Prisjakt
iStock.com / leolintang

De 10 mest populære kategoriene på Black Friday 2018

Vet du hvilke produktkategorier som var mest populære på Black Friday i 2018? Vi hos Prisjakt har sett nærmere på statistikken og vet hva forbrukerne var mest interesserte i på årets største salgsdag.

Når vi ser på statistikken, er det klart at teknologi dominerer lista med hodetelefoner, mobiltelefoner og spillkonsoller på de tre øverste plassene. Men på topplista finner vi også jakker – den eneste kategorien som ikke kan knyttes til teknologi.

Fakta er at 9 av 10 kategorier er identiske med resultatet fra forrige Black Friday. Forskjellen for 2018 er at nettbrett har kommet inn på lista.

En tydelig fellesnevner for mange av de mest populære produktene vi omtaler her, er at prisen ikke er lavest på Black Friday, men oftere på dagen eller dagene før. Det kan det være lurt å huske på før neste Black Friday hvis du har som mål å spare noen ekstra kroner.

Her er listen over de ti kategoriene som det var størst interesser for 23. november 2018.

Hodetelefoner

Bose QuietComfort 35 II var merkbart mer populær på Black Friday enn både Sony WH-H900N, som kom på andreplass, og Sony WH-1000XM2, som tok tredjeplassen. Dessverre ble det ikke registrert noen nevneverdig prisreduksjon på den populære QuietComfort-modellen.

Mobiltelefoner

Huawei P20 Pro har blitt hyllet for sine mange funksjoner, og kanskje det er derfor denne modellen topper lista over de mest populære mobiltelefoner på Black Friday. En annen grunn kan være at prisen ble kuttet med nesten 2000 kroner bare få dager før den store salgsdagen.

Spillkonsoller

Nintendo Switch lå også helt i tetsjiktet på fjorårets toppliste. På Black Friday i 2018 klatret spillkonsollen opp fra andre til førsteplass. Det ble ingen store prisreduksjon på Black Friday, og modellen var faktisk flere hundre kroner billigere dagen før.

TV

Samsung dominerer topplista med hele tre TV-er på de øverste plassene. Den populære Samsung QE65Q8FN ble redusert med hele 17 000 kroner bare fire dager før Black Friday og var 16 000 kroner billigere frem mot selve salgsdagen. På Black Friday var det imidlertid ikke mulig å gjøre et kupp på denne modellen, for da hadde prisen økt igjen.

Jakker

Hvis du hadde kjøpt en Helly Hansen Dubliner Parka på Black Friday, kunne du spart en tusenlapp eller mer på denne jakkemodellen. Jakkene Arcteryx Atom LT Hoody og Svea Miss Smith var imidlertid billigere både før og etter Black Friday. Men på den store salgsdagen forsvant de gode tilbudene.

Treningsklokker

Prisen på både Garmin Fenix 5 og Garmin Fēnix 5S ble redusert med neste tusen kroner, sammenlignet med bare tre dager før Black Friday, men prisen var aller lavest dagen før Black Friday. Polar M430 var også billigere på selve salgsdagen, men ikke like mye.

Bærbare høyttalere

I kategorien bærbare høyttalere var Sonos One, JBL charge 3 og Harman Kardon Onyx Studio 5 nesten like populære på Black Friday. Men det ble Sonos One som til slutt tok førsteplassen med lavest mulig margin. Det var imidlertid ikke denne modellen som opplevde størst prisreduksjon, for den var bare på noen få hundrelapper sammenlignet med tiden før. Prisen på JBL charge 3 ble imidlertid satt ned med hele 600 kroner, og det var mulig på gjøre et kupp på Harman Kardon Onyx Studio 5. Prisen på sistnevnte ble satt ned med 3000 kroner – en reduksjon som vi også har registrert flere ganger i ettertid.

Bærbare datamaskiner

Apple MacBook Air var betydelig mer populær på Black Friday enn den neste på lista, Huawei MateBook X. Prisen var kanskje ingenting å rope hurra for på salgsdagen, for bare dagen før var den flere tusen kroner lavere. Til og med Apple MacBook Pro ble solgt til redusert pris dagen før Black Friday. Prisen på Huawei MateBook X Pro ble imidlertid sterkt redusert med hele 4000 kroner på Black Friday.

Nettbrett

Apple iPad 9.7" dominerte fullstendig i kategorien nettbrett. Modellen fikk hele 71 prosent flere treff fra Prisjakt til butikker enn den neste på lista, Samsung Galaxy Tab A 10,1. De som håpet på en virkelig god pris på iPad-modellen, ble nok skuffet, for prisen ble ikke redusert på Black Friday. 

  • Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)
  • Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T580 32GB
  • Microsoft Surface Pro i5 8GB 128GB

PS4

Red Dead Redemption 2 regnes kanskje som årets største spillutgivelse, men prisen forble uendret på Black Friday. Billigst var spillet i slutten av april i 2019, og selv da lå prisen under 200 kroner i bare tre dager. FIFA 19 ble imidlertid en god del billigere, og prisen har fortsatt å falle til tidenes laveste i september 2019, og nå kan spillet kjøpes for bare 49 kroner.

  • Red Dead Redemption 2
  • FIFA 19
  • Marvel’s Spider-Man

Vil du vite hvilke produkter som var mest populære under Black Friday? Se topplisten her.

Black Friday 2023

Alle Black Friday-tilbud på ett sted

Gå til kampanje