16. mars 2017


Prisjakt styrker sikkerheten etter lekkede mailadresser

Utenforstående har kommet over brukernavn og e-postadresser, men det er ingen bevis for at de også har kommet over passord. Nå har vi forbedret sikkerheten.

Brukernes sikkerhet og personvern er av høyeste viktighet på Prisjakt. Til tross for alle våre anstrengelser så klarte noen å få tilgang til informasjon relatert til våre brukerkontoer.

Inntrengingen ble oppdaget i midten av forrige uke. I forbindelse med det satte vi i gang en grundig undersøkelse for å finne ut hva som hadde skjedd og hvor omfattende dette var. I mellomtiden tok vi en rekke tiltak for å styrke sikkerheten. 

Informasjonen som er lekket består av 22 252 brukernavn og e-postadresser knyttet til Prisjakt. De aller fleste brukere er ikke berørt i det hele tatt.

Vi har ikke funnet noe som tyder på at inntrengerne har kommet over passord i noen form. Vi har heller ikke lagret passord i tekst. 

Hvordan kunne dette skje?

— En ansatts e-postkonto har kommet på avveie og har tilsynelatende havnet i feil hender. Vi etterforsker hendelsen nøye og har også tatt de nødvendige sikkerhetstiltakene for å ytterligere styrke vår sikkerhet, sier Maria Hall, CTO på Prisjakt.

Har vi dårlig sikkerhet på Prisjakt ?

— Det er uheldig når slike ting skjer, både for våre brukere og for oss som selskap. Våre brukere og IT-sikkerhet er en prioritet, og vi utvikler og forbedrer stadig. Vi tar denne hendelsen svært alvorlig, og har som sagt tatt de nødvendige tiltakene for at det ikke skal skje igjen.

Hvilke tiltak har vi gjort?

— Av årsaken til sikkerhet kan jeg ikke gå inn på nøyaktig hva det handler om. Vi har også informert våre berørte brukerne om hva som har skjedd. Vi har selvfølgelig også rapportert hendelsen til politiet, sier Maria Hall.

Eventuelle spørsmål henviser vi til support@prisjakt.no. Prisjakt vil igjen understreke at det er ingenting som tyder på at inntrengerne har kommet over passord.Patrik Pettersson


 Diskuter denne nyheten i forumet 1 kommentar