16. mai 2017


Finn grillen som egner seg best til røyking

Ta grillingen til nye høyder og prøv deg på røyking. Med en grill som kan brukes til røyking, kan du imponere hvem som helst med maten du lager.

Å røyke mat er ikke noe nytt, men tvert i mot noe mennesket har holdt på med i flere tusen år. Det som er spennende når vi røyker mat på grill, er at tresorten vi bruker er det som setter smak på maten. Prøv deg derfor frem og test forskjellige typer flis for å finne de smakene du liker best.   

For å komme i gang med røykingen, trenger du først og fremst en grill som kan takle prosjektet. Her kan du med hell bruke både en kullgrill, en gassgrill eller en smoker (en grill hvis bruksområde først og fremst er røyking). 

En vanlig kulegrill fungerer altså fint til røyking av mat. Denne typen grill er den vanligste i Norge i dag, og hvis du har en slik i hagen er det fort gjort å komme i gang.

En gassgrill er også fin å røyke mat i, her er det enklere å kontrollere temperaturen enn om du bruker en kullgrill. Gassgrillene er ofte dyrere enn kullgrillene, så prismessig er det en større investering å gjøre før du kan begynne å røyke.

For de spesielt interesserte finnes det også griller som er utviklet for å være ekstra gode til nettopp røyking. En slik grill kan holde jevn temperatur i flere timer, og krever minimal innsats av grillmesteren. I denne kategorien finnes både profesjonelle griller som “big green egg” og “kamado joe classic” som koster over 12 000 kroner hver, men du kan selvsagt også finne enklere, mindre og billigere modeller. 

På Prisjakt kan du filtrere søket ditt på både kullgrill, gassgrill og griller lagd for røyking. Du kan også filtrere etter pris og finne griller for under 3000 kroner, eller dyrere varianter til over 12 000 kroner. Bruk filtere for å finne grillen som passer nettopp dine behov. Vil du ha en middels bra grill som kan brukes til andre ting enn bare røyking, foreslår vi denne filtreringen.Linnea Kleen


Foto: iStock.com / iunderhill

 Diskuter denne nyheten i forumet