13. juli 2017


Få en god start på dagen!

All ære til hotellfrokosten, men ingenting kan vel egentlig slå en helt egenkomponert frokostbuffét? Å lage en skikkelig god og sunn frokost er ikke nødt til å være tidkrevende eller omstendelig. Riktige kjøkkenapparater og gode råvarer er oppskriften.

En ferskpresset juice er både luksuriøst og leskende. Å lage appelsinjuicen selv funker alltid, men bær, grønnsaker og mange andre frukter er også godt å ha i juicepressen eller saftsentrifugen. Et tips er å lage litt ekstra appelsinjuice og bruke den som base i en smoothie. For eksempel denne:
 
Til 2 personer

  • 4 dl appelsinjuice
  • 2 pasjonsfrukt 
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl jordbær
  • 1 stor banan 
Ha alle ingrediensene unntatt pasjonsfrukten i en blender og kjør til smoothien er glatt. Grav ut innmaten av pasjonsfruktene og topp med den ved servering. For litt ekstra luksus, server i fine glass

Til smoothien og juicen kan det være godt med litt kraftigere kost, og med en smørbrødgrill blir den hverdagslige ostesmaken oppdatert på et blunk. Ha i en klatt pesto og en tomatskive eller to, og frokosten din vil nå nye høyder. 

Et siste tips er å ta frem vaffeljernet litt oftere, vaffeldagen er faktisk ikke nødt til å være den eneste dagen i året man spiser vafler på. Gjør det enkelt og forbered røren i en mugge, så kan de som vil ha steke sine egne vafler.  

Vel bekomme! Emma Cedell


Foto: iStock.com / shoot_nik

 Diskuter denne nyheten i forumet