15. mars 2018

Stylingverktøyene du trenger for et tykt og bølget hår

Har du noen gått ut av frisørsalongen og tenkt “Så flott det ville vært å ha så fint hår hver dag”? Med riktig stylingverktøy, er det mye enklere å lage de flotte bølgene selv. Her gir vi deg tips om fire uunnværlige produkter du må ha til håret.

iStock.com / torwai

Rettetenger med avrundede plater er et grunnleggende stylingverktøy for å rette ut og krølle hår. Det er litt annerledes å krølle håret med en rettegang i stedet for med en krølltang. Dersom du ikke er vant til å bruke rettetang, anbefaler vi at du følger bruksanvisningen for hvordan den skal brukes. GHD Platinum Styler er en populær rettetang som passer alle hårtyper og lengder.

Dersom du i stedet ønsker å bruke krølltank, er det best med koneformede modeller. Koneformede krølltenger kan tilpasse bredden på spolen til den delen av håret som du vil krølle. Det kan være lurt å dele opp håret i flere mindre deler når du skal krølle det. Da blir resultatet penere, samtidig som det holder lenger. Cera CeraWAnd 19-32 mm Curling Wand er en av de mest populære modellene hos Prisjakt.

Dersom du kun skal rette ut håret, kan en rettebørste være et bra alternativ for deg. Med en rettebørste får du lettere og mykere bølger. Rettebørsten Dafni Original har en keramisk overflate, fjærende pigger og holder 185 grader. Det er den høyeste anbefalte temperaturen.  

En hårføner er utrolig viktig for fin styling

Utgangspunktet for en pen frisyre er god føning. Det er viktig at føneren er effektiv og skånsom mot håret. Når du kjøper en føner, følger det som regel med ulike munnstykker, for eksempel et som gir ekstra volum. Volummunnstykket er et bra verktøy dersom du har fall i håret og vil forme de naturlige krøllene.

Dersom du har langt og tykt hår, kan det være lurt å dele opp håret i flere mindre deler og tørke en del om gangen. Da går det raskere, og det er også mer skånsomt for håret. Sammenlign priser på hårtørkere.

Ikke glem at du bør bruke et varmebeskyttende produkt i håret før du styler det. Varmebeskyttelsen påføres håret mens det er vått og beskytter også når du føner håret. Varmebeskyttelsen legger seg som en beskyttende hinne rundt hårstråene og gjør at håret ikke blir så fort slitt. Populære varmebeskyttelsesprodukter hos Wella SP Luxe Oil Reconstructive Elixir og LANZA Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum.


Emma Cedell