04. juli 2018

Powerbanker

Powerbanker er bærbare batterier som gjør at du kan lade mobiltelefon, nettbrett og bærbar pc uten stikkontakt. Et praktisk tilbehør som redder deg når batteriindikatoren blinker rødt, og du ikke har tilgang til en ledig stikkontakt.

Pixabay.com / rawpixel

En av de viktigste detaljene når du skal velge powerbank, er hvor stor batterikapasitet den har. Hvor mye du trenger avhenger av hva du vil lade. En enhet med kraftig batteri krever en powerbank med høy kapasitet for at den skal kunne lades fullt mer enn en gang. En praktisk tommelfingerregel er å velge en powerbank som har minst dobbel kapasitet.

Powerbanker har minst en inngang for å kunne lade eget batteri og en utgang for å lade en tilkoblet enhet. Antall utganger varierer fra modell til modell, men det vanlige er en til to utganger. Flere utganger gjør at du kan lade flere enheter samtidig.

Strømstyrken angir hvor raskt powerbanken kan lade det andre batteriet. Billige ladere er ofte begrenset til 1 ampere, noe som gir langsom lading av nyere mobiler og nettbrett. Det anbefales å velge minst 2,1 ampere per utgang for å få raskere lading.

Mange modeller angir den totale strømstyrken fordelt på alle utganger. Dersom det står 3,1 A, er det som oftest ytelsen dersom bare en utgang er i bruk. Bruker du i stedet begge utgangene, vil det være 2,1 ampere i den ene og 1 ampere i den andre.

Det tar lang tid å lagre powerbanker med høy kapasitet

En ting som mange kanskje ikke vet, er at det faktisk tar flere timer å lade opp kraftige powerbanker. En modell med 12 000 milliamperetimer kan kreve hele åtte timer eller mer for å bli fulladet. Det er derfor viktig å starte tidlig dersom du vil ta med powerbanken på en reise eller lignende.

En av fordelene med powerbanker, er at de ofte er små og hendige og ta med seg. Det kan også være fristende å velge en modell med ekstra stor batterikapasitet, men tenk på at batteriets fysiske størrelse øker parallelt med høyere kapasitet.

Enkelte powerbanker har ekstra funksjoner som innebygd lampe, vanntett design og støtte for trådløs lading. Dersom du vet at enheten ofte skal brukes utendørs eller i lengre perioder på reise, finnes det også smarte modeller med solcelledrift. Perfekt når det er langt til neste stikkontakt.

Et annet tips er å velge en modell med enten led-indikator eller LCD-skjerm som viser hvor stor kapasitet som er igjen på batteriet. Uten dette risikerer du å ta med deg et bærbart batteri som nesten er tomt for strøm. Da får du bare mer å drasse på underveis, uten at det kommer til nytte.

Her finner du alle smarte powerbanker på Prisjakt.


Daniel Haaf