prishistorikken

Prisene på produkter varierer over tid, og mange butikker justerer prisene fortløpende. En vanlig metode for å få produkter til å se billigere ut er å først heve prisen, for så å senke den og sammenligne med den gamle.

Du avslører knepet ved hjelp av Prisjakts prishistorikk. Den avslører hva den laveste prisen hos noen butikk har vært tidligere, og du finner den på hver eneste produktside. Hvis du bruker datamaskin, klikker du på statistikk-fanen. Hvis du bruker nettleser på mobil eller mobilappen, trykker du på prisgrafen, som du finner øverst på produktsiden.

Opprett prisvarsel

En smart funksjon på Prisjakt som du kan dra nytte av på Black Friday er muligheten til å overvåke prisendringer. Ved å legge inn en overvåkning på et produkt, vil du få beskjed hver gang en butikk senker prisen. Du kan få beskjed via mail, sms, eller push-varsler på mobilen. Dermed trenger du ikke sitte klistret til dataskjermen for å holde styr på om noen av produktene du er interessert i kommer på salg. 

Du overvåker ved å klikke på knappen “opprett varsel” som finnes på alle produktsider.

Rabattkoder

Mange nettbutikker bruker rabattkoder på Black Friday. De gir rabatt på hele eller deler av sortimentet og senker altså prisen som oppgis i butikken ytterligere når du skriver inn koden i kassen. Hold øynene åpne etter rabattkoder om du ser etter et produkt i en spesifikk butikk. VG lanserte i år 2018 en samleside for alle tilbud under Black Friday.

Fri frakt

Ikke glem å se på fraktkostnaden før du bestiller. Forskjellige butikker har forskjellige fraktalternativer, og på black friday hender det at visse butikker tilbyr gratis frakt. Det kan være fraktprisen som avgjør hvor det blir billigst å handle til slutt.

  • Black Friday 2019

    Black Fridays beste tilbud samlet på ett sted