05. april 2018

Trendy tallerkener og blomstrete asjetter

Vi bruker den hver eneste dag, vasker den i maskin, og av og til mister vi den i gulvet. Tallerkener finner man i ethvert hjem, alt fra moderne tallerkener til mormors gamle Grønne Anna med blomster på. Trendy klassikere blandes med nyheter når middagsbordet skal dukes. Her løfter vi frem noen av fitreringsmulighetene i kategorien. Som for eksempel materialvalg, størrelse og pris på alle typer tallerkener.

iStock.com / Mykola Sosiukin

Det finnes mange forskjellige tallerkener, noe du også vil se både i oversikten og i listen i filteret. Asjett, middagstallerken, barnetallerken, salattallerken og brødtallerken er bare noen av valgmulighetene som finnes. I kategorien finner vi både dyrere og billigere tallerkener. Blant de dyrere tallerkenene er blant annet Le Creuset Middagstallerken, der en tallerken koster 239 kroner, eller Pillivuyt Plissé der tallerkenprisen ligger på 229 kroner for en middagstallerken. Du kan også finne rimeligere varianter, som middagstallerkenen Teema fra Iittala for 119 kroner.

En filtreringsmulighet som kan hjelpe deg med å velge tallerken er den du finner under “dimensjoner”. En middagstallerken er ofte på mellom 25 og 30 centimeter i diameter. En asjett er en mindre tallerken som vanligvis er på mellom 15 og 24,9 centimeter i diameter, altså hakket mindre enn en middagstallerken. Her kan man kombinere en større middagstallerken med to asjetter i forskjellige størrelser for å sprite opp tallerkenutvalget hjemme. Du kan også ha ulik fasong og farge på de mindre tallerkenene for å skape en spennende og dynamisk oppdekking når du skal ha middagsselskap.

Er du ute etter en solid tallerken anbefaler vi at du bruker filteret og ser på “materiale”. Der kan du velge mellom keramikk/porselen, glass, melamin og metall. Melamin er en type hardplast og er derfor et hyppig brukt materiale i barnetallerkener. Materialet gjør at tallerkenen tåler å bli kastet i gulvet flere ganger enn for eksempel en tallerken av glass eller porselen..

Et krav de fleste har i dag er at tallerkenene må tåle oppvask i maskin. I filteret, under funksjoner, kan du filtrere frem tallerkenene som ikke må vaskes for hånd. Du kan også finne tallerkener som tåler mikrobølgeovn eller vanlig stekeovn. Å kunne ha maten rett på en tallerken og varme den i mikroen er praktisk og standard metode for alle flittige mikrobrukere.  

Tallerkenen som topper listene på Prisjakt er Rörstrands tallerken Swedish Grace på 27 centimeter i diameter, altså en middagstallerken. Tallerkenen koster 139 kroner i den billigste butikken og 239 kroner i den dyreste. Her kan du altså spare 100 kroner per tallerken ved å sammenligne prisen på Prisjakt før du handler. Og husk å ta hensyn til fraktkostnaden som visse butikker legger på, da kan ovennevnte tallerken fra Rörstrand ende opp med å koste så mye som 345 kroner per tallerken.

Sammenlign alle tallerkener på Prisjakt i vår tallerkenkategori.

Prisene ble hentet den 23. februar 2018


Linnea Kleen