03. mai 2018

Kom i gang med eksfolierende hudpleie

I det siste har det dukket opp mange ulike ansiktsmasker på markedet. Ansiktsmasker med eksfolierende effekt har blitt utrolig populære hos alle som er opptatt av skjønnhet. Men hva er eksfoliering, og hva skjer med huden når man eksfolierer?

iStock.com / Jacob Ammentorp Lund

Eksfoliering er en kjemisk prosess som fjerner det ytterste laget på huden som består av døde hudceller, samtidig som den stimulerer danningen av nye. Det er mange fordeler ved å hjelpe huden med å kvitte seg med gamle hudceller. Den blir for eksempel renere og får en flottere glød. Eksfoliering bidrar også til å rense porene og jevne ut huden.

Peeling er et ord som ofte brukes i forbindelse med eksfoliering. Det er også en form for eksfoliering, men det er mer enn fysisk prosess enn en kjemisk. Det vanligste er et produkt med små korn som masseres mot huden og skrubber bort døde hudceller. Huden eksfolieres ved alle typer peeling.

Det finnes altså ulike typer eksfoliering. Foruten peeling som virker som en skrubb, finnes det to andre populære typer, enzympeeling og syrepeeling. Enzympeeling kan sammenlignes med en ansiktsmaske som legges på huden. I ansiktsmaskene finnes det enzymer fra frukt som på en skånsom måte løser opp laget av døde hudceller.

Hos Prisjakt finner du alle typer peeling til kroppen i kategorien kroppspeeling og til ansiktet i kategorien peeling.

Velg eksfolierende produkter til din hudtype

Syrepeeling fungerer litt annerledes enn de andre eksfolierende produktene. Den løser opp bindingene mellom de gamle hudcellene, og på den måten løses de døde hudcellene fra det ytterste hudlaget. Det finnes alt fra milde til kraftige syrepeelinger.

Husk at ulike eksfolieringer har ulik effekt, og det er viktig å ta utgangspunkt i egen hudtype for å finne den som passer best. Syrepeeling er kraftigere enn enzympeeling, og derfor kan det være lurt å teste den på en liten del av ansiktet først dersom man har sensibel hud.

Når du har eksfoliert huden, er det viktig at den får nok fuktighet, for eksempel med en ansiktsmaske eller ansiktskrem. Dersom du skal være utendørs dagen etter en syrebehandling, må du også beskytte huden mot solen. Eksfoliering gjør at det ytre laget blir tynnere, noe som fører til at huden blir mer følsom overfor solen.

Her finner du alle eksfolierende ansiktsmasker hos Prisjakt.


Emma Cedell