28. nov. 2017


Kjøkkenmaskinen gjør det enklere å lage mat og bake

Kjøkkenmaskinen kan være det ultimate hjelperedskapet på kjøkkenet. Den hakker, mikser, river og blander det meste du kan tenke deg på en effektiv og sølefri måte. Alt som trengs er rett verktøy i maskinen, og ingrediensene som skal brukes. Hell alt i kjøkkenmaskinen og kjør i gang.

Foto: iStock.com / starush 

Strimle grønnsaker og skive poteter, male kaffebønner og rive gulrøtter er bare noen av tingene en kjøkkenmaskin kan gjøre. Dette er maskinen som alltid kan stå framme og hjelper deg i de fleste tenkelige kjøkkenknipene.

Med det sagt, finnes det noen viktige detaljer å nevne, da de ulike modellene kan ha veldig forskjellige funksjoner. De litt billigere kjøkkenmaskinene har ofte få hastighetsinnstillinger, mangler mange tilbehørsalternativer og kan ikke brukes med eltekrok ved baking.

Ofte er det smartere å gå opp en eller flere prisklasser for å få en sterkere og mer praktisk maskin som vil takle mer i flere år. Før du går til innkjøp, bør du sjekke hvor stor tørrkapasitet beholderen har, hvor mye væske den kan holde og den maksimale deigvekten kjøkkenmaskinen kan håndtere. 

Effekten er også viktig, da en kraftigere kjøkkenmaskin takler større deiger og ikke trenger å jobbe like hardt som en svakere maskin. Dermed øker også sjansene for at den vil vare lengre. Hva du trenger avhenger selvfølgelig av hva du skal bruke kjøkkenmaskinen til, men fra 700 watt og oppover er en bra rettesnor for de fleste bruksområder. 

Andre detaljer å sjekke ut er hvor enkel maskinen er å ta fra hverandre for rengjøring for så å sette sammen igjen. Sjekk gjerne i butikk før innkjøp om det er mange plastdeler som kan knekke eller gå i stykker lett, spesielt på skåler som ofte må monteres med litt kraft og sitter hardt. 

En kjøkkenmaskin som står stabilt på bordet er bedre å jobbe med, og modeller med lavt lydnivå vekker ikke familien når den er i bruk om morgenen, for eksempel når du lager smoothies.

Til slutt kan vi tipse om å sjekke vekten på kjøkkenmaskinen du velger, da en skikkelig tung maskin kan bli kronglete å dra frem og rydde bort. Har du plass til å ha den framme på kjøkkenet hele tiden er det ikke noe problem, men eller blir det fort upraktisk og du risikerer at den blir stående ubrukt i et kjøkkenskap. 

Her finner du alle kjøkkenmaskinene på Prisjakt.Daniel Haaf


 Diskuter denne nyheten i forumet