21. juni 2017


Riktig løpesko gjør treningen lettere

Uansett om du skal ut og løpe, jage en ball på innebandybanen eller bare syns at joggesko er det diggeste å ha på føttene — har vi alle tenkelige modeller for deg å velge blant på Prisjakt.

Her finner du mer enn 2300 modeller fra kjente merker som Asics, Adidas, Nike og Salomon. Filtrer på herre- og damesko, mer enn 15 forskjellige farger og mer enn 30 størrelser. Hvis du liker å løpe i skog og mark, kan det være praktisk med terrengsko som er tilpasset det formålet.

Når du velger løpesko, er det også fint hvis de utvalgte skoene er designet for din løpestil. Hvis du har et pronerende eller overpronerende steg, er det viktig å ha en skomodell som er lagd med tanke på dette. Det samme gjelder nøytrale og supinerende løpesteg. Hvis du ikke vet hvordan løpesteget ditt ser ut, kan du snakke med personalet i en sportsbutikk og finne det ut. 

Det vanligste er at løpeskoene har demping for å gjøre bakkekontakten mer skånsom for kroppen. Men hvis du vil ha maksimal løpsfølelse, er tåsko å foretrekke. Såkalt barfotløping betyr at skoene ikke er dempet og kun er der for å beskytte undersiden av føttene fra skader. Med tåsko benytter man en løpestil der hælen sjelden kommer i kontakt med bakken.

Blant filtreringene som kan være praktiske å bruke når du velger løpesko, finner vi også type snøring. Vil du ha tradisjonelle skolisser, eller er kanskje et hurtigsnøringsystem mer praktisk? Du kan også filtrere på skoenes vekt, vanntetthet, lestbredde og mye mer. Daniel Haaf


iStock.com / fizkes

 Diskuter denne nyheten i forumet