10. jan. 2018


Oppvaskmaskinen - en hverdagshelt i hvitevareformat

En oppvaskmaskin er noe mange forbinder med hverdagsluksus. Den gjør livet enklere og eliminerer kjedelig oppvask, tørre hender og gjenglemte tallerkener i vasken. Her tipser vi om noen av egenskapene du kan se på før du kjøper oppvaskmaskin.

Foto: iStock.com / monkeybusinessimages 

Det første og mest åpenbare å se på når det er tid for å kjøpe ny oppvaskmaskin er størrelsen. Den vanligste bredden på oppvaskmaskiner er 60 cm, men for mindre kjøkken, finnes også 45 cm som standardbredde.

I dag er det vanlig å integrere oppvaskmaskiner, slik at fronten ser ut som et vanlig kjøkkenskap. Oppvaskmaskinens programmer styrer man da fra oversiden i stedet for på forsiden. Hvis man ikke vil ha en integrert oppvaskmaskin kan man velge en frittstående, og ta en farge som passer med resten av kjøkkenet. Mange velger for eksempel å ha alle hvitevarene i samme farge. 

På Prisjakt kan du sortere på oppvaskmaskiner etter hvor mye de bråker. De mest stillegående oppvaskmaskinene ligger på rundt 39 decibel, noe som oppleves som en veldig stillegående maskin. De fleste maskinene på Prisjakt ligger riktignok på rundt 42-48 decibel, som er litt høyere, men oppleves bare som en svak bakgrunnslyd. Det er altså ikke så stor forskjell i lyd på en maskin som støyer i 39 decibel og en som er på 41 decibel. Generelt låter oppvaskmaskiner også forskjellig avhengig av hva du vasker. En boks som har havnet på skrå i maskinen kan lett øke støyvolumet når vannet kastes inn i boksen mens maskinen går.

En ting man åpenbart bør sjekke ut når man skal kjøpe oppvaskmaskin og andre hvitevarer, er energiklassifiseringen. I dag er den beste energimerkingen A+++. Hvis en oppvaskmaskin har den merkingen, betyr det at den forbruker mindre energi enn en oppvaskmaskin med merkingen A++, og den er dermed billigere i drift i og med at den forbruker mindre energi ved bruk.

Funksjonaliteten på oppvaskmaskinen er også viktig. Hvilken temperatur du vil vaske på, hvor tørr oppvasken blir i maskinen og hvor bestikket skal plasseres i maskinen - dette er alle egenskaper du kan filtrere på. Vanligst for plassering av bestikk er en bestikkurv, men her kan man også velge en såkalt bestikkbrikke, som blir som et øvre hylleplan i maskinen.

På Prisjakt lister vi mer enn 650 oppvaskmaskiner i oppvaskmaskinkategorien vårLinnea Kleen


 Diskuter denne nyheten i forumet